Ana Sayfa KÜLTÜR-SANAT 24 Şubat 2017

Taksim metrosundaki serginin önemli konukları vardı

Ressam İlhami Atalay’ın eserleri Taksim metrosunda bulunan Kültür A.Ş Sanat Galaresi’nde sergilendi. Sergi açılışına Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kızı Esra Albayrak, İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Faruk Yelkenci, Kültür A.Ş Genel Müdürü Nevzat Kütük katıldı.

Yurt içi ve yurt dışında açtığı sayısız sergi ile adından söz ettiren ünlü ressam Atalay, hayatının farklı dönemlerinde oluşturduğu seçkin bir koleksiyonla sanatseverlerle buluştu.

Taksim metrosunda bulunan Kültür A.Ş Sanat Galaresi’nde gerçekleştirilen sergi açılışına Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kızı Esra Albayrak, İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Faruk Yelkenci, Kültür A.Ş Genel Müdürü Nevzat Kütük, Ressam İlhami Atalay ve sanatseverler katıldı.

Her biri arkasında güçlü hikayeler barındıran eserlerden sergiye adını veren “İç Harp” tablosu; lisans eğitimi sonrası Atalay’ın ihtisas yaptığı Berlin Güzel Sanatlar Akademisi giriş sınavında, Yunus Emre’nin şiirinden ilham alarak yaptığı ve bir buçuk ay üniversitenin girişinde sergilenen tabloya vatandaşlar tarafından büyük ilgi gösterildi.

Serginin açılışı İl Milli Eğitim Müdürü Yelkenci, Kültür A.Ş Genel Müdürü Kütük ve Ressam Atalay’ın kurdele kesimi ile yapıldı.

Açılış sonrası İl Milli Eğitim Müdürü Yelkenci, Kültür A.Ş Genel Müdürü Kütük, Sayın Albayrak; ressam Atalay’ın eserlerinin hikayelerini anlatarak sergiyi gezdirmesi ile program son buldu.

selyus