Ana Sayfa EDEBİYAT 14 Mart 2016

Sibel Eraslan, son kitabı “Babam İçin Beyaz Kuğu”yu imzaladı

CNR 3. Kitap Fuarı’nda imza etkinliğine katılan gazeteci-yazar Sibel Eraslan, “Babam İçin Beyaz Kuğu” öykü kitabını okurlarına imzaladı. Timaş Yayınları’nın düzenlediği imza programında yerini alan Sibel Eraslan, okurlarının yoğun ilgisiyle karşılaştı.

Anadolu Ajans’ın haberine göre CNR EXPO Kitap Fuarı birbirinden değerli önemli isimleri ağırladı. CNR 3. Kitap Fuarı’nda imza etkinliğine katılan gazeteci-yazar Sibel Eraslan, “Babam İçin Beyaz Kuğu” öykü kitabını okurlarına imzaladı. Timaş Yayınları’nın düzenlediği imza programında yerini alan Sibel Eraslan, “Ben kitabımın son halini bugün fuarda görmüş oldum ve okuyucumla da buluştum. Fuar çok canlı geçiyor, okurlarımla burada buluşmaktan mutluluk duyuyorum” diye açıklama yaptı.

Konuşmasına devam eden Eraslan, “Bu yıl Star gazetesince ihdas edilen ‘Necip Fazıl Büyük Ödülü’nü almak da üzerime daha büyük bir sorumluluk yükledi. Bir şekilde, bir borç bu tarz ödüller yazara. Kendi içimde kendimle de yürüyen bir ikilem benim için öykü ve roman. Ben yazmaya öykü ile başladım, esas mektebim hikayedir. Mustafa Kutlu’nun yanında büyüyen yazarlardan biriyim.”

“BARIŞ YUVARLANIYOR ELLERİMİZDEN”

Siyasette aktif olarak rol aldığını, gördüğü yanlışları düzeltmek için elinden geleni yaptığını aktaran Eraslan, şu değerlendirmede bulundu: “Ellerimden üzüntü duyuyorum, hiçbir şeye yaramıyor ellerim. Bazen sessizce ağlarken buluyorum kendimi, ellerim hiçbir şeyi düzeltmeye yetmiyor. Barış yuvarlanıyor ellerimizden, sevdiklerimiz yuvarlanıyor. Her şey gidiyor, hiçbir şeyi tutamıyorsunuz giderken. Bulutlar, insanlar, zaman, kuşlar, şehirler gidiyor, tahrip oluyor sevdiğiniz bütün hafıza, bellek ve elleriniz hiçbir şeyi tutamıyor. Ellerimden üzüntü duyarken buluyorum kendimi.”

Eraslan, edebiyatın kendisine bir yavaşlama imkanı sunduğunu vurgulayarak, sözlerini “Edebiyat bana bir teselli bahşediyor. Yazmak, okumak, çok büyük bir teselli. Bir selin üzerinde bir sal gibi, ona tutunuyorum. Harflere, okumaya tutunuyorum, iyi ki edebiyat var diyorum” dedi. AA

selyus