Ana Sayfa GENEL SAĞLIK 13 Haziran 2015

Başkan Can, “Bu memleket cevherlerle dolu”

Ümraniye Belediyesi’nin sünnet ettirdiği 2 bine yakın çocuk için Ümraniye Meydanı’nda düzenlediği ‘Sünnet Şöleni’ne yoğun katılım oldu. 12 yıldır geleneksel düzenli olarak düzenlediği ‘Sünnet Şöleni’nde bir konuşma yapan Başkan Can, “Şunu iyi bilin ki; bu memleket cevherlerle dolu! O yüzden çocuklarınıza sahip çıkın. Onları bu vatana ve millete hayırlı birer evlat olarak yetiştirin” dedi.

Ümraniye Belediyesi’nin, 12 yıldır geleneksel düzenli olarak düzenlediği ‘Sünnet Şöleni’ne yoğun katılım oldu. Ümraniye Meydanı’nda düzenlenen şölene 2 bin çocuk aileleriyle birlikte katıldı. İğne atsan yere düşmeyen Ümraniye Meydanı’nda ki ‘Sünnet Şöleni’ne: Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can, AK Parti İstanbul 1. Bölge Milletvekili Adayı Coşkun Koç, Ümraniye Belediye Başkan Yardımcıları, AK Parti Ümraniye İlçe Başkan Yardımcısı Muharrem Balık, belediye birim müdürleri, belediye meclis üyeleri, muhtarlar, STK temsilcileri, sünnet ettirilen çocuklar ile aileleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Program Kuran-ı Kerim Tilaveti ile başladı. Ardından “Dünyanın ve Türkiye’nin ilk Minikler 1453 Mehter Takımı” sahne aldı. Seslendirdikleri birbirinden güzel Mehter Marşları ile büyük beğeni toplayan Mehter Takımı, yalnızca çocuklardan değil, ailelerinden de yoğun ilgi gördü. Karagöz ve Hacivat gösterileri ile devam eden program, çocuklara yönelik konser ve birbirinden eğlenceli sahne gösterileriyle tüm izleyenlere eğlence dolu dakikalar yaşattı.

Sünnet Şöleni’nin açılış konuşmasını yapan Ümraniye Belediye Başkan Yardımcısı Av. Serap Eşit Elveren, “12 yıldır geleneksel olarak düzenlediğimiz sünnet şölenleri ile maddi durumu iyi olmayan 20 bin ailenin çocuğunu sünnet ettirerek, mutluluklarını paylaştık. Bu yıl da 2 bin çocuğumuzu sünnet ettirdik. Bu vesileyle tüm sünnet olan yavrularımıza Allah’tan hayırlı bir ömür diliyorum” dedi.

Ümraniye Belediyesi’nin başarılı hizmetlerine vurgu yapan AK Parti Ümraniye İlçe Başkan Yardımcısı Muharrem Balık, “ Ümraniye Belediyesi, her gün birbirinden güzel etkinlikler ve açılışlar ile halkla buluşmaya devam ediyor. 2004 yılından bu yana çalışmalarına aralıksız devam eden Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can’a teşekkür ediyorum” diye konuştu.

“MİLLETİN KARARI BAŞIMIZIN ÜZERİNEDİR”

Şölenin kapanış bir konuşmasını yapan Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can, “Bugün mutlu bir tablonun 12.’sini yaşıyoruz. Her yıl geleneksel olarak düzenlediğimiz sünnet şöleni ile bu güne kadar 20 bin çocuğumuzu sünnet ettirdik. Bu yıl ise 2 bin çocuğumuzu tepeden tırnağa giydirerek, Ümraniye Meydanı’nı onlar için şölen alanına çevirdik.  Tüm anneleri, babaları ve yavrularımızı kutluyorum. Şunu iyi bilin ki; bu memleket cevherlerle dolu! O yüzden çocuklarınıza sahip çıkın. Onları bu vatana ve millete hayırlı birer evlat olarak yetiştirin” dedi.7 Haziran seçim sonuçlarına da değinen Başkan Hasan Can, “Milletin kararı başımızın üzerinedir. Geçmişten bu güne kadar ülkemizde kardeşliği kurmaya çalışıyoruz. Ve bu kardeşliği sağlamak için de elimizden geleni yapacağız” şeklinde konuştu.

Bir kaç gün sonra Mübarek Ramazan Ayı ile buluşulacağını da hatırlatan Başkan Hasan Can, “İnşallah Ramazanın başlangıcıyla birlikte Ramazan etkinliklerimizi hep birlikte burada yaşayacağız. Bir televizyon kanalından da canlı yayın yapacağız” dedi. Son olarak anne ve babalara seslenen Başkan Hasan Can, “ Anneniz ve babanız sizleri nasıl yetiştirdiyse sizde bu çocukları memlekete ve insanlığa yararlı çocuklar halinde yetiştirin. Hepinizi sevgiyle selamlıyor ve yürekten kutluyorum” dedi.

Ümraniye Meydanı’nda kurulan stantlardan hediyelerini alan çocuklar ayrıca meydanda iki ayrı noktaya kurulan stantlarda çocuklara patlamış mısır ve pamuk şeker ikram edildi.

Etiketler:
selyus