Ana Sayfa DIŞ POLİTİKA 2 Nisan 2018

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Netenyahu, İsrail Ordusu hiçbir zaman zulüm yapmamış diyor!”

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu’yu sert bir dille eleştiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Onların ordusu hiçbir zaman zulüm yapmamış. Hani hüküm veya hükmü ilahi. Kulakları var duymaz. Ağızları dilleri var hakkı söylemez, kalpleri mühürlü. Ya dünyada İsrail ordusunun ne kadar zalim olduğunu benim anlatmama gerek yok” dedi.

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Adana 6. Olağan İl Kongresine katıldı. Erdoğan, Serinevler Spor Salonu’na sığmayan kalabalığa bina dışındaki parti otobüsünden seslendi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a Genel Başkan Yardımcıları, bakanlar ve milletvekilleri eşlik etti.

“Dün İsrail’in başbakanı, muhatabım değil de bir laf etmiş. Ettiği lafa bak. Onların ordusu hiçbir zaman zulüm yapmamış. Hani hüküm veya hükmü ilahi. Kulakları var duymaz. Ağızları dilleri var hakkı söylemez, kalpleri mühürlü. Ya dünyada İsrail ordusunun ne kadar zalim olduğunu benim anlatmama gerek yok. İsrail ordusu ve İsrail mazlumlara karşı cesur ama mazlumların dışında cesur değil. Korkak, ürkek. Zaten zalimler hiçbir zaman cesur olamaz ve zalimler hiçbir zaman zafer anıtı dikemez. Kalkmış bizim Afrin’de mazlumlara kalkıp da oralarda askerimizin zulmettiğini söylüyor. Ey Netanyahu, sen çok zayıfsın, çok garipsin. Bir defa kendine çekidüzen ver. Biz teröristlerle uğraşıyoruz. Ama senin derdin teröristler değil çünkü sen terör devletisin. Ve terör devleti olarak da işte Gazze’de yaptıkların ortada, Kudüs’te yaptıkların ortada. Ya senin dünyada doğru dürüst sevenin yok, sevenin. İşte BM’de Kudüs’le ilgili attığın adıma aldığın cevap ortada. ‘Benim nükleer silahım var’ diye hava atma. Yeri geldiği zaman o nükleer silahlar da çalışmaz. Ve şunu bileceksin. Mazlumla uğraşma. Alma mazlumun ahını çıkar aheste aheste. Dünyada dolaşacak gezecek yer bulamazsın. Bu kadar açık konuşuyorum. Onun için bizimle uğraşma ve dürüst ol. Dürüst olmadığın sürece hiçbir zaman bizden de kalkıp olumlu bir kelam bulamazsın.”

 

selyus