Ana Sayfa EDEBİYAT 13 Mart 2023

Ömer Seyfettin ölüm yıldönümünde kabir başında anıldı

Türk Edebiyatı’nın önemli isimlerinden yazar Ömer Seyfettin ölümünün 103. yılında Zincirlikuyu Mezarlığı’ndaki kabri başında sevenleri tarafından anıldı.

Anma etkinliğine Gönen Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Yılman, Balıkesir STK Temsilcileri, Balıkesir Gönen Ömer Seyfettin Anadolu Lisesi öğretmen ve öğrencileri ile İstanbul’da yaşayan Gönenliler birlikte katıldı.

Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Yılman, Ömer Seyfettin’in kabri başında düzenlenen anma töreninde yaptığı konuşmasında, ünlü yazarın, yazılarında kullandığı sade Türkçe ile “Milli Edebiyat Akımı”nı başlatan öncülerden biri olduğunu onu anmak amacıyla her yıl bu etkinlikleri düzenlediklerini ifade etti.

“ÖMER SEYFETTİN “BEN GÖNEN’DE DOĞDUM” DİYECEK KADAR BÜYÜK BİR GÖNENLİ İDİ”

Balıkesirliler Dernekleri Federasyonu (BALDEF) Genel Sekreteri ve Balıkesirli Bürokratlar ve İş Adamları Derneği Başkanı Deniz Dinçer yaptığı konuşmasında, Ömer Seyfettin’in “Ben Gönen’de Doğdum” diyecek kadar büyük bir Gönenli olduğunu ve İstanbul’da yaşadığı muhitte bir sokağa adının verilmesi için çalışma başlattıklarını söyledi.

selyus