Ana Sayfa İÇ POLİTİKA 28 Şubat 2015

Aday adayları çıktılar meydane, hepsi birbirinden merdane

AK Parti İstanbul 1. Bölge Milletvekili Aday Adayları, 1 Mart Pazar günü yapılacak olan temayül (önseçim) için ilçeleri gezerek kendilerinin neden aday olduklarını teşkilatlara anlattılar.  

İstanbul Teşkilatlarının önlerine heyecanlı bir temayül süreci geldi. Teşkilatlar, 1 Mart Pazar günü yapılacak olan temayül (önseçim) için listelerine hangi isimleri yazacaklarının karar aşamasındalar. Tabi bunların yanı sıra, aday adaylarını da büyük bir heyecan sardı, sormayın gitsin. Tüm bu gelişmelerin ardından 1. Bölge Milletvekili Aday Adayları günlerdir yoğun bir koşuşturma içinde. 1 Mart Pazar günü yapılacak olan temayül (önseçim) için Anadolu Yakası ilçe başkanlarını ziyaret eden aday adayları, ayrıca kadın kolları ile gençlik kolları başkanlarına da uğramayı ihmal etmiyor. Tamı tamına 477 aday adayı adeta atletizm koşucuları gibi zamanla yarışıyorlar. Bir kere çıktılar yola, artık geri dönüş yok. Tabi yapılacak olan temayül de, oy almak mevcut ilçe başkanlarının masasından geçtiği için mecbur bir selam vermek zorundalar. Aday adayları da bunu çok iyi bildiği için bol bol ziyaretler düzenlediler. Teşkilatın dışındaki prosedürü bilmeyen aday adaylarına da öğretiliyor bu durum. Öncesinden randevu alıp, temayülün paşaları olan ilçe başkanlarına gidip kendilerini ifade etmeye çalışıyor geleceğin milletvekilleri. Aslında ilçe başkanlarının da işi zor. Sadece 31 isim yazılacak listelere. Hangi birisini yazsınlar! Onlarda zorlanıyordur diye düşünüyorum. Önceki dönem ilçe başkanları da aday adayı olunca işleri daha da zorlaştı. 1. Bölgeden 6-7 eski ilçe başkanı aday adayı, yazmazsan olmaz, hepsini yazmak zorundasın! İş bununla da kalmıyor, il yönetiminden de bir çok isim var. Hem de iyi isimler. Ayrıca belediye başkan yardımcıları ve önceki dönem ilçe başkan yardımcıları da milletvekilli olabilmek için yola çıktı. Eee liste doldu, ya dışarıdan gelenler ne olacak! Teşkilatlar haklı olarak kendi içinden çıkmış isimlere yönelik bir oluşumun içine girme arayışında. Dışarıdan gelen, yani ilçe binalarına ilk defa uğrayan, hatta ilçe binalarını bulmak için telefonlara sarılan o ünlü doktorlar, bürokratlar, işadamları, avukatlar, mimarlar, mühendisler, sanatçılar, müteahhitler ve diğerlerinden kaçı bu listelere girecek, bizde merak ediyoruz. 477 aday adayının çıktığı bu yol haklarında hayırlı olsun..

İSMİ ÖNE ÇIKAN ADAY ADAYLARI

Bu arada ilk aklımıza gelen ve yakından tanıdığımız, özel dostluklarımızın olduğu bazı isimler: Kemal Akar, Mehmet Genç, Faruk Bilal Şener, Veli Dalbudak, Mustafa Demiral, Şeyma Yıldırım Döğücü, Hurşit Yıldırım, Kadir Gurbetçi, Ayşegül Esra Atik, Hamza Yerlikaya, Nimetullah Topu, Serkan Bayram, Adem Sefer, Turgay Kılıç, Sinan Aktaş, Azmi Ekinci, Zekeriya Erdim, Mirze Şimşek, Erkan Kandemir, Ahmet Yurtman, Kadem Ekşi, Yavuz Yavuz, Şebnem Koçakelçi, Behiye Eker Albayrak, Bilal Topçu, Hacer Aktürk, Leman Aksay, Ömer Seyfi Aksülün, Abdulkadir Cebecioğlu, Yusuf Mengir, Aslı Varol, Taki Polat, Ali Can Taşçi, Fahri Kol, Fatih Kablan, Derviş Yücel, Recep Kulak. 

Etiketler:
selyus