Ana Sayfa KÜLTÜR-SANAT 6 Mart 2016

Sancaktepe’de gönülden gönüllere şiirlerle giriliyor

Sancaktepe Belediyesi Bilgievleri tarafından düzenlenen ve Belediye Başkanı İsmail Erdem’inde katıldığı “Gönülden Gönüllere Şiir Dinletisi” programında öğrenciler, okudukları şiirler ve sahneledikleri koreografilerle salonda bulunanlara duygulu anlar yaşattı.

Her yıl geleneksel olarak düzenlenen “Gönülden Gönüllere Şiir Dinletisi”nin beşincisi, “Âlemlerin Özü İnsan” temasıyla 3 Mart Perşembe günü Dr. Kadir Topbaş Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi.

Âlemlerin özü, yaratılmışların en şereflisi, insanın anlatıldığı geceye katılan Sancaktepe Belediye Başkanı İsmail Erdem programda yaptığı konuşmada, şiirin edebi geleneğimizin en güçlü alan olduğunu belirterek, “Milletimizin edebi değerlerine sahip çıkmaya yönelik gerçekleştirilen bu tip organizasyonlarla çocuklarımıza ve gençlerimize edebiyatı ve şiiri sevdirmeye gayret gösteriyoruz” dedi.

Şiirin, insanın içindeki sevgiyi en güzel şekilde ifade eden sanatlardan biri olduğunu belirten Başkan Erdem, bilgievleri öğrencilerinin sunumları ile gerçekleştirilen şiir gecesinde emeği geçen öğrencilere, velilere, öğretmenlere, belediyemizin idarecilerine ve programa katılan tüm misafirlere teşekkürlerini iletti.

Sancaktepe Belediyesi Bilgievleri öğrencileri tarafından şiir dinletisi programında okunacak eserlerin yer aldığı kitapçıklar, program öncesinde konuklara takdim edildi.

Programda insanı her yönüyle ele alan şairlerden Cahit Sıtkı Tarancı’nın Allah’ı Ararken“ adlı şiirini İrem Şule Şimşek, Jorge Luis Borges’in “Anlar” şiirini Cansu Bolatlı, Nurullah Genç’in “Beni Yakışına” şiirini Esma Aydın, “Yağmur” şiirini Ülkü Akdağ,  İbrahim Sadri’nin “Buyur Usta” şiirini Serhat Geçer ve Fıratcan Başkara, Atalay Demirci’nin “Biz İnsanoğluyuz” şiirini Lütfi Eren Açıkgöz, Kemal Sayar’ın “Sonsuza Dek Sophie” şiirini Muhsin Çelik, Attila İlhan’ın “Ben Sana Mecburum” şiirini Hayrunnisa Tokdemir, Ahmet Haşim’in “Merdiven” şiirini Gözde Karabulut, Cemal Safi’nin “Tek Hece” şiirini Kübra Doğan, Özlem Delikanlı ve Ferman Karaçam’ın Ey Acı şiirini Sudenaz Tektaş seslendirdi.

“İnsan Nedir?” konulu canlandırmada, Kenan Akkurt, Kemal Ölmez, Sertaç Yıldırım, Yunus Emre Tekin, Recep Tayyip Dinçer;  “Peygamber Efendimizin Gözüyle İnsan” konulu canlandırmada ise Bilal İncedayı, Furkan Karakaya, Selim Çetin, Beytullah Adalan, Muhammet Adalan, Abdulsamet Balcı yer aldı.

“İnsan Değişirse Dünya Değişir” mesajının yer aldığı “İyi Bir Dünya Mümkün” adlı koreografide Tülin Öztürk, Can Cihanoğlu, Elif Nazlı Kafadar, Muhammet Murat Uzun, Murat Öztürk, Sudenaz Tektaş, Mustafa Akgül, Özlem Delikanlı, Zerda Kırboğa, Kübra Doğan, Sena Aktaş, Cansu Bolatlı, Abdülhalik Güneş, Ülkü Akdağ, Muhammet Adalan, Kenan Akkurt, Yunus Emre Tekin, Beytullah Adalan, Kemal Ölmez, Recep Tayyip Dinçer, Gökhan Ay, Sertaç Yıldırım, Mehmet Ertuğ Akdemir, Abdülsamet Balcı ve Uğur Anık sahne aldı.

İnsanda erdemi, sevgiyi, şefkati, umudu, acıyı ve gözyaşını anlatan şiirlerle edebiyatımızda ve yüreğimizde iz bırakan değerli şairlerin şiirlerini doya doya soluduğumuz bu anlamlı programda bilgievleri öğrencileri Esmanur Şevluk, Yusuf Güneş, Elif Özcan ve müzik öğretmenleri, şiirleri seslendiren öğrencilere eşlik ettiler.

selyus