Ana Sayfa YAŞAM 15 Mart 2015

İstanbul Takipte Haber Sitemizin Özel Gecesi

İstanbul Takipte Haber Sitesi tanıtım ve kendi alanında iz bırakanlara ‘O BİR USTA ÖDÜLLERİ’ töreni ile sitenin köşe yazarı Veli Dalbudak’ın ‘Havaya Toprağa Suya Yazılan Yazılar’ isimli kitabının imza günü 14 Mart Cumartesi günü Bağlarbaşı Kongre ve Kültür Merkezi’nde gerçekleşti.

İstanbul Takipte Haber Sitesi tanıtım ve kendi alanında iz bırakanlara ‘O BİR USTA ÖDÜLLERİ’ töreni ile köşe yazarı Veli Daldudak’ın ‘Havaya Toprağa Suya Yazılan Yazılar’ isimli kitabının imza günü 14 Mart Cumartesi günü Bağlarbaşı Kongre ve Kültür Merkezi’nde gerçekleşti. Birbirinden değerli ve samimi insanların katıldığı gecede, Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can, Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, İstanbul Büyükşehir Belediyesi AK Parti Grup Başkanvekili Abubekir Taşyürek, AK Parti Kadıköy İlçe Başkanı Av. İsa Mesih Şahin, İstanbul Anadolu Kuzey Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Doç. Dr. Kemal Memişoğlu, Tiyatrocu Sinan Bengier, İstanbul Takipte İnternet Haber Sitesi Genel Yayın Yönetmeni Hüseyin Adil Yelkenci bir konuşma yaptı.

Gecemizin zarif ve entelektüel hanımları, İBB AK Parti Grup Başkanvekili Abubekir Taşyürek, Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen ve İstanbul Takipte Haber Sitesi Genel Yayın Yönetmeni Hüseyin Adil Yelkenci ile bir hatıra fotoğrafında birlikteler..

GECEYE KATILANLAR

Alanında iz bırakanlar ödüllerin verildiği geceye, başta sitenin okurları olmak üzere, Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can, Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, İstanbul Büyükşehir Belediyesi AK Parti Grup Başkanvekili Abubekir Taşyürek, AK Parti Kadıköy İlçe Başkanı Av. İsa Mesih Şahin, İstanbul Anadolu Kuzey Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Doç. Dr. Kemal Memişoğlu, Tiyatrocu Sinan Bengier, Edebiyatçı Ali Ural, Kadıköy İlçe Kadın Kolları Başkanı İnci Akbulak, Beykoz İlçe Kadın Kolları Başkanı Gaye Zayıf, Ümraniye Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Küçükkapdan, AK Parti İstanbul İl Yönetim Kurulu Üyesi Gülsüm Karslı, Kadıköy Belediye Meclis Üyeleri Y. Mimar Göksel Öksüz, Milletvekili Aday Adayları Faruk Bilal Şener, Mustafa Demiral, Kadir Gurbetçi Fatih Kablan, Osman Çakır, Bamci Cafe ve Restaurantların Sahibi Fatih Güner, Yeni Metropol Gazetesinin sahibi Mahmut Boydak, Yerel Gazetenin sahibi Kenan Baylan, sendika temsilcileri, STK yöneticileri ve Kadıköy teşkilatı katıldı.

Gecemizi onurlandıran İBB AK Parti Grup Başkanvekili Abubekir Taşyürek, AK Parti Kadıköy İlçe Başkanı Av. İsa Mesih Şahin, AK Parti Kadıköy İlçe Kadın Kolları Başkanı İnci Akbulak, ünlü tiyatrocu Sinan Bengier, Ümraniye Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Küçükkapdan ile AK Parti İstanbul Milletvekili Aday Adayı Faruk Bilal Şener’e haber sitemiz adına teşekkür ederiz..

GECEDE ÖDÜL ALANLAR

Gecede; İstanbul Takipte İnternet Haber Sitesi’nin geleneksel hale getirmeyi hedeflediği “O BİR USTA ÖDÜLLERİ” başlığı altında kendi alanında iz bırakanlara ödüller verildi. Yerel Yönetimlerde İz Bırakanlar: Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can, Sporda İz Bırakanlar ve Asrın Futbol Hakemi: FİFA Kokartlı Cüneyt Çakır, Sağlıkta İz Bırakanlar: İstanbul Anadolu Kuzey Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Doç. Dr. Kemal Memişoğlu, Tiyatroda İz Bırakanlar: Sinan Bengier, Edebiyatta İz Bırakanlar: Ali Ural, Basında İz Bırakanlar: Cüneyt Bitikçioğlu, Selamet Özdemir, Ali Kılıç..

