Ana Sayfa YEREL YÖNETİMLER 21 Kasım 2015

Başkan Erdem çocukları unutmadı

20 Kasım “Dünya Çocuk Hakları Günü” dolayısıyla bir açıklama yapan Sancaktepe Belediye Başkanı İsmail Erdem, “Tüm çocukların güzel bir dünyada yaşayabilmesi, bütün insanlığın gönüllü gayretleriyle mümkün olacaktır. Çocuklara yapılan yatırımın geleceğe yapılan yatırım olduğunu belirterek, tüm çocuklarımızın “Dünya Çocuk Hakları Günü’nü” kutluyorum.”

Birleşmiş Milletler Genel Kurulu tarafından 20 Kasım 1989 tarihinde benimsenen Çocuk Hakları Sözleşmesi 2 Eylül 1990 tarihinde yürürlüğe girdi. 193 ülkenin taraf olduğu sözleşme en fazla ülkenin onayladığı insan hakları belgesidir. Türkiye’de 14 Ekim 1990’da imzaladığı sözleşmeyi 27 Ocak 1995’te Resmi Gazete’de yayımladıktan sonra yürürlüğe sokuldu.

20 Kasım “Dünya Çocuk Hakları Günü” dolayısıyla bir açıklama yapan Sancaktepe Belediye Başkanı İsmail Erdem, “Yaşadığımız dünyada korunmaya, kollanmaya, ilgiye ve sevgiye en çok ihtiyacı olan varlık çocuklardır. Bu nedenle güvenli yaşama, iyi eğitim alma, sağlıklı beslenme ve barınma gibi haklarını sağlamamız gereken çocuklarımız için 20 Kasım “Dünya Çocuk Hakları Günü” olarak kabul edilmiştir. Dünya Çocuk Hakları Günü, çocuklar arasında ortak duygular oluşmasını, milletlerin barış içinde yaşama özlemlerinin pekişmesini amaçlamaktadır.

Tüm çocukların güzel bir dünyada yaşayabilmesi, bütün insanlığın gönüllü gayretleriyle mümkün olacaktır.

Çocuklara yapılan yatırımın geleceğe yapılan yatırım olduğunu belirterek, tüm çocuklarımızın “Dünya Çocuk Hakları Günü’nü” kutluyorum. “

selyus