Ana Sayfa İÇ POLİTİKA 25 Ocak 2018

AK Parti Milletvekili Hurşit Yıldırım’dan hukuksuz konuşan ülkelere sert cevap!

AK Parti İstanbul Milletvekili Av. Hurşit Yıldırım, Afrin’deki ‘Zeytin Dalı Harekatı’na karşı çıkan ülkelere kendi mesleği gereği hukuki ve siyasi pencereden cevap verdi. Bazı ülkelerin hukuka aykırı açıklamalar yaptığını ve bunun hukuki yönden bir geçerliliğinin olmadığının altını çizen AK Parti Milletvekili Yıldırım, “Türkiye’nin güneyinde oluşturulmak istenen terör koridoruna ve ülkemizin sınırlarını tehdit eden PKK, PYD, YPG, DAEŞ gibi terör örgütlerine karşı Türkiye’nin askeri harekatı, Birleşmiş Milletler Anlaşmasına ve uluslararası hukuka göre de meşrudur” dedi.

AK Parti İstanbul Milletvekili Av. Hurşit Yıldırım’ın açıklaması şöyle:

“Türkiye’mizin güney sınırlarımızı terör tehlikesinden korumak için başlattığı haklı ‘Zeytin Dalı Harekatı’na karşı bazı ülkeler hakikate ve uluslararası hukuka aykırı beyanlarda bulunmaktadır. Bu açıklamaların uluslararası hukuk yönünden herhangi bir geçerliliği bulunmamaktadır.

Her şeyden önce Türkiye kendisine yönelik terör tehditlerine karşı, uluslararası diplomasiyi sonuna kadar kullanmıştır. Uluslararası hukuka göre her egemen ülke, kendi ülke sınırlarını korumak ve kollamak yetkisine sahiptir. Türkiye’nin güneyinde oluşturulmak istenen terör koridoruna ve ülkemizin sınırlarını tehdit eden PKK, PYD, YPG, DAEŞ gibi terör örgütlerine karşı Türkiye’nin askeri harekatı, Birleşmiş Milletler Anlaşmasına ve uluslararası hukuka göre de meşrudur. Suriye’nin kuzeyinden Türkiye’ye yönelik tacizler ve terör tehlikesi için bu tehlikeleri bertaraf etmek ülkemiz için de bir zorunluluktur. Türkiye’nin kendini savunma hakkı kapsamında terör koridoruna engel olmaya yönelik harekatı, milletlerarası hukukun izin verdiği bir haktır. Türkiye’nin milli bekasını yönelik tehditleri ortadan kaldırmak için kimseden icazet almasına da gerek yoktur.

Ayrıca Zeytin Dalı Operasyonunun başka bir amacı da, hemen sınırımızın yanı başında özgürlükleri elinden alınmış ve tutsak hayatı yaşayan Suriyeli komşularımızın da gerçek anlamda can ve mal emniyetini sağlayarak bölgede demokratik bir barış ve huzur ortamı oluşturmaktır. Bölgede güven ve huzur sağlandığında Suriyeli kardeşlerimiz de kendi evlerinde hayatlarını sürdürme imkanına kavuşacaklardır.

Dualarımız, canı pahasına vatanımızın huzur ve güvenliğini sağlayan kahraman Mehmetçiklerimizle…

Rabbim yar ve yardımcıları olsun…”

selyus