Ana Sayfa DIŞ POLİTİKA 29 Ocak 2023

İsveçli aşağılık siyasetçi Richard Jomshof, “Türkiye üzülüyorsa 100 Kur’an-ı Kerim daha yakın!”

İsveç Demokrat Partisi milletvekili olan Adalet Komitesi Başkanı Richard Jomshof, skandal bir açıklama yaptı. Jomshof, Türkiye’nin Kur’an-ı Kerim yakılma olaylarına aşırı tepki gösterdiğini belirterek, “Üzülürlerse 100 tane daha yakabilirsiniz” dedi.

Haber7’nin haberine göre son zamanlarda terör seviciliği ve Türkiye düşmanlığı ile sık sık gündem olan İsveç’ten skandal bir haber daha geldi. İsveç Demokrat Partisi milletvekili olan Adalet Komitesi Başkanı Richard Jomshof, Danimarkalı siyasetçi Rasmus Paludan’ın İsveç’teki Türk büyükelçiliği önünde Kur’an-ı Kerim yakmasına Türkiye’nin sert tepkisinin mantıksız olduğunu söyledi. Jomshof, “Üzülürlerse 100 tane daha yakabilirsiniz” diyerek tepki çeken bir ifade kullandı.

TÜRKİYE’NİN TEPKİSİ ABARTILI”

Sözlerine devam eden Jomshof, Kur’an-ı Kerim yakmanın ifade özgürlüğünü kullanmanın yanlış bir yolu olduğunu söyledi ancak Türkiye’nin tepkisinin de abartılı olduğunu belirtti:

“Bunun (Kur’an yakılması) yapılmaması gerektiğini düşünüyorum. Eğer yaparsanız ve üzülürlerse 100 tane daha yakabilirsiniz.”

Jomshof, ifade özgürlüğünü kısıtlamak isteyenlere sempati duymanın tehlikeli olduğunu belirterek, mevcut İsveç hükümetini eleştirdi.

İsveç Başbakanı Ulf Kristersson, kendi kanunlarına göre yasa dışı bir eylem olmamasına rağmen Kur’an’ın yakılmasının doğru olmadığını savunmuştu.

selyus