AK Kadınlarda Şeyma Döğücü dönemi

AK Kadınlarda Şeyma Döğücü dönemi

AK Parti İstanbul İl Kadın Kolları Başkanlık görevine Genel Başkan Lütfiye Selva Çam tarafından, İl Kadın Kollarının Kurucu Üyesi ve Türkiye’nin ilk başörtülü belediye başkan yardımcısı deneyimli siyaset kadını Av. Şeyma Döğücü atandı.

AK Parti İstanbul İl Kadın Kolları Başkanlığı’nda görev değişimi. İl Kadın Kolları Kurucu Üyesi İffet Polat, bir başka İl Kadın Kolları Kurucu Üyesi Av. Şeyma Döğücü’ye bayrağı teslim etti. İffet Polat, Genel Merkez Kadın Kolları MKYK Üyesi olunca boşalan başkanlığa, Genel Başkan Lütfiye Selva Çam tarafından deneyimli siyaset kadını Av. Şeyma Dövücü atandı.

15 Mart 2015 Pazar günü yapılan İstanbul İl Kadın Kolları Kongresi ile göreve gelen İffet Polat, il ve ilçe kadın kolları ekipleriyle birlikte 9 ayda İstanbul’da ayakta alkışlanacak rekor çalışmalara imza attı. Son 1 Kasım Seçimlerinde inanılması zor bir başarıyı da elde ederek, ekibiyle birlikte ayrı bir onur yaşadı. Şimdi genel merkezde yapacağı görevle de Türkiye’de ayakta alkışlanacak icraatların öncüsü olacağından hiç şüphemiz yok.

İl Kadın Kolları Başkanlığı mazbatasını 16 Aralık Çarşamba günü alan Av. Şeyma Döğücü’de İstanbul Teşkilatı tarafından yakından tanınan ve sevilen isimlerden. İl Kadın Kolları kurucu üyesi olarak başladığı siyasi hayatına İl Kadın Kolları Seçim İşleri Birim Başkanı, Siyasi Hukuki İşler Birim Başkanı, Yerel Yönetimler Birim Başkanı olarak başarıyla görev yaptı. Sancaktepe İlçe Kadın Kolları Başkanlığının ardından İl Ana Kademe Başkan Yardımcılığı görevinde bulunan Başkan Döğücü, Türkiye’nin ilk başörtülü belediye başkan yardımcısı olarak ta tarihe geçti.

ŞEYMA DÖĞÜCÜ KİMDİR?

Şeyma Döğücü, 1965 yılında Çorum’da doğdu. Çorum İmam Hatip Lisesini bitirdikten sonra 1987 yılında İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesinden mezun olan Döğücü, Mazlum-Der, Hukukçular Derneği, Hukukçu Hanımlar Derneği, İHH İnsani Yardım Vakfı, Araştırma Kültür Vakfı gibi sivil toplum kuruluşlarında yönetim kurulu üyelikleri ve insan hakları alanında gönüllü olarak çalışmalar yaptı. Adalet ve Kalkınma Partisinin kuruluşuyla birlikte 2002 yılında AK Parti İstanbul İl Kadın Kolları kurucu üyesi olarak siyasi hayata katıldı. İl Kadın Kolları Seçim İşleri Birim Başkanı, Siyasi Hukuki İşler Birim Başkanı, Yerel Yönetimler Birim Başkanı ve Sancaktepe İlçe Kadın kolları başkanı olarak görev yaptı. 2009 yerel seçimlerinde Sancaktepe Belediye meclis üyesi olarak seçildi. 2013-2014 yıllarında Türkiye’nin ilk başörtülü kadın belediye başkan yardımcısı olarak Sancaktepe Belediye Başkan Yardımcılığı görevinde bulundu.

2012 yılında yapılan AK Parti il kongresinde yönetim kurulu üyesi olarak seçildi. Halkla İlişkiler Birim Başkanı olarak görev yaptı.

Av. Şeyma Döğücü 7 Haziran 2015 Tarihinde Yapılacak Olan Milletvekilleri Genel Seçimlerinde AK Parti İstanbul 1. Bölgeden Milletvekili Adayı olan Döğücü, evli ve 3 çocuk annesidir. 

İstanbul Takipte Haber Sitesi olarak; Başkan İffet Polat’a Kadın Kolları Genel Merkezdeki görevinde, Av. Şeyma Döğücü’ye de İstanbul İl Kadın Kolları Başkanlığı görevinde başarılar dileriz. 

selyus