Ana Sayfa TÜRKİYE EKONOMİSİ, YEREL YÖNETİMLER 18 Ocak 2017

Ümraniye Belediyesi, 10 binlerce insani işe yönlendirdi

İlklerin belediyesi olarak her zaman gündemde kalan Ümraniye Belediyesi, 2010 yılından bu yana Türkiye İş Kurumu ile birlikte yürüttüğü işe yönlendirmede bugüne kadar 10 binlerce insanın işe girmesine sebep oldu. Ümraniye Belediyesi İstihdam Merkezi (İŞKUR), sadece 2016 yılında 11.514 kişiyi işe yönlendirme yaptı.

Ümraniye Belediyesi, Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) ile birlikte yürüttüğü ve belediye bünyesinde kurulan İstihdam Merkezi’yle iş bulmakta zorlanan birçok Ümraniyeliyi işverenlerle buluşturmaya devam ediyor. 2010 yılında kurulan ve kurulduğundan bu yana, işsizlik başvurusu yapan Ümraniyeli vatandaşlarla ayrı ayrı ilgilenen Ümraniye Belediyesi İstihdam Merkezi; bölgedeki işletmelerden aldığı talepleri de değerlendirerek, vatandaşları yatkın oldukları mesleklere uygun bir iş sahibi yapmaya çalışıyor. 2016 yılında 11514 işe yönlendirme yapan İstihdam Merkezi bu yıl da çalışmalarına tüm hızıyla devam ediyor.

İSTİHDAM MERKEZİNE KAYIT OLANLARIN YÜZDE 70’İ İŞE YERLEŞTİRİLİYOR

İstihdam Merkezi’nin yaptığı başarılı çalışmalarla ilgili bir açıklama yapan Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can, “Belediyeciliği yalnızca klasik belediye hizmetlerinden ibaret görmedik. Dolayısıyla çağdaş belediyecilik anlayışının gereği olarak sosyal hizmetlerde de önemli adımlar attık. Belediyeciliğin şehirleri fiziki yönden mamur etmek kadar, o şehirde yaşayan insanların huzur ve mutluluğu anlamına da geldiğini biliyoruz. Bu anlayışla, 2010 yılı Mayıs ayı itibariyle, Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) ile ortaklaşa ilçemizde yaşayan işsiz kardeşlerimize iş olağanı sunmaya çalıştığımız İstihdam Merkezine, 18.000 vatandaşımız kayıt oluşturmuştur. Kayıt oluşturan vatandaşlarımıza iş bulma noktasında ve mesleki eğitim kurslarına yönlendirerek meslek sahibi olmasına yardımcı olmaya devam etmektedir. Ümraniye Belediyesi İstihdam Merkezimize kayıt oluşturmuş adaylarımızın yüzde yetmişini (%70) bir veya birden fazla işe yönlendirerek iş sahibi olmalarına vesile olmaktadır. Amacımız kayıtlarımızın tamamını takibi yaparak vatandaşlarımızın iş bulma sürecine katkıda bulunmaktır. Amacımız belediye olarak işsizliğin azalmasına katkıda bulunmaktır. İstihdam merkezimizle vatandaşlarımıza iş ve meslek sahibi olması noktasında yeni projelerle daha iyi hizmet sunmak için çalışacağız.

Kıymetli Ümraniyeliler;

Üçüncü dönemimizde 13 yıllık tecrübemizle birlikte sizlerin de desteğiyle daha güzel bir Ümraniye oluşturmaya devam edeceğiz. İşverenlerimizle ve iş arayan vatandaşlarımızı buluşturmaya devam ederek ülke istihdamına katkı sağlayacağız.” dedi. 

selyus