Bu özel gecemizde bizleri yalnız bırakmayan İstanbul Kadın Kolları Teşkilatının iki başarılı ismi, Kadıköy İlçe Kadın Kolları Başkanı İnci Akbulak ile Beykoz İlçe Kadın Kolları Başkanı Gaye Zayıf’a İstanbul Takipte Haber Sitesi olarak teşekkür ediyoruz..

ABUBEKİR TAŞYÜREK, “HASAN ABİMİZ ÖDÜLÜ FAZLASIYLA HAKEDİYOR”

Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can’a ödülünü vermek üzere kürsüye gelen İstanbul Büyükşehir Belediyesi AK Parti Gurup Başkan Vekili Abubekir Taşyürek, “Ben öncelikle şunu belirteyim ki, bu geceye çok sevdiğim Hüseyin kardeşimin daveti üzerine bulunmaktayım. Kendisi bizim için çok önemli bir şahsiyettir. Yaptığı işi tamamen menfaatsiz yaptığı gibi, tüm güzel duygularını da içine katar. Öte yandan Hasan başkanımızın yaptığı hizmetler ortada. Onları anlatmamıza gere yok. Ümraniye bugün mega bir şehir haline geldiyse bu Hasan abimizin sayesindedir. Onun için Yerel Yönetimlerde İz Bırakanlar Ödülünü fazlasıyla hak ediyor. Aldığı bu anlamlı ödül hayırlı olsun. Kendisini tebrik ediyorum. Ayrıca İstanbul Takipte İnternet Haber Sitesine yayın hayatında başarılar diliyor, başta Hüseyin kardeşim olmak üzere tüm ekibini tebrik ediyorum” diye konuştu.

BAŞKAN CAN, “BU ÖDÜL BENİM İÇİN ÇOK ANLAMLI VE DEĞERLİDİR”

Daha sonra söz alan ve bu ödülün kendisi için çok değerli ve de anlamlı olduğunu ifade eden Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can, “Bizler, yaptığımız hizmetler ve hayata geçirdiğimiz önemli projelerden dolayı zaman zaman ödüller alırız. Tabi bunlardan öncesinde haberimiz olur. Ancak İstanbul Takipte Haber Sitesinin bize verdiği ödülden haberimiz yoktu. Bizi, Yerel Yönetimlerde İz Bırakanlar Ödülüne layık görmüşler. Kendilerini teşekkür ediyorum. Ben şahsen sitenin ekibini de pek tanımam. Teveccüh göstermişler, sağolsunlar. Geçmişte çok şeylerle muhatap olduk. Bir gün bir arkadaşımın aracılığıyla beni aradılar, efendim sizi Türkiye’nin en başarılı belediye başkanı seçtik. Bende kendilerini teşekkür ederim de benim yapabileceğim bir şey var mı diye sorduğumda. E işte sanatçıları İstanbul’a getireceğiz, orada program için şöyle masraflarımız olacakta diye bir dizi giderler saydıktan sonra yaklaşık 100-150 bin lira para istediler benden. Bende kendilerine teşekkür ederek sizden ödül falan istemiyorum dedim. Çünkü bu ödülü verenlerin samimi olmadığını ve sadece çıkar ilişkisi içinde olduklarını gördüm. Ama burada öyle değil, tamamen samimi menfaatsiz duygularla karar verilmiş durum var. Bu ödül benim için çok değerli ve anlamlıdır. Onun için tekrar İstanbul Takipte Haber Sitesinin sahibi ve ekibine teşekkür ediyorum” dedi.

