Ana Sayfa İÇ POLİTİKA 11 Kasım 2015

Abubekir Taşyürek, iddiayı delille çürüttü

İBB Kasım Ayı Meclis Toplantısında CHP’li Meclis Üyesi Hüseyin Sağ’ın söylediklerini kesin bir dille reddederek kanal yapılması yönünde herhangi unutkanlık yoktur diyen İstanbul Büyükşehir Belediyesi AK Parti Grup Başkan Vekili Abubekir Taşyürek, “Arkadaşın önergesinde bahsettiği gibi böyle bir unutkanlık söz konusu değildir. Elimizdeki fotoğraflara göre de, Taksim yaya akışının sağlanması bakımından orada geçici olarak kapandı. Ayrıca oradaki çalışmalarda altyapı tamamen yapılmış, herhangi bir eksiklik yoktur.

Fotoğrafta da görülüyor: İBB Meclisi AK Parti Grup Başkan Vekili Abubekir Taşyürek’in de bahsettiği üzere kanal yapılmış, CHP’li Sağ’ın iddia ettiği gibi herhangi bir unutma söz konusu değil.

———————————————————————————————————–

İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi Kasım Ayı toplantıları yoğun gündemle devam ediyor. İlçe belediyelerin bütçelerinin birer birer geçtiği ve son düzlemde İBB’nin bütçesinin de oylanacağı mecliste, Taksim Meydanı’nda yapılan altyapı çalışmalarında konuyu saptırmak isteyen CHP’li meclis üyesi Sağ’a AK Parti Grup Başkan Vekili Abubekir Taşyürek elindeki delillerle cevap vererek meclis üyelerini aydınlatmış oldu.

İBB meclis toplantılarının 3. gününde Taksim Meydanı’nda ki altyapı çalışmalarıyla ilgili önerge veren CHP Meclis Üyesi Hüseyin Sağ, verdiği önergede İBB’nin yağmur suyu kanalını yapmayı unuttuğunu iddia etti. Ayrıca yerinde gidip incelediğini de belirten Sağ, İBB yetkili biriminden cevap beklediğini sözlerine ekledi.

“ALTYAPIDA HERHANGİ BİR EKSİKLİK YOKTUR”

İBB CHP’li Meclis Üyesi Hüseyin Sağ’ın söylediklerini kesin bir dille reddederek kanal yapılması yönünde herhangi unutkanlık yoktur diyen İstanbul Büyükşehir Belediyesi AK Parti Grup Başkan Vekili Abubekir Taşyürek, “Önergeyi veren arkadaşımızın sorulara mutlaka cevaplanacaktır ama konuya ilişkin benim elimde olan bir bilgiye göre kayıtlara da geçmesi bakımından kısa bir açıklamanın faydalı olacağı için söz almaktayım. Arkadaşın önergesinde bahsettiği gibi böyle bir unutkanlık söz konusu değildir. Elimizdeki fotoğraflara göre de, Taksim yaya akışının sağlanması bakımından orada geçici olarak kapandı. Ayrıca oradaki çalışmalarda altyapı tamamen yapılmış, herhangi bir eksiklik yoktur. Dolayısıyla altyapısı daha önce hazırlanmış olup, yağmur suyu kanal yerleri yaya ve araç trafiğini aksatmaması için geçici olarak taş imalatıyla kapatılmıştır. İsteyen arkadaşlarımıza bahsedilen yerle ilgili elimizdeki fotoğraflardan verebiliriz” dedi.

  

selyus