Ana Sayfa KÜLTÜR-SANAT 11 Mart 2016

Sancaktepe’nin bilgievleri yarıştı

Her yıl geleneksel olarak düzenlenen Bilgievleri Bilgi Yarışmasının bu yılki galibi Ahmet Yesevi, Fatih Sultan Mehmet, Ahmet Keleşoğlu, Aşık Veysel ve Yunus Emre Bilgievleri’nin geride bırakan Necip Fazıl Kısakürek Bilgievi oldu.

Her yıl geleneksel olarak düzenlenen Bilgievleri Bilgi Yarışmasının bu yılki galibi Necip Fazıl Kısakürek Bilgievi oldu. Final yarışması öncesinde gerçekleştirilen ön elemeler sonunda Necip Fazıl Kısakürek, Ahmet Yesevi, Fatih Sultan Mehmet, Ahmet Keleşoğlu, Aşık Veysel ve Yunus Emre Bilgievleri finale kaldı.

Mustafa Öncel Bilgievi konferans salonunda 9 Mart Çarşamba günü gerçekleştirilen ve oldukça çekişmeli geçen yarışmada öğrenciler bir yandan bilgilerini ölçerken diğer yandan da eğlenceli vakit geçirdiler. Finalde yarışarak bilgievlerini birinciliğe taşımak için gayret gösteren öğrenciler; Fen ve Teknoloji, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi, Sosyal Bilgiler, Türkçe, İngilizce ve Matematik alanlarında hazırlanan 14 soruyu cevaplamaya çalıştılar.

Büyük bir heyecan içinde geçen yarışmayı yerinde takip eden Sancektepe Belediye Başkanı İsmail Erdem, birincilik için mücadele eden öğrencilerin tatlı çekişmeleri karşısında yaşadığı mutluluğu dile getirdiği konuşmasında, “42 bin üyeye sahip 16 bilgievimizde verilen eğitimlerin ne kadar kaliteli olduğunu sorulan sorular ve verilen yanıtlardan bile görmek mümkün” dedi.

Sancaktepeli çocuklar ve gençler için yaptıkları yatırımların en önemlilerinden biri olan Bilgi Evleri’nin, her geçen gün büyüyerek, gelişerek binlerce çocuğu çatısı altında topladığını söyledi. Başkan Erdem, öğrencilere seslenerek;  “Sizler, Bilgi Evleri’nin sıcak atmosferinde eğitimci personel ile birlikte hem ders çalışıyor hem de daha sağlıklı ve güvenli bir ortamda sosyalleşiyorsunuz. Sokaklarda faydasız şeyler öğrenmek yerine kendinizi geliştirebileceğiniz alanlara yöneliyor, hocalarımızın rehberliğinde hayata daha iyi hazırlanıyorsunuz. Yaşadığımız çağ, bilgi ve bilişim çağıdır. Bilgi, sınırsız ancak her insanın bilgi seviyesi çeşitli nedenlerle sınırlıdır. Bazen küçük bir bilgi kırıntısı veya bir kelimelik, bir cümlelik bir bilgi hayatınızı kurtarabilir ya da hayatınızı değiştirebilir” şeklinde konuştu.”

Yarışma sonunda diğer bilgievlerini geride bırakan Necip Fazıl Kısakürek Bilgievi birinci olurken, ikinciliği ise Aşık Veysel Bilgievi Yunus Emre Bilgievi ile paylaştı. Finalde dereceye giren öğrenciler hediyelerini Belediye Başkanı İsmail Erdem, Başkan Yardımcısı Tarık Yusuf Uçar ve Kütüphane Müdürü Yavuz Kul’dan aldılar.

selyus