Ana Sayfa KÜLTÜR-SANAT 21 Kasım 2015

Down Sendromu ve farkındalık

Kendilerine verilen rolü büyük bir mutlulukla ve gururla yapmanın edasıyla poz veren bu Down Sendromu insanlara farkındalığı yaşatan Arnavut fotoğrafçı Soela Zani’yi ayakta alkışlamalı ve tüm dünya yakından tanımalı.

Dünyaca tanınmış ressamların en ünlü resimlerine Down Sendromu bireylerle yeniden şekil veren Arnavut fotoğrafçı Soela Zani harika bir çalışmaya imza atmış. Birbirinden heyecan verici görüntülerin sahnelendiği fotoğraflarda en değerli olanı ise Down Sendromu insanların gözlerinden okunan mutluluktu. Kendilerine verilen rolü büyük bir mutlulukla ve gururla yapmanın edasıyla poz veren bu insanlarımıza farkındalığı yaşatan Arnavut fotoğrafçı Soela Zani’yi aykta alkışlamalı ve tüm dünya yakından tanımalı.

Gençlik Fotoğrafçılar Kulübü adına yapılan açıklamada “Şunu unutmayalım farkındalık ve farklı olan insanlara karşı tutumlarımızda ailenin önemi büyüktür. Farklılıklara açık çocuklar yetiştirmek ve geleceğin yetişkinlerinin özel gereksinimli bireylere olumlu tutum ve davranış geliştirmelerini sağlamak için onlara olumlu örnekler oluşturmalıyız. Çünkü biz farklılıklarımızla daha güçlüyüz, birlikte daha mutluyuz.”

Kaynak: Farklı Atölye

selyus