Ana Sayfa KÜLTÜR-SANAT 2 Ekim 2015

Başkan Erdem, “Gelecek bilgiyle hazırlanır”

“Sancaktepe halkının yoğun ilgi gösterdiği 4. Sancaktepe Kitap Fuarı’nda bir konuşma yapan Sancaktepe Belediye Başkanı İsmail Erdem, “Zengin kültür dünyamızı tanıtmak ve gelecek nesillere taşımak için çalışıyoruz. Gençlerimize çok önem veriyoruz çünkü geleceğimizin onlar olduğunun bilincindeyiz. Ve onların geleceğe donanımlı bireyler olarak hazırlanabilmesi için elimizden geleni yapıyoruz. Bilgi evleri kuruyor, kütüphaneler açıyoruz. Çünkü gelecek bilgiyle hazırlanır.”

Sancaktepe Belediyesi ve Sancaktepe Kaymakamlığı işbirliği gerçekleştirilen 4. Sancaktepe Kitap Fuarı 2 Ekim Cuma günü Samandıra Saat Kulesi Meydanı’nda açıldı. 11 Ekim Pazar günü sona erecek olan Kitap Fuarı’nı kitapseverler, 10 gün boyunca 10.00-20.00 saatleri arasında ziyaret etme fırsatı bulabilecek.

Sancaktepe halkının yoğun ilgi gösterdiği 4. Sancaktepe Kitap Fuarı’na AK Parti İstanbul Milletvekili İsmet Uçma, Sancaktepe Kaymakamı Feyzullah Özcan, Ataşehir Kaymakamı Zafer Karamehmetoğlu, Sancaktepe Belediye Başkanı İsmail Erdem, AK Parti İlçe Başkanı Adil Kandemir, Başkan Yardımcıları ve çok sayıda Sancaktepeli katıldı.

Sancaktepe Mehteran Takımının gösterisinin ardından fuarın açılış konuşmasını gerçekleştiren Sancaktepe Belediye Başkanı İsmail Erdem, kitap fuarlarının bilgi paylaşımı için etkin yollardan biri olduğunu belirterek: “Zengin kültür dünyamızı tanıtmak ve gelecek nesillere taşımak için çalışıyoruz. Gençlerimize çok önem veriyoruz çünkü geleceğimizin onlar olduğunun bilincindeyiz. Ve onların geleceğe donanımlı bireyler olarak hazırlanabilmesi için elimizden geleni yapıyoruz. Bilgi evleri kuruyor, kütüphaneler açıyoruz. Çünkü gelecek bilgiyle hazırlanır. Kitap fuarları da bilgi paylaşımı için en etkin yoldur. İşte bu yüzden Sancaktepe’de kitap fuarımızın dördüncüsünü açıyoruz. Bize düşen görev; yavrularımızı geleceğe fikri ve bedensel olarak en donanımlı şekilde hazırlayabilmek, geleceğin ruhunu, bugünden hazırlamaktır “ dedi.

Başkan Erdem, ayrıca İstanbullu kitapseverlerin ve özellikle Sancaktepelilerin mutlaka kitap fuarını ziyaret etmelerini istedi.

Açılışın ardından Belediye Başkanı İsmail Erdem, 4.Sancaktepe Kitap Fuarında kitapseverler ile bir araya gelerek, kitaplarını imzaladılar.

FUARDA 70 YAYIN EVİ

Kitap fuarında: Semerkand Yayınları, Tuana Neşriyat- Lalegül Dergisi, Mavi Uçurtma Yayınları, Eşik Yayınları, Son Kitap, Yaşamın Gizemi Yayınları, Çizmeli Kedi Yayınları, Yakamoz Yayınları, Sarissa Yayınları, Burç Yayınevi, Yapı Kredi Yayınları, Yüzakı Dergisi Yayınları, Erkam Yayınları, P Kitap Yayıncılık, Sebil Yayınevi, Diyanet Vakfı Yayınları, Tahlil Yayınları, Nostalji Sahaf 1960, Rumuz Yayınları, Bilmar Kitap, Zinde Yayınevi, Türkiye Psikologlar Derneği Yayınları, Hepsi Çocuk Yayınları, C Planı Yayınları, Mor Işık Yayınları, Mola Kitap, Akıl Fikir Yayınları, Pinus Kitap, Kashna Kitap Ağacı, Asır Kitap, İskenderiye Kitap, Renk Yayıncılık, 2023 Yayıncılık, Derman Yayınları, Gönül Yayınları, Fenomen-Optimum Yayınları, Hayat Yayınları, Genç Hayat Yayınları, 40’lar Kulübü Yayınevi, O2 Yayınevi, Akıl Oyunları Akademisi, Parafiks Yayınevi, İşaret Yayınları, Alfa Yayınları, Hayrat Neşriyat, İpek Yayınları, Arkadya Yayınları, Timaş Yayınları, Timaş Çocuk, Genç Timaş, Erdem Yayıncılık, Epsilon Yayınları, Server Yayınları, Karma Kitaplar, Hiç Yayınları, İlahiname Yayınları, Özlem Yayınevi, Altın Bilek Yayınları, Bizim Kitaplar, Ekim-Anemon Yayınları, Kitapyeli Yayınevi, Neşeli Yayınevi, Şemseddin Yeşil Kütüphanesi, Tual Yayınları, Kökler Yayınevi, Kozmos Yayınları, Nokta Yayıncılık ve Türdav olmak üzere 70 yayınevi yer alıyor.

Özellikle, okul çağındaki öğrencileri kitapla buluşturmak amacıyla İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile beraber yürütülen çalışma ile okuldaki öğrencilerin belediye tarafından sağlanan toplu taşıma araçları ile fuarı ziyaret ediyorlar.

 

selyus