Ana Sayfa EDEBİYAT 7 Mart 2015

Şiir, Yerebatan Sarnıcı’nda dinlenir

Uluslararası İstanbulensis Şiir Festivali’nin üçüncüsünü gerçekleştiren Sultanbeyli Belediyesi, ilçe sınırlarını aşarak Yerebatan Sarnıcı’nda şiir okumalarına evsahipliği yaptı.

Sultanbeyli Belediyesi, ilçe sınırlarının dışına taşarak 3. Şiir Festivali’nin bir ayağını Yerebatan Sarnıcı’nda gerçekleştirdi. Nereden nereye! Bir zamanlar değil sanat, doğru dürüst sokakları bile yokken, bugün artık uluslararası etkinliklere evsahipliği yapıyor. Sultanbeyli artık kendini aştı. Son yıllarda büyük bir ivme kateden Sultanbeyli’nin bu durumlara gelmesinde tabii ki ufku geniş, Muhafazakar Demokrat kimliği olduğu kadar, kültüre ve sanata değer veren aydın yöneticiliğiyle de adından söz ettiren Sultanbeyli Belediye Başkanı Hüseyin Keskin’in payı büyük. Önceki yıllarda ilçe sınırları içinde organize edilen 3. Uluslararası İstanbulensis Şiir Festivali, bütün hızıyla devam ederken, ilçe sınırlarının dışına çıkarak 6 Mart Cuma akşamı Yerebatan Sarnıcı’na davet edilen şiirseverler yerli ve yabancı şairlerin değerli şiirlerini dinleme fırsatı buldular.

 

“FESTİVALİMİZDE BU ATÖLYEDEN YETİŞEN ŞAİRLERİMİZ DE ŞİİR OKUYOR”

Kültür sanat dünyasının yakından izlediği Uluslararası İstanbulensis Şiir Festivali 2. gününde güzel anlara sahne oldu. Şairler ikinci gün okullarda öğrencilerle buluştu. Sekiz okulda gerçekleşen programda şairi merakla dinleyen öğrenciler, sözün ustalarını tanımak için onlara şiir okumaları sonunda sorular sordu. Okul programlarının ardından söz ustaları akşam tarihi yarımada da Yerebatan Sarnıcı’nda şiirlerini okudular ve suyla şiir buluştu.

Yerebatan Sarnıcı’nda konuşan Başkan Keskin, “Festivalimiz ikinci gününde. Bugün şairlerimiz okullarımızda öğrencilerimizle buluştu. Festivalimizin en güzel yanı da bizim için buydu. Şairlerimiz okulları dolaşmaktan mutlu oldular. Öğrencilerimiz onlara çok ilgi gösterdi. Festivalimizi en güzel şekilde devam ettireceğiz. Festivalin başlangıcında şiir atölyesi oluşturmuştuk, festivalimizde bu atölyeden yetişen şairlerimiz de şiir okuyor” dedi.

İLÇE KAYMAKAMI ÖZEFE, ŞİİR OKUDU 

İlçe Kaymakamı İbrahim Özefe de yaptığı konuşmada, “Şiir benim için birçok şeyden daha önemlidir. Yazma kabiliyetim yok ancak şiire karşı bir aşk besliyorum. Sultanbeyli’de böyle bir organizasyonun olması beni çok mutlu etti” dedi ve sürpriz yaparak şiir okudu.

 

Etiketler:
selyus