Ana Sayfa KÜLTÜR-SANAT 9 Eylül 2016

Sancaktepe Belediyesi Genco Erkal’ın adını kazıdı

Sancaktepe Belediye Meclisi, onurlu bir duruş sergileyerek 9 Eylül Cuma günkü oturumda darbe destekçisi Genco Erkal’ın ismini Kültür Merkezi’nden kaldırdı. Önemli ve anlamlı bir kararın altına imza atanları tebrik ediyoruz.

Darbe sevici, sanatçı müsveddesi Genco Erkal’ın adının bulunduğu Sancaktepe’deki Kültür Merkezi’nin adı değiştirildi. Sancaktepe Belediyesi Başkan Yardımcısı Mehmet Genç ile Emlak ve İstimlak Müdürü Hilmi Erkal’ın imzasını taşıyan talep, 5 Eylül’de başkanlık makamına iletildi. Çalışmalar kapsamında Belediye Meclisine getirilen konu 9 Eylül Cuma günkü oturumda yapılan görüşmelerin ardından Genco Erkal’ın ismi, Kültür Merkezi’nden kaldırıldı. Herkesin çok büyük tepki verdiği vatan haini destekçisine net bir tavır koyarak onurlu bir duruş sergileyen başta Sancaktepe Belediye Başkanı İsmail Erdem, olmak üzere belediye meclis üyeleri, Başkan Yardımcısı Mehmet Genç ve diğer ilgilileri Yüce Türk Milleti adına tebrik ediyoruz.

Fetullahçi Terör Örgütü’nün 15 Temmuz darbe girişiminin başarıyla püskürtülmesinin ardından milyonların demokrasi nöbetini hazmedemeyen ve ‘gelişmeleri endişeyle bekliyorum’ diyen Genco Erkal’a hayati bir ders veren Sancaktepe Belediyesi, bu kültür merkezi ile ilgili yeni bir sayfa açmış oldu.

  

GENCO ERKAL’IN ATTIĞI TWEETTER

Genco Erkal, darbe girişiminden sonra Taksim Meydanı’nda toplanan milyonlarca vatandaştan rahatsız olmuş ve tepki göstermişti. Twitter hesabı üzerinden 16 Temmuz tarihinde yapmış olduğu açıklamada Erkal,” Hani Taksim toplanma yeri değildi, miting alanı değildi? Nerede Toma’larınız, nerede Gaz bombalarınız, eyy demokrasi şampiyonları? Yuh ulan!” dedi. 

Sancaktepe Belediye Meclisi’nin aldığı kararla bu Kültür Merkezi, artık darbe sevici Genco Erkal’ın ismini taşımayacak. 

Kaynak: yeni şafak

 

selyus