Ana Sayfa İÇ POLİTİKA 28 Ağustos 2015

AK Parti misyon hareketidir

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, “AK Parti misyon hareketidir. Bu davaya gelen önce Tarık Bin Ziyad gibi gemileri yakıp gelecek” dedi.

AK Parti Genel Merkezi’nde AK Parti İletişim Merkezi (AKİM) tarafından düzenlenen, “2 milyon gülen yüz” ödül törenine Başbakan Ahmet Davutoğlu, Genel Başkan Yardımcıları, aralarında İstanbul İl Başkanı Dr. Selim Temurci, İstanbul İl Kadın Kolları Başkanı İffet Polat, İstanbul İl Gençlik Kolları Başkanı Melih Ecertaş, İstanbul İl Başkan Yardımcısı Muharrem Ödemiş, İstanbul İl Kadın Kolları Başkan Yardımcısı Nurdan Özyazar’ında bulunduğu 3 kademe 81 il başkanları ile halkla ilişkiler başkanları katıldı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve 11.Cumhurbaşkanı Abdullah Gül için “İki cumhurbaşkanımız benim aynı zamanda iki selefimdir” ifadelerini kullanan Davutoğlu, “Onlardan devraldığım başbakanlık görevinin hakkıyla yerine getirmek için ve üstlendiğim misyonun gereğini yapmak için gece gündüz çalışıyorum, çalışmaya da devam edeceğim” diye konuştu.

“ENGELLERLE, BU ENGELLERİ AŞMA İRADEMİZE DAHA DA FAZLA KATKIDA BULUNUYORLAR”

AK Parti’nin önünü kesmek için yapılan girişimlerin kendilerine hız verdiğini anlatan Davutoğlu, “Önümüze çıkardıkları engellerle, bu engelleri aşma irademize daha da fazla katkıda bulunuyorlar. Partimizin birliği ve beraberliği, yüce misyonumuzun önümüzde açtığı ışıkla bundan sonra da yolumuza devam edeceğiz” değerlendirmesinde bulundu.

Geçen yıl yapılan olağanüstü kongre sürecinde, “AK Parti’nin kendi içinde şöyle veya böyle ihtilaf yaşayacağı ve tek parti iktidarı olma özelliğinin yanında Türkiye’nin en büyük partisi olma özelliğini de kaybedeceği” beklentileri bulunduğuna işaret eden Davutoğlu, o günden bugüne AK Parti kadrolarının, ruhuna işlemiş derin ahlak ve engin vefa duygusuyla bu beklentileri boşa çıkardığını kaydetti.

Başbakan Davutoğlu şöyle dedi:

“Önce dediler ki ‘genel başkanlık yarışı olur AK Parti’de’. Daha sonra ‘üç dönemlikler ve şu veya bu şekilde harekete geçer’. Daha sonra ‘cumhurbaşkanı ve başbakan makamı arasında görüş ayrılıkları ortaya çıkar, AK Parti hareketi bir şekilde öyle veya böyle yavaşlar, yavaşlatılabilir veya gücünü hızını kaybedebilir.’ Ama işte bir yıllık mücadelemiz açık bir şekilde ortaya koyuyor ki AK Parti’nin birliği, beraberliği AK Parti’nin hızı engellenemez.”

“AK PARTİ’NİN FIRTINASI MİLLET İÇİN BİR FIRTINADIR”

Diğer partilerde son bir yılda yaşanan gelişmeleri “fırtına” olarak nitelendiren Başbakan Davutoğlu, “Bu yıl içinde diğer partilerde yaşanan fırtınaları görüyorsunuz. AK Parti’nin fırtınası millet için bir fırtınadır ve o fırtına içinde gönül beraberliği vardır. Her zaman söylediğimiz gibi bu vefa partisi yoluna kararlılıkla devam edecek” dedi. 

AK Parti’nin olağanüstü kongresi sonrası teşkilat kongreleri için elliyi aşkın ile gittiğini, 7 Haziran seçimi için de 81 vilayetin tamamını ziyaret ettiğini belirten Davutoğlu, bu temaslarında Anadolu ve Rumeli’nin nabzını tuttuğunu kaydetti.

“Türkiye’nin bütününü kuşatan yegane parti AK Parti’dir” diyen Davutoğlu konuşmasını şu sözlerle sürdürdü:

“Türkiye’nin her yerinde olan AKİM telefonlarıyla 24 saat 81 ilde her vatandaşını dinleyecek gönül zenginliğine ve etkin yönetime sahip olan yegane parti AK Parti’dir ve herkes şundan emin olmalıdır ki bu kararlılığımız bu dirayetimiz ve bu mahviyetimizle yolumuza devam edeceğiz. Biz bir erdemliler hareketiyiz, biz bir irfanlılar hareketiyiz, biz bir ahlak ve sorumluluk hareketiyiz. Bunu şimdiye kadar olduğu gibi bundan sonra da olağanüstü kongrede de ifade ettiğimiz hususlar izzetle, onurla devlet adamlığı görevini yürütme kararlılığımız sürecek ve bu kararlılığımızı hiçbir güç engelleyemeyecek.”

