Ana Sayfa İÇ POLİTİKA 29 Eylül 2023

AK Parti Anayasa değişikliği ve tezkereleri TBMM gündemine taşıyor

AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler, Ekim ayının ilk haftasından sonra içtüzük ve yeni anayasayla ilgili siyasi parti gruplarını ziyaret edeceklerini bildirdi. TBMM gündemine gelmesi planlanan konulara yönelik değerlendirmede bulunan Güler “Türk Silahlı Kuvvetlerinin yurt dışına asker göndermesine yönelik tezkereler vardı. Ekim ayı içerisinde bunlar bitiyor. Suriye-Irak Tezkeresi, Lübnan Tezkeresi, bir de Orta Afrika Cumhuriyeti’ne yönelik de tezkere vardı. Ekim ayı içerisinde bu tezkereler gelecek. Belki de ilk görüşeceğimiz konuların içerisinde bu olabilir” bilgisini paylaştı.

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Numan Kurtulmuş’un, Meclis tatile girmeden önce siyasi parti gruplarıyla görüştüğünü hatırlatan Güler, şöyle devam etti:

“Tahmin ediyorum, ekim ayının ilk haftasından sonra hem İçtüzük hem de yeni anayasa noktasında siyasi parti gruplarımızı ziyaret edeceğiz. Onlardan yönteme ve usule ilişkin olarak önümüzdeki dönemde bir komisyon çalışması mı olur, farklı öneriler, farklı bir çalıştay gibi yöntem mi olabilir, bunu konuşmayı arzu ediyoruz. Ön niyeti aldıktan sonra onu bir takvime bağlayarak da görüşme trafiğini başlatmış oluruz diye düşünüyorum. Hem Meclis’in çalışma programlarını hem de diğer hususları gündemimize almış olacağız.”

“DOĞRUDAN DESTEK YARDIMI OLACAK”

Güler, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, üniversite öğrencilerine piyasa satış fiyatı 9 bin 500 lirayı geçmeyen cep telefonu ve bilgisayarlar için 5 bin 500 liraya kadar teknolojik destek verileceğini açıkladığını hatırlatarak “Doğrudan destek yardımı olacak bu. Doğrudan destek yardımı olacağı için kanuni düzenleme ihtiyacı olmayacak” dedi.

“EKİM AYI İÇERİSİNDE BU TEZKERELER MECLİSE GELECEK”

TBMM gündemine gelmesi planlanan konulara yönelik ise Güler “Türk Silahlı Kuvvetlerinin yurt dışına asker göndermesine yönelik tezkereler vardı. Ekim ayı içerisinde bunlar bitiyor. Suriye-Irak Tezkeresi, Lübnan Tezkeresi, bir de Orta Afrika Cumhuriyeti’ne yönelik de tezkere vardı. Ekim ayı içerisinde bu tezkereler gelecek. Belki de ilk görüşeceğimiz konuların içerisinde bu olabilir” bilgisini paylaştı.

Abdullah Güler “Orta Vadeli Program açıklandı. Özellikle fiyat istikrarını hedefleyen, dezenflasyon çalışmaları kapsamında ihtiyaç duyulacak bazı kanuni düzenlemeleri de Hazine ve Maliye Bakanlığımız ifade ettiler. Bunu güçlendirecek, destekleyecek bazı önerileri var. Bu teklifimizi de gündeme almayı arzu ediyoruz” diye konuştu. Zeliha Mangırcıoğlu / Türkiye gazetesi

selyus