Ana Sayfa KÜLTÜR-SANAT 22 Eylül 2018

Sancaktepe Kitap Fuarı’na yoğun katılım

Kitapseverlerle yazarların buluştuğu 7. Sancaktepe Kitap fuarı başladı. 190 yayınevinin katıldığı fuarın açılışına okurlar yoğun ilgi gösterdi.

Sancaktepe Belediyesi tarafından 7.’si düzenlenen, kitapseverler ile yazar ve şairlerin buluştuğu Sancaktepe Kitap Fuarı’nın, Kent Meydanı’nda açılışı yapıldı. 190 yayınevinin stant açtığı fuara kitapseverler yoğun ilgi gösterdi. Fuarın açılışına Sancaktepe Belediye Başkanı İsmail Erdem’in yanı sıra, AK İstanbul Milletvekilleri Osman Boyraz, İsmet Uçma ile Hulusi Şentürk, Tuzla Belediye Başkanı Şadi Yazıcı, Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan ile yazarlar ve vatandaşlar katıldı.

Belediye Başkanı İsmail Erdem, Sancaktep Kitap Fuarında imza günü programına katılan; 15 Temmuz Şehitleri Abdullah Tayyip Olçok’un Annesi ve Erol Olçok’un eşi Yazar Nihal Olçok’un kendisi için imzaladığı kitabını teslim aldı.

Açılış sonrası Sancaktepe Belediye Başkanı İsmail Erdem, Tuzla Belediye Başkanı Şadi Yazıcı ve Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, okurlarının kitaplarını imzalayarak hediye etti.

“ÖZELLİKLE ÇOCUKLARA VE GENÇLERE KİTAP OKUTMAYI SEVDİRMEMİZ LAZIM”

Özellikle genç kesimin kitap okuması gerektiğini ifade eden Sancaktepe Belediye Başkanı İsmail Erdem, “190 yayınevinin katılımıyla on binlerce eserin var olduğu çok güzel bir fuar oldu. Ümit ediyoruz on binleri aşan, yüz binlere ulaşan gençlerimiz ve Sancaktepeli, İstanbullu komşularımız, kitap dostları burada kitaplarla buluşacaklar. Kitap karanlık için bir fenerdir. Karanlığı aydınlatan yüksek bir enerjiye sahiptir. Okumamız, okutmamız lazım. Özellikle çocuklara ve gençlere kitap okutmayı sevdirmemiz lazım” dedi.

selyus