Ana Sayfa EDEBİYAT 7 Haziran 2019

Türkmen, Cahit Zarifoğlu ve Abdurrahim Karakoç’un ruhlarına Kur’an okudu

Cahit Zarifoğlu ve Abdurrahim Karakoç’un ruhlarına Kur’an okuyan Başkan Türkmen, “Büyük davaların, büyük sevdaların şairleri olan iki güzel adamı, Cahit Zarifoğlu ve Abdurrahim Karakoç’u, Cahit Ağabeyimizin Küplüce’deki kabri başında andık.”

Türk edebiyatının önemli isimlerinden şair, yazar Cahit Zarifoğlu, vefatının 32. yılında Küplüce Mezarlığı’ndaki kabri başında dualarla anıldı.

Anma törenine TBMM Bilişim Teknolojileri Bağımlılığı Araştırma Komisyonu Başkanı ve eski Bakan Nabi Avcı, Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, şairin eşi Berat Zarifoğlu, Şairin oğlu Ahmet Zarifoğlu, çocukları Fatma Betül ve Ayşe Hicret ile gelini Elif Zarifoğlu, şair İbrahim Sadri, dostları ve sevenleri katıldı.

BAŞKAN TÜRKMEN, CAHİT ZARİFOĞLU VE ABDURRAHİM KARAKOÇ’UN RUHUNA YASİN-İ ŞERİF OKUDU

Şairin ailesi tarafından düzenlenen anma töreninde, Başkan Türkmen ile Cahit Zarifoğlu İlkokulu öğrencileri Kur’an-ı Kerim okudu.

Kısa bir acıkama yapan Başkan Türkmen, “Büyük davaların, büyük sevdaların şairleri olan iki güzel adamı, Cahit Zarifoğlu ve Abdurrahim Karakoç’u, Cahit Ağabeyimizin Küplüce’deki kabri başında andık. Başta, anma için Eskişehir’den gelen eski Bakanımız, büyüğümüz Sayın Nabi Avcı olmak üzere herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Avcı, anma törenini tertip edenlere teşekkürlerini sunarak, Cahit Zarifoğlu ve yanında defnedilenlere rahmet diledi.

Sunucu ve şair İbrahim Sadri, “İlk şiirim yayımlandığı zaman göğsümü gere gere yürüdüğümü hatırlıyorum sokaklarda, artık bir şairim diye. Çok önemli ve etkili bir insandı. Biz onu yakından tanıma fırsatı bulmuş gençler olarak sadece şairliği değil, aynı zamanda adamlığı, kalenderliği, entelektüel ilgiler geliştirmeyi, tevazu sahibi ve esprili bir insan olmayı da ondan öğrendik. Hepimizde çok büyük emeği ve etkisi vardır.”

Şairin oğlu Ahmet Zarifoğlu, anma törenine gelen öğrencilere bol bol kitap okumalarını tavsiye ederek, kitap okuma alışkanlığı kazanmanın önemini vurguladı.

selyus