Ana Sayfa YEREL YÖNETİMLER 10 Eylül 2016

Başkan Can’dan işçilere baba şefkati

Ümraniye Belediyesi ve Hizmet İş Sendikası arasında, işçi personele yönelik 2016-2018 dönemini kapsayan Toplu İş Sözleşmesi’ni çok iyi şartlarda imzalayan Başkan Hasan Can’dan elemanlarına baba şefkati.

2016-2018 yıllarını kapsayan işçi personele yönelik Toplu İş Sözleşmesi, Ümraniye Belediyesi ile işçi ve işveren sendikaları temsilcileri tarafından imzalandı. İmza törenine, Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can, Başkan Yardımcısı Mesut Özdemir, Hizmet iş Sendikası 5 No’lu Şube Başkanı Mustafa Şişman, Miksen Genel Sekreteri Av. Zekeriya Sancı ve Hizmet İş Sendikası Ümraniye Belediyesi temsilcileri katıldı.

Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can, belediye personelinin özlük haklarını koruyarak ve her şeyi personelin lehine düşünerek çalıştıklarını ifade etti. “Her kademeden tüm belediye personeli bir ailedir” diyen Başkan Hasan Can, Toplu İş Sözleşmesi’nin hayırlara vesile olmasını temenni etti.

Hizmet-İş Sendikası 5’nolu Şube Başkanı Mustafa Şişman, Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can’a sözleşme sürecinde gösterdiği desteklerden dolayı teşekkür etti.

Sözleşme ile işçilerin ücretleri ilk yıl için yüzde 11 oranında ikinci yıl için ise enflasyon oranında arttırıldı. Ayrıca imzalanan ek protokolle de Kurban Bayramı ödeneği ve mevcut ücretlere eklenecek ödemelerle alakalı kararlar alındı.

Toplantının sonunda 2 senelik Toplu İş Sözleşmesi imzalandı.

selyus