Ana Sayfa YAŞAM 9 Eylül 2016

Beykoz Belediyesi 15 Temmuz Şehit ve Gazi ailelerini ağırladı

Beykoz Belediyesi, Fethullahçı Terör Örgütü tarafından gerçekleştirilen 15 Temmuz Darbe Girişimi’nde şehit düşenlerin aileleri ve gazileri ağırladı.

Beykoz Belediyesi, hain Fethullahçı Terör Örgütü (FETÖ) tarafından gerçekleştirilen 15 Temmuz Darbe Girişimi’nde şehit düşenlerin aileleri ve gazileri ağırlayarak, kendilerine plaket takdim etti.

İBB Beykoz Koru Tesisleri’nde düzenlenen etkinliğe Beykoz Kaymakamı Ahmet Katırcı, Beykoz Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek, İstanbul Boğaz Komutanı Tuğamiral Tayyar Ertem, Başkan Yardımcıları Hanefi Dilmaç, Muharrem Kaşıtoğlu, Salim Öztürk, İlçe Emniyet Müdürü Mehmet Sururi Saydam, İlçe Milli Eğitim Müdürü Kazım Bozbay, Belediye Meclis üyeleri, STK temsilcileri ve siyasi parti temsilcileri katıldı.

Kaymakam Katırcı, “15 Temmuz demokrasi mücadelesinde Beykozlular gecenin mimarlarındandır”  

Toplumun bütün kesimlerinin büyük bir dayanışma içerisinde darbeye dur dediğini hatırlatan Beykoz Kaymakamı Ahmet Katırcı, “Aileleriyle birlikte geceye katılan şehit yakınları ve gazilerle gurur duyuyoruz. Beykoz Belediyesi’ne şehit aileleri ve gazileri ağırladığı için teşekkür ederim. Darbe gecesi 2. Kurtuluş Savaşı’nı yaşadık, milletimizi karanlık günlere götürmek isteyenlere karşı, birlik ruhuyla kötü durumdan geri döndük. Şehitlerimizi hürmetle yâd ediyorum. Gazilere sağlıklı uzun ömürler diliyorum.” dedi.

Başkan Çelikbilek, “Sizler bize Allah’ın emanetisiniz”

Milletin şehit aileleri ve gazilere büyük vefa borcu taşıdığını belirten Başkan Çelikbilek, “15 Temmuz’da sokağa çıkarak büyük bir demokrasi destanı yazan vatandaşlarımız dünyaya demokrasi dersi verdi. Şehit aileleri ve gazilerimiz bizlere emanetsiniz. Darbe girişiminde gördük ki millet, iradesini korumak için gerekirse canını ortaya koyuyor. Bu hain girişimi tekrar lanetliyoruz. Ortaya çıkan bu birliktelik ruhunun bundan sonra da devam edeceğine inanıyoruz. Ülkemiz üzerinde oynanan oyunlar bitmeyecek bu yüzden dikkatli olmak lazım. Dünyada hiçbir örneği olmayacak şekilde tankların, tüfeklerin önüne çıkarak tarihe ismini yazdırdı. O gün hainlerin hesap edemediği şey bu milletin sokağa inmesiydi. 15 Temmuz bu milletin birliğini ve beraberliğini artırdı” şeklinde konuştu.

Programda Başkan Danışmanları Zeki Durmuş ve Muhammed Küçükkonuklar’ın okuduğu Kur’an tilaveti ve yapılan duanın ardından şehit ve gazi ailelerine plaket takdimi yapıldı.

Protokol üyelerinin şehit aileleri ve gazilerle tek tek ilgilendiği gecede, hatırlanmaktan dolayı memnuniyetlerini dile getiren aileler programı düzenleyen Beykoz Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek’e ve tüm yetkililere teşekkür ettiler. Gecenin sonunda aileler, çiçek takdimiyle uğurlandılar. 

selyus