Ana Sayfa YAŞAM 6 Mart 2016

Genç hatiplerin hutbe heyecanı

Çekmeköy Alemdağ İmam Hatip Lisesi koordinatörlüğünde düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” hutbe okuma yarışması finali İmam Hatip Lisesi Öğrencileri ilk hutbelerini okudu.

Çekmeköy Alemdağ İmam Hatip Lisesi koordinatörlüğünde düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” hutbe okuma yarışması finali Taşdelen Yusuf Cebir Camii’nde düzenledi. Final programına Çekmeköy Kaymakamı Cemal Hüsnü Kansız, Çekmeköy Belediye Başkan Danışmanı Sedat Kasarcı, Çekmeköy İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Aktaş, okul müdürleri ve okullardan öğrenciler katıldı.

Milli Eğitim Bakanlığı genel amaçları doğrultusunda Anadolu İmam Hatip öğrencilerinin mesleki yeterliliklerini artırmak ve sosyal gelişimlerine katkıda bulunmak amacıyla düzenlenen etkinlikte gençler gördükleri eğitimlerin neticesi olarak hutbede hünerlerini sergilediler.

Çekmeköy, Beykoz, Ümraniye, Adalar ve Üsküdar’dan on okulun finale kaldığı etkinlikte konuşan Çekmeköy Kaymakamı Cemal Hüsnü Kansız, “Sizleri yetiştiren, üzerinizde emeği bulunan hocalarınıza teşekkür ediyorum. Bu bir yarışmadan çok güzel bir etkinlik. Bu etkinlikte hepiniz birincisiniz. Rabbim başarılarınızı daim etsin” dedi.

selyus