BAŞKAN TÜRKMEN, “İSTANBUL TAKİPTE HABER SİTESİNİN TAKİPÇİSİYİZ”

Gecenin gerçek evsahibi olan Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, “Ben, öncelikle ilçemizde sizleri ağırlamaktan çok mutlu olduğumu ifade etmek isterim. Tabi burada bulunmamızın sebebi çok anlamlı. Bunun için ben, İstanbul Takipte Haber Sitesi ekibini kutluyorum. Basın bizim için çok önemlidir. Şunu da belirteyim Hüseyin beyle yeni tanıştık ancak bize verdiği pozitif elektrik ve bize karşı samimi duruşu, hele hele içten gülüşü sanki çok eski muhabbetimiz varmış duygusu oluşturuyor. Tabii, İstanbul Takipte Haber Sitesinin de takipçisiyiz. Kendi alanında iz bırakanlara ödüllerin verilmesi geceye ayrı bir anlam kattı. Ben, bir kez daha Hüseyin bey ve ekibini tebrik ediyorum. Bu arada Sporda İz Bırakanlar ve Asrın Futbol Hakemi ödülünü alan Cüneyt Çakır bir Üsküdarlıdır. Kendisiyle gurur duyuyoruz” diye konuştu.

“AĞABEYLERİMİN OLDUĞU YERDE BAŞARI VARDIR”

Geceye ekibiyle birlikte gelen AK Parti Kadıköy İlçe Başkanı Av. İsa Mesih Şahin, “Bizleri çok anlamlı bir gecede buluşturan İstanbul Takipte Haber Sitesi ekibine teşekkür ederim. Bu işin içinde Veli Dalbudak abim varsa orada başarı vardır. Yine bu işin içinde Hüseyin Adil Yelkenci abim varsa orada başarı vardır. Tecrübeleriyle bu yeni süreci yürütecek olan ekibe başarıla dilerim. Öte yandan ödülünü verdiğim değerli büyüğümüz ve saygın tiyatro sanatçımız Sinan Bengier’i tebrik ediyorum. Fazlasıyla hakkettiği ödülün kendisine başarılar getirmesini diliyorum” dedi.

“SİTEYİ OKUNUR HALE GETİRME GAYRETİNDEYİZ”

Gecenin açılış konuşmasını yapan İstanbul Takipte Haber Sitesi Genel Yayın Yönetmeni Hüseyin Adil Yelkenci, “Bu özel gecemize gelerek bizleri onurlandıran güzel insanlar, hoşgeldiniz, sefalar getirdiniz. Katılımlarınızdan dolayı hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Bu gece haber sitemizin tanıtımı ve ödül töreni için birlikteyiz. Gerçek sahibi bizlere izin verdiği kadarıyla gayret edip haber sitemizi İstanbul düzeyinde okunur hale getirebilmek için böyle bir tanıtım toplantısı yaptık.”

“HEDEFİMİZ İLERLEMEK”

Yelkenci, “Teknolojinin her geçen gün daha da çılgın seviyelere geldiği bir dönemin içinde insanlara anlık haberler sunmak zorundasınız. Bizlerde bu anlamda İstanbul gelişen yerel haberleri okurlarımızla buluşturmanın gayreti içindeyiz. Akıllı telefon kullanım oranının çok yüksek düzeyde olduğu bu çağa ayak uydurabilirsek ne mutlu bize. Mobil telefonlara uyarlı olan İstanbul Takipte İnternet Haber Sitemizi, daha da ilerilere taşıyabilmemiz için, önce gerçek sahibinin iznine, sonra da sizlerin çok kıymetli desteklerine ihtiyacımız var. Ben sizlerden destek ve dua istiyorum. Bu yıl birincisini başlattığımız ‘İstanbul Takipte Haber Sitesi ‘O Bir Usta Ödülleri’ni gelenek hale getirmek en büyük arzumuz ve muradımızdır. İnşallah okurlarımızın destekleriyle muvaffak oluruz” diye konuştu

“DESTEKLERİNDEN DOLAYI HİLMİ BAŞKANA TEŞEKKÜR EDİYORUZ”

Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen’in geceye desteklerinden dolayı kendisine teşekkür ettiğini ifade eden Yelkenci, “Üsküdar’a güzel hizmetler vermenin gayreti içinde olan, basın dostu Hilmi Türkmen Başkanımıza bizlere verdiği önemli desteklerinden dolayı, şahsım ve ekibim adına huzurlarınızda çok teşekkür ediyorum. Rabbim Hilmi Başkanımızın yolunu, ufkunu açık eylesin” şeklinde konuştu.

Yelkenci, İl Kadın Kolları Kongresinde İffet Polat hanım ve ekibine başarılar dilediğini ve sağlık çalışanlarının 14 Mart Tıp Bayramını tebrik ettiğini de sözlerine ekledi.

İstanbul Takipte Haber Sitesinin gecesine verdiği önemli katkılardan dolayı Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen’e ekip olarak teşekkür plaketi takdim ettik.

