Ana Sayfa KÜLTÜR-SANAT 18 Ocak 2017

Serap Aksoy’un ‘Toprak, Su, Ateş’ sergisi Zeytinburnu’nda

Zeytinburnu Belediyesi, seramik sanatının usta isimlerinden Serap Aksoy’un ‘Toprak, Su, Ateş’ başlıklı seramik sergisini sanatseverlerle buluşturdu. Göz kamaştıran serginin açılışının ardından sahne alan sanatçı Orhan Hakalmaz, Zeytinburnu halkına unutulmaz bir gece yaşattı.

Zeytinburnu Belediyesi, kültür ve sanat alanında yapmış olduğu çalışmalara bir yenisini daha ekleyerek, toprak, su ve ateşin yeniden dile geldiği seramik sanatını vatandaşlarla buluşturdu. Seramik, resim ve müzik gibi birçok sanat dalında önemli çalışmalara imza atan sanatçı Serap Aksoy’un ‘Toprak, Su, Ateş’ isimli seramik sergisi Zeytinburnu Kültür ve Sanat Merkezi’nde düzenlenen törenle sanatseverlerin beğenisine sunuldu. Anadolu medeniyetlerinden ilham alınarak hazırlanan serginin açılışına Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın’la birlikte sanatçı Serap Aksoy ve çok sayıda sanatsever katıldı. Serap Aksoy’un tatbiki güzel sanatlardaki akademi yıllarından bugüne, seramik sanatıyla yoğrulmuş, sanat geçmişine dair küçük bir retrospektif olma özelliği taşıyan sergiyi sanatseverler 2 Şubat Perşembe gününe kadar ziyaret edebilecek.

“KÜLTÜR VE SANATIN HER ALANINDA OLMAYA ÇALIŞIYORUZ”

Kültür ve sanatla ilgili her alanda olmaya çalıştıklarını söyleyen Başkan Murat Aydın, “Kültür ve sanatın her alanında var olmaya çalışıyoruz. İnsanımızın istediği, beklediği, arzuladığı sanatçılarımızı getiriyoruz. Kültür insanları, bilim insanları gelip söyleşiler yapıyor. Müzik aletlerinin her türlü enstrüman var. Bunun gibi birçok alanda Zeytinburnu Kültür ve Sanat Merkezinde etkinliklerimiz var. Buna rağmen şunu ifade edeyim çok çalışmamız gerekiyor. Çok üretmemiz gerekiyor. Üretirken de dinlenmemiz gerekiyor. Bizler dinlenme aracı olarak sanatı ve hobiyi kullanabiliriz” diye konuştu.

selyus