Ana Sayfa SİNEMA 16 Mart 2015

Şener Şen, “Eylemi, hiçbir şey yapmayanlara bıraktım”

Eylemlerde ve yürüyüşlerde sizi görmüyoruz sorusan cevap veren Şener Şen, “Bilfiil politikanın içinde olma, siyasetin içinde olma başka bir alandır. Bunu da biz sadece eylem yapan hayatta başka hiçbir şey yapmayan, güzel film sevdalısı olmayanlara bırakıyoruz. Benden bu kadar”

Almanya’nın Nürnberg kentinde devam eden 20. Türk-Alman film festivali kapsamında onur ödülü alan ünlü aktör Şener Şen ile Uğur Yücel festivalin ikinci gününde gösterilen “Muhsin Bey” filminin ardından seyirci ile buluştu.

“EYLEMİ, HİÇBİR ŞEY YAPMAYANLARA BIRAKTIM”

Sinema ve tiyatronun toplumsal içerikli mesajlar vermesi gerektiğini söyleyen bir seyirci, Şen’e, “Sizi neden bu tür toplumsal içerikli olaylarda ve gösterilerde göremiyoruz?” sorusunu yöneltti. Ünlü aktör bu soruya şöyle yanıt verdi:

“Filmlerde sosyal içerikli mesajlar da var dediniz. Sonra dediniz ki yürüyüşlerde sizi görmüyoruz. Şimdi o kadar ayrı alanlar ki.. Biri oyuncunun ödevi, yaptığı filmlere hayat görüşünü yansımaktır. Bilfiil politikanın içinde olma, siyasetin içinde olma başka bir alandır. Bunu da biz sadece eylem yapan hayatta başka hiçbir şey yapmayan, güzel film sevdalısı olmayanlara bırakıyoruz. Benden bu kadar”

 

Etiketler:
selyus