Ana Sayfa TÜRKİYE EKONOMİSİ 24 Eylül 2020

Zorda olan Bayrampaşa Tekstil Merkezi esnafı, çok dertli ve yetkililere kırgın!

İstanbul Takipte Haber Sitesi olarak “Bayrampaşa Tekstil Merkezi”ni ziyaret edip, işleriniz nasıl gidiyor diye sorduk? Bir sorduk, bin dert dinledik misali buranın esnafı çok dertli. Özellikle de hem devlet hem de yerel yöneticiler tarafından yalnız bırakıldıklarını, kendilerine sahip çıkılmadığı ve destek verilmediği için birçok firmanın iflas edip mağazasını kapadığını ifade ediyorlar.

Aynı zamanda İstanbul’un tekstilde üretim merkezi olan Bayrampaşa’da işler iyi olmadığını ve her geçen gün daha da kötüye gittiklerini söylüyor esnaf…

Özelliklede pandemi süreciyle birlikte turistler buraya gelmediği için hızlı bir şekilde mağazalar uygun kiralara düşmesine rağmen boşaltıldı. Halen devam eden mağazaların birçoğu kirasını ödeyemediği ve sıkıntının had safhada olduğu görülüyor.

Tüm bu sıkıntılara rağmen buradaki üreticiler ve mağaza sahipleri: “Bizler burada sahipsiz olduğumuzu devamlı dile getiriyoruz. Kimsenin bize sizin durumunuz nedir diye sormadığından özellikle şikayetçiyiz. Ne devlet idaresinden, ne yerel belediye yetkililerinden, ne de bağlı olduğumuz STK’lardan hiçbir şekilde katkı, moral motivasyon anlamında destek alamadık” dediler.

“DEVLET YETKİLİLERİ VE YEREL YÖNETİCİLER BİZE SAHİP ÇIKSIN”

İstanbul Takipte Haber Sitesi olarak buradaki esnafa “Ne istiyorsunuz, talepleriniz nedir?” diye sorduğumuzda? Aslında isteklerinin çok basit olduğunu gördük.

Bölgenin tanıtım açısından geriye düştüğünü ve bu zor süreçte tanıtımlarının yapılması gerektiğin ifade ettiler.

Bölgenin yön tabelalarının, bölgenin etrafındaki metro ve otobüs duraklarının “Bayrampaşa Tekstil Merkezi” olarak etiketlenmesi, yada bazı duraklara isim verilmesini istediklerini dile getirdiler. Ayrıca bölgedeki binaların eskidiğini, sıvalarının döküldüğünü, yerel yönetimin irade ve yetkilerini kullanarak en azından dış cephelerinin görsel olarak düzeltilmesini talep ediyor. Her şeyden önemlisi de esnaf, devlet yetkilileri ile yerel yöneticileri sokağında ve dükkanında bir moral olsun diye görmek istiyor.

selyus