Ana Sayfa EDEBİYAT 1 Ekim 2017

Sultanbeyli Kitap Fuarı’na yoğun ilgi

Üçüncü Sultanbeyli Kitap Fuarı kapılarını açtı. Yoğun katılımla kitapseverleri buluşturan ‘Kudüs’ temalı fuarın açılışını gerçekleştiren Sultanbeyli Belediye Başkanı Hüseyin Keskin, “100 yayın evinin ve 200’e yakın fikir insanın katılacağı zaman zaman söyleşilerin olduğu bir fuarı bugün açtık ve 8 Ekim’e kadar devam edecek” dedi.

Sultanbeyli Belediyesi tarafından bu sene üçüncüsü düzenlenen Sultanbeyli Kitap Fuarı kent meydanında kapılarını ziyaretçilere açtı. Sultanbeyli Belediye Başkanı Hüseyin Keskin’in ev sahipliğinde gerçekleşen fuarın açılışına AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Erol Kaya, AK Parti İstanbul Milletvekilleri İsmet Uçma ve Hulusi Şentürk, , AK Parti İstanbul İl Başkanı Dr. Selim Temurci, AK Parti İstanbul İl Kadın Kolları Başkanı Av. Şeyma Döğücü, Milli Savunma Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Afyoncu, Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, Sultanbeyli Kaymakamı Metin Kubilay, Edebiyatçı Yazar Sibel Eraslan, İstanbul İl Kültür ve Turizm Müdürü Dr. Coşkun Yılmaz ile çok sayıda kitapsever katıldı.

Şule Yüksel Şenler’in onur yazarı olduğu kitap fuarının ana teması “Kudüs” olurken, okurlar fuar boyunca sevdiği yazarlarla biraraya gelme imkanı bulacak. 100 yayınevinin katıldığı fuarın açılış kurdelesinin kesilmesinin ardından Başkan Keskin ve beraberindekiler fuarı gezdi. Fuara katılan milletvekilleri ile belediye başkanları yazdıkları kitapları imzalayarak kitapseverlere verdi.

“KUDÜS’Ü UNUTTURMAMAK VE KUDÜS İLE ALAKALI ‘KUDÜS VE KİTAP’ DEDİK”

Kitap fuarı ile ilgili konuşan Sultanbeyli Belediye Başkanı Hüseyin Keskin, “Sultanbeyli 3’üncü Kitap Fuarımızı kitapseverlere, okuyuculara açmış olduk. Bu vesile ile hayırlı olmasını başta diliyoruz. İnşallah yayın evlerimizin beklediği gibi bereketli bir fuar olur. İnşallah kitapseverler okuyucularımız istedikleri kitabı bulurlar kitapla tanışırlar. Türkiye’de ve Sultanbeyli’de okuma oranlarımız artar diye temennimiz var. Bu temenniler neticesinde yaptığımız faaliyetlerden bir tanesi de kitap fuarı. Kitap fuarında bu sene ana temamız Kudüs. Her kitap fuarımızı bir ana teması oluyor, bu senede Kudüs olarak belirledik. Kudüs’ü unutturmamak ve Kudüs ile alakalı ‘Kudüs ve Kitap’ dedik. Kudüs ile alakalı hem dünyanın hem de Türkiye’nin gündeminde Kudüs’ü tutmak istiyoruz. 100 yayın evinin ve 200’e yayın fikir insanın katılacağı zaman zaman söyleşilerin olduğu bir fuarı bugün açtık ve 8 Ekim’e kadar devam edecek” dedi.

TEMURCİ, “KUDÜS BİZİMDİR, BİZ KUDÜS’ÜZ”

AK Parti İstanbul İl Başkanı Selim Temurci, “Sultanbeyli kitap fuarımızın üçüncüsünü gerçekleştiriyoruz. Bir şeyin kalıcı olması onun sürekliliğine bağlıdır. Ben bu vesileyle belediye başkanımıza ve ekibine teşekkür ediyorum. Temamız Kudüs. Kudüs bizimdir, biz Kudüs’üz. Kudüs bizim için kanayan bir yara, ağlayan bir gözyaşı. Bir daha Kerbela’ların yaşanmaması için okumak çok önemli. Sultanbeyli’de bu fuarın kalıcı olmasını diliyorum.” diye konuştu.

Açılışın ardından Sultanbeyli Belediye Başkanı Hüseyin Keskin konuklarıyla birlikte kitap fuarının kurdelesini kesti. Ardından Keskin ve birbirinden değerli konuklar kitap fuarını gezerek kitapseverlerle sohbet ettiler.

Üçüncüsü düzenlenen Sultanbeyli Kitap Fuarı’nın kapıları 8 Ekim’e kadar açık kalacak. Ziyaretçiler fuarı saat 10.00 ile 20.00 arası ziyaret edebilecekler. Her gün farklı konularla ilgili söyleşilerin olacağı fuarda yazarlar kitaplarını okurlarına imzalayacaklar.

selyus