Ana Sayfa EDEBİYAT 6 Mart 2015

Ümraniye Belediyesi, Kitap Fuarına damgasını vurdu

Ümraniye Belediyesi 11 yıldır geleneksel hale getirdiği Resim, Hikâye ve Şiir yarışmalarında dereceye giren eserlerin sergilendiği CNR Expoda Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can TV NET’in canlı yayın konuğu oldu.

Ümraniye Belediyesi geleneksel hale getirdiği resim, hikâye ve şiir yarışmalarını Çanakkale Zaferi’nin 100’üncü yılında Çanakkale Destanı’nı konu aldı. Çanakkale Zaferi 100’üncü yıl dönümünde yarışmacı ressamlar tarafından resmedildi. Bu kapsamda Ümraniye Belediyesi’nin edebiyat ve sanat dünyasına yeni isimler kazandırmak amacıyla başlattığı yarışmalar, her yıl artan katılımcı sayısıyla büyümeye devam ediyor.

11 Yılı geride bırakan yarışmalarda dereceye giren eserler CNR Expo fuar alanında sergilenirken “Çanakkale Geçilemez” animasyon filmi de gösterildi. Yoğun bir katılımla gerçekleşen etkinliğe Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can, sanatseverler ve öğrenciler katıldı.

BAŞKAN CAN, TV NET’E VERDİĞİ RÖPORTAJDA

Öncelikli olarak her yıl tekrarladığımız ve bu yıl 11.sini icra ettiğimiz resim, hikâye ve şiir yarışmalarımız her yıl daha da ilgi odağı olmaya başladı. Şiir ve Resim kategorisinde bu yıl ki konumuz “100.yılında Çanakkale Zaferi” olmuştur. Hatta şöyle bir sloganımız var “ Tarih bu sayfada sadece kırmızıyı kullandı.” Çocuklarımızın burayı hiç unutmaması lazım, işte bunun için Çanakkale’yi resim ile resmetmek istedik, şiirlerle anlatmak istedik, yani anlatan kardeşlerimizin şairlerimizin şiirlerini ödüllendirmek istedik.  Dereceye giren eserlerimize para ödülü vermekle birlikte şiirleri ve hikâyeleri kitap haline getiriyoruz. Şuana kadar 41 tane eser yayınladık. Ayrıca yedi tane sempozyum gerçekleştirdik ve onları da kitaplaştırdık. Bağdat sempozyumu, Gazali sempozyumu daha bunun benzeri yedi tane ayrı sempozyumu kitap haline getirdik. Bugün de burada gördüğümüz gibi CNR Expo kitap fuarında, Ümraniye Belediyesi olarak biz de bir stand açtık, ama gördüğünüz gibi 41 tane hikâye ve şiir 11 tane katalog 15 tane Türk klasik sanatları sergi katalogu yayınlamış… Yayınevi gibi hizmet gören ve bizim değerlerimizi anlatan şiir hikâye ve resimlerin kitaplarını yayınlamış bir belediyeyiz.

Çanakkale ile alakalı 2005 yılında yaptığımız, muhteşem bir hizmet var, Türkiye’de ilk defa Çanakkale savaşlarımızı çizgi film olarak anlatan bir dramımız var, Çanakkale geçilmez tarihe sığmayan destan, bir çizgi sinema türünde ilktir ve sanırım Çanakkale’yi genç neslin öğrenebileceği görsellerden biri. Ayrıca Çizgi sinemamızı CNR Expo salonlarında gösterdik ve 3D’ye de çeviriyoruz.”

CNR Expo Kitap Fuarını gezen AK Parti İstanbul 1. Bölge Milletvekili Aday Adayı Veli Dalbudak, Ümraniye Belediyesi’nin standına da giderek hemşehrisi olan, çok kıymetli ağabeyim dediği Belediye Başkanı Hasan Can’ı güzel çalışmalarından dolayı tebrik etti. 

 

 

Etiketler:
selyus