“BUGÜN BENİM İÇİN ÖZEL BİR GÜN”

Köşesinde yazdığı yazıları kitap haline getiren ve gecenin konuklarına imzalı kitabını hediye eden Veli Dalbudak, programda yaptığı konuşmada: “Sevgili dostlarım; İstanbul Takipte haber sitemizin düzenlemiş olduğu bu benim için çok özel geceye icabet eden, bendenizi onurlandıran, büyük bir onurla çıkmış bulunduğum AK Parti İstanbul 1. Bölge Milletvekili aday adaylığımda desteklerini esirgemeyen dava arkadaşlarım, kardeşlerim, gönüldaşlarım, siz sevgili dostlarım hoşgeldiniz, iyi ki varsınız, safalar getirdiniz. Bugün benim için özel bir gün. Yaklaşık 4 yıldır yazmakta olduğum eski adıyla YEREL HABER İSTANBUL yeni adıyla İSTANBUL TAKİPTE internet sitesinin sizlerin desteğiyle artık sektörde rüştünü ispat ettiğinin göstergesi olan bu güzel gecede benim ilk kitabımın ilk imza gününü de gerçekleştiriyoruz. Kitabım taze taze daha dün mübarek Cuma vaktinden hemen önce matbaadan çıktı. Bugün de hep birlikte bu güzel olayı kutluyoruz.

Sevgili Dostlarım; Yazarlar imza günlerinde konuşuyorlar mı konuşmuyorlar mı bilmiyorum? Ama ben konuşmalarından yanayım. Hatta bu konuda şöyle bir sloganım da var” dedi.

YAZARLAR KONUŞMALI,  YAZDIKLARI KONUŞULMALI…

Dalbudak, “Çünkü okumaya değil, dinlemeye ve izlemeye yönelik bir toplumuz. Yazarlar konuşmalı ki, bu kadar laf ziyanlığının olduğu yerde, lafın seviyesi yükselsin söz olsun.

Değerli ve güzel birşeyler kulak dolgunluğumuz olsun. Keşke Cemil Meriç daha çok anlatabilseydi… Keşke Nuri Pakdil daha çok konuşsa…Keşke Sezai Karakoç şiirlerinin ihtişamlı sessizliğini terketse…Keşke tüm ülke olarak edebiyatçıların sözlerini el üstünde tutsak…Yazarlar biraz içe kapanık olurlar…Ama inanın onları zorlayıp biraz konuşturunca da adeta coşarlar…Tekrar söylemek istiyorum yazarlar konuşmalı, yazdıkları konuşulmalı…  Konuşmazsam bu kitaptaki yazıları yüreğimle yazdığımı nasıl söyleyebilirim!” diye konuştu.

Yazar, Dalbudak, “Sevgili Dostlarım; Önsözde de yazdım. Bir mühendis olarak benim çok sevdiğim bir anekdottur bu. DİVAN EDEBİYATI VAKFI’nda Sevgili Hocam İskender Pala anlatmıştı. Osmanlı’nın en muhteşem devrinin padişahı Kanuni döneminin en büyük şairi Baki, yine aynı dönemin en büyük mimarı Sinan’ın yanında Süleymaniye Camiinin inşasında “Bina Emini” olarak çalışmıştır. Yani bir şantiye şefi gibi Süleymaniye nin her türlü girdisi çıktısı hesabı kitabı Baki’nin elinden geçmiştir. Sonradan Baki o dönemi anlatırken, ” o büyük mimarın her taşı ölçüp, biçip yerleştirirken inci dizer gibi ince bir hassasiyet göstermesinden feyz alarak dizdim şiirlerimdeki kelimeleri” diyecektir. Yine önsözden bir alıntıyla konuşmamı bitirmek istiyorum. Başka bir gezegene göç etmek gibidir yazmak. Okumak ta öyle. Bu dünyayı anlatsa da yazar başka bir gezegenden yazıyor gibidir. Okuyucu da yazarın gezegenine taşınır açtıkça kitabın sayfalarını. Kitabımı okurken yeni gezegenler keşfetmenizi diliyor, hepinize saygı ve sevgilerimi sunuyorum” şeklinde konuştu.

Gecede ayrıca ödül alan Doç. Dr. Kemal Memişoğlu, tiyatrocu Sinan Bengier, gazeteci Cüneyt Bitikçioğlu birer selamlama konuşması yaptılar.

selyus