“DAVA ARKADAŞLIĞIMIZA ZERRE ZARAR VEREMEZSİNİZ”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın AK Parti Genel Başkanlığı görevini devrederken, “Biz emanetçi genel başkan ya da başbakan aramıyoruz” sözlerini anımsatan Davutoğlu, “Cumhurbaşkanlığı ve başbakanlık makamı üzerinde spekülasyon yapanlara bu kürsüden bir kez daha sesleniyorum. Siz ne yaparsanız yapın, bizim dava arkadaşlığımıza zerre miktar zarar veremezsiniz” diye konuştu. 

AK Parti’nin izzetli, onurlu insanların, dirayetli, basiretli devlet adamlarının partisi olduğunu vurgulayan Davutoğlu, şunları söyledi:

“Hiçbir zaman kendi egolarını, kendi nefislerini davalarının önüne almazlar. İşte 27 Ağustos 2014’ten bu güne bir yıl geçti. Bütün bu kötümser veya bir problem bekleyen spekülasyonlara karşı AK Parti’den tek bir fire olmadı, tek bir fire yaşanmadı. Çünkü AK Parti misyon hareketidir. Bu davaya gelen önce Tarık Bin Ziyad gibi gemileri yakıp gelecek. Gemileri bazen mal mülk, bazen çıkar menfaat olabilir, hepsini yakarak AK Parti kadrolarına katılanlar ancak ve ancak bu kadroların içinde elde ettikleri irfanla yollarına devam edebilirler.”

AK Parti’nin 12 Eylül’de 5. Olağan Kongresi’ni yapacağını hatırlatan Başbakan Davutoğlu, şu bilgileri verdi:

 “Görevler devralınacak, görevler alınacak verilecek ,arkadaşlar, dava arkadaşları arasında yeni görev devir teslimleri olacak. Nesiller arasında görev devir teslimleri olacak. Bayrak bir elden diğer ele onurla taşınacak ama asla ve asla yere indirilmeyecek. Bu onurlu bayrağı taşıyan bütün kardeşlerimize bir kez daha teşekkür ediyorum ve alınlarından öpüyorum. 12 Eylül kongremize de inşallah hep beraber onurla yürüyeceğiz ve herkesin imreneceği bir kongreye daha imza atacağız birlikte.”  

“TÜRKİYE’DE BİR KAOSUN ORTAYA ÇIKMASINA İZİN VERMEDİK”

Hükümet oluşumu çerçevesinde yaşanan gelişmelere de atıfta bulunan Davutoğlu şöyle devam etti:

“7 Haziran sonrasında kritik bir süreçten hep beraber geçiyoruz. Bu kürsüden 7 Haziran sonrası yaptığım değerlendirmede milletimizin verdiği mesajın, milletimizin aldığı kararın üstünde karar olmadığını, mesajı olmadığını ifade etmiştim ve şu taahhütte bulunmuştum, ‘ne olursa olsun Türkiye’yi hükümetsiz bırakmayacağız, bir yönetim boşluğuna izin vermeyeceğiz.’ Bakınız o günden bugüne Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde oluşan son derece kritik siyasi tabloya rağmen, Türkiye’de herhangi bir kaosun ortaya çıkmasına, herhangi bir yönetim boşluğunun oluşmasına izin vermedik.”

 Türkiye’nin güvenliği, istikrarı, huzuru için almaları gereken kararları tereddütsüz bir şekilde aldıklarına vurgu yapan Başbakan Davutoğlu, “Son 30 yılın en kapsamlı terörle mücadele operasyonlarının birine hiç tereddütsüz bir şekilde başladık” dedi.

2 MİLYON GÜLEN YÜZ

Başbakan Ahmet Davutoğlu, AKİM’e kurulduğu günden bu yana yapılan ilk, 1 milyonuncu ve 2 milyonuncu başvuru sahiplerine ödül verdi.

İlk başvuru sahibi Balıkesir’den Yusuf Sevim, Başbakan Davutoğlu’nun “AKİM’den ne talep etmiştiniz” sorusuna, meslek lisesi mezunu olduğunu, üniversiteye girişte katsayı adaletsizliğinin giderilmesini istediği yanıtını verdi, “İmam hatip lisesi mezunları size çok teşekkür ediyor. Allah sizden bin kere razı olsun” ifadesini kullandