Ana Sayfa KÜLTÜR-SANAT 27 Mart 2018

Yusuf Kaplan, Ümraniye’de

Ümraniye Belediyesi, Kültür Sanat Okulda Başlar programıyla Madenler Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencilerini Gazeteci-Yazar Yusuf Kaplan ile bir araya getirdi.

Ümraniye Belediyesi, ilçedeki vatandaşları zengin içerikli kültür ve eğitim etkinlikleriyle buluşturmaya devam ediyor. Ümraniye’deki öğrencilere kendi okullarında seminer dinleme fırsatı sunan ve Ümraniye İlçe Millî Eğitim Müdürlüğü ile ortaklaşa düzenlenen Kültür Sanat Okulda Başlar programları, alanında uzman birçok hoca ve akademisyenin katılımıyla sürüyor. Bu kapsamda; Gazeteci-Yazar Yusuf Kaplan, Madenler Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencilerine “Medeniyet” konusunu anlattı.

Yusuf Kaplan, “Medeniyet, Türkiye’de ve İslam dininde çok telaffuz edilen bir kavram olmakla beraber, ilim tarihi boyunca da zor bir mesele olagelmiştir, hâlâ da zordur” dedi.

Kaplan, kelime olarak “medeniyet”in kullanımından bahsederek “Medine, medeniyet, temeddün” kelimelerinin aynı kökten olduğunu söyledi.

Buradan hareketle medeniyetin şehir kültürüyle bağlantısı üzerinde duran Kaplan, kelimenin günlük dildeki kullanımından ve medeniyet kelimesi yerine kullanılan uygarlıktan da bahsetti. İslam Medeniyeti özelinde, medeniyet kavramının önemini dile getiren Kaplan, öğrencilerin sorularını yanıtlayarak semineri noktaladı.

selyus