Ana Sayfa İÇ POLİTİKA 22 Aralık 2015

Kadıköy Belediyesi PKK’ya terörist yetiştirme evi mi yapıyor?

1 Kasım Seçimleri’nde HDP’nin yüzde 61,41 oy aldığı bir ilçeye taziye evi yapmanın, PKK’ya destek olmaktan ne farkı var? İstanbul’da bir ilçe belediyesinin PKK’nın cirit attığı Bingöl’ün Yayladere ilçesine taziye evi yapmak için Kadıköylülerin yaklaşık 1.8 milyon lirasını göndermesi hangi hakka sığar? Kadıköylüler, Kadıköy Belediye Meclisine bu hakkı verdi mi? Konuyla ilgili önemli açıklamalarda bulunan İstanbul Milletvekili Erol Kaya, “Taziye evlerinin altı silah deposu, üstü de terörist yetiştirme mekânı idi. Burada yetiştirdikleri teröristleri dağa götürüyorlardı. Kadıköy Belediyesi ümit ediyorum ki bir terörist evi yetiştirme yeri yapmaz. Eğer yapıyorsa, bunun vebalini bütün Kadıköy Halkına anlatmak zorunda.”

İSTANBUL TAKİPTE HABER SİTESİ / ÖZEL HABER

Kadıköy Belediye Meclisi’den infial bir karar çıktı. Yayladere İlçesi’ne yardım adı altında alınan kararın altına imza atan Kadıköy Belediye Meclis Üyeleri ve belediyenin yetkili hakkında davacı olan Kadıköylüler, İçişleri Bakanlığı’nı göreve davet ediyor.

1 Kasım Seçimleri’nde HDP’nin yüzde 61,41 oy aldığı bir ilçeye taziye evi yapmak demek, PKK’ya destek olmaktan ne fark var ki? İstanbul’da bir ilçe belediyesinin Bingöl’ün Yayladere ilçesine taziye evi yapmak için Kadıköylülerin yaklaşık 1.8 milyon lirasını göndermesi hangi hakka sığar! Kadıköylüler size bu hakkı verdi mi? Sen seçim vaatlerinde ben PKK’ya ve ya Yayladere İlçesine taziye evi yapacağım diye belirttin mi? Kadıköylülerin bu taziye evinden haberi var mı?

Konuyla ilgili Kadıköy Belediyesi’nden gelecek olan cevap hakkına sitemizde yer vereceğimizi belirtmek isteriz.

AK Parti Kadıköy İlçe Başkanlığı’nın düzenlediği Aralık Ayı İlçe Danışma meclisine katılan AK Parti İstanbul Milletvekili Erol Kaya ile Kadıköy Belediye Meclisi AK Parti Grup Başkan Vekili Ömer Şahan bu konuyla ilgili önemli açıklamalarda bulundular.

“BEN MERAK ETTİM BU BİNGÖL YAYLADERE’YE HANGİ PARTİ HAKİM?”

Konuyla ilgili açıklama yapan Kadıköy Belediye Meclisi AK Parti Grup Başkan Vekili Ömer Şahan, “Kadıköy Belediye Meclisi geçen ay bize göre üzücü bir karar aldı. Tabi Kadıköy Belediyesi bir şeyler yapmaya gayret ediyor. Belki iyi bir şeyler yapmak için uğraşıyor ama Daha Kadıköy’e yapılan kalıcı bir eser yok. Ama geçen ay meclisten geçen bir kararla Bingöl’ün Yayladere İlçesi’ne 1.500.000 Türk Lirası + KDV ödeneği ile bir taziye evi yapılacak. Ben merak ettim bu Bingöl Yayladere’ye hangi parti hakim, belediye başkanı hangi partiden diye? 1 Kasım Seçimlerinde HDP buradan yüzde 61.41 oy aldı. Biz bugün Kadıköy halkının paralarıyla buraya maalesef diyorum, bir taziye evi yapacağız. İnşallah yapamazlar ama karar meclisten geçti, parada gitti oraya” dedi.

“TAZİYE EVLERİNİN ALTI SİLAH DEPOSU, ÜSTÜ DE TERÖRİST YETİŞTİRME MEKÂNI İDİ”

Taziye evleri ile ilgili tüyler ürperten açıklamalar yapan AK Parti İstanbul Milletvekili Erol Kaya, “Doğu ve Güney Doğu’daki bütün taziye evleri devletin uçakları ve roketleriyle yok edildi. Nedenini biliyor musunuz? Çünkü taziye evi adı altında terörist evi yaptılar hepsini! Hepsi terörist yetiştiriyordu! Şehirlerden uzak olan mezarlıklara ve köylere yapılan taziye evlerine terörist yetiştirdiler. Taziye evlerinin altı silah deposu, üstü de terörist yetiştirme mekânı idi. Burada yetiştirdikleri teröristleri dağa götürüyorlardı. Bunu sürekli yapıyorlardı. Kadıköy Belediyesi ümit ediyorum ki bir terörist evi yetiştirme yeri yapmaz. Eğer yapıyorsa, bunun vebalini bütün Kadıköy Halkına anlatmak zorunda. Bu şehrin parasını terörist yetiştirmek için oralara götürüyorsa, bunun vebalini kaldıramazlar” diye konuştu.

selyus