Ana Sayfa SİNEMA 18 Eylül 2018

Sancaktepeli çocuklar, gezen sinema ile tanıştı

Milli Eğitim Bakanlığı ve Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın işbirliği ile çocukların kültürel gelişime katkı sunmak amacıyla organize edilen “Çocuklar İçin Gezen Sinema” projesinin tanıtım lansmanı ve ilk gösterimi Sancaktepe’de gerçekleşti.

18 Eylül Salı günü gerçekleşen tanıtım programında konuşan Sancaktepe Belediye Başkanı İsmail Erdem, çocukların sosyal becerilerine katkı sağlayacak olan projeye Sancaktepe Belediyesi olarak her türlü desteği vereceklerini belirterek “Geleceğimizin teminatı çocuklarımıza bir sosyalleşme alanı açmak, onları sinema salonu ile tanıştırıp hem eğlenmelerine hem de sosyal becerilerine katkı sağlayacak projeye Sancaktepe Belediyesi olarak ev sahipliği yapmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Böylesine anlamlı projenin hayata geçmesinde emeği geçen herkese teşekkürlerimi sunar proje kapsamında çocuklarımızın mobil sinema salonu sayesinde hoşça vakit geçirmelerini temenni ederim” şeklinde konuştu.

Proje film gösterimlerinin yanı sıra tam bir sinema deneyimi yaşatmak için ebeveynlerin gösterim boyunca dinlenip zaman geçirecekleri mekanlara olanak sağlayacak şekilde projelendirildi.

6 ay sürecek Proje kapsamında 500 bin çocuk 101 kişilik mobil sinema salonu ile sinema sanatı ile tanıştırılacak.

selyus