Ana Sayfa İÇ POLİTİKA 14 Ocak 2023

Ahmet Davutoğlu, CHP ve İYİ Parti’lilerin “Davutoğlu masayı yoruyor” açıklamalarına cevap verdi

Ahmet Davutoğlu, “Bu arkadaşlarımız, sosyal medya trol çetelerinin rüzgarına kapılmış gidiyorlar. Açıklamamı yaptıktan bir gün önce 9,5 saat Davutoğlu’nun ev sahipliğinde toplandı masa. Eğer o masayı yorsaydım, o masada problem çıkmış olsaydı, arkasından son bir yılın en güçlü siyasi metni yayınlanabilir miydi?”

Gelecek Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu, İstanbul İl Başkanlığı’nın düzenlediği “İstanbul Basın Buluşması” programında basın mensupları ile bir araya geldi. 1453 Çırpıcı Sosyal Tesisleri’nde gerçekleşen buluşmaya basın mensupları yoğun ilgi gösterirken Davutoğlu, Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Dr. Selim Temurci ve İstanbul İl Başkanı Av. İsa Mesih Şahin gazetecilerin sorularını cevapladı.

“AK PARTİ, BAHÇELİ VE PERİNÇEK’TEN KORKUYOR”

Konuşmasında ana dilde eğitime değinen Davutoğlu, “Maalesef AK Parti iktidarı vaktinde bizim de içerisinde olduğumuz reformları, bir tanesi de Kürtçe öğretmeni yetiştirme ve Kürtçeyi yaygınlaştırma, şeklen sürdürüyor. Bahçeli korkusunda, Perinçek korkusundan devam ettiremiyor. Geldiğimizde Kürtçeye bu toprakların has dili olarak gereken hürmet gösterilecek, seçmeli ders uygulaması yaygınlaştırılacak, kimse de Kürtçe konuşmak ya da herhangi bir dil. Biliyorsunuz, Çerkezce konuşan gençlere nahoş bir şey yaşatılmıştı. Bütün diller bizim için mukaddestir çünkü diller Allah’ın insanlara bir lütfudur, nimetidir, hepsine saygı gösteren bir anlayışı hakim edeceğiz” şeklinde konuştu.

“Televizyon programlarında iddialı çıkışlarınız var, Gelecek Partisi olarak seçimlerde hedefiniz nedir ve barajı aşabilecek misiniz?” sorusuna cevap veren Davutoğlu, “Biz seçimlere masa olarak bir bütün bakıyoruz. Bizim ne oy aldığımızdan daha önemli olan masa olarak toplam ne alacağız?” diyerek barajı geçip geçmeyecekleriyle ilgili bir şey söylemedi.

“Son günlerde çıktığınız kanallardaki açıklamalarınızdan rahatsız olan CHP ve İYİ Parti’liler, “Davutoğlu masayı yoruyor” açıklamaları var. Daha seçim satına girmeden ve sahaya inmeden altılı masa yoruluyorsa bu yorgun masa ülkeyi nasıl yönetecek?” sorusunu da cevaplayan Ahmet Davutoğlu, “Bu arkadaşlarımız, sosyal medya trol çetelerinin rüzgarına kapılmış gidiyorlar. Açıklamamı yaptıktan bir gün önce 9,5 saat Davutoğlu’nun ev sahipliğinde toplandı masa. Eğer o masayı yorsaydım, o masada problem çıkmış olsaydı, arkasından son bir yılın en güçlü siyasi metni yayınlanabilir miydi?”

İlçe teşkilatlarıyla sürekli sahadasınız. Sahayı nasıl görüyorsunuz? sorusuna cevap veren İstanbul İl Başkanı Avukat İsa Mesih Şahin, “Evet sizin de dediğiniz gibi sürekli sahadayız ve sahayı çok iyi görüyoruz. Sahanın cevaplarını sandıkta göreceğimize inanıyorum. İktidar partisini Türkiye Siyasetinin en büyük sürprizi bekliyor Gayretli çalışmalarından dolayı 39 ilçemizin her birine ayrı ayrı teşekkür ederim.”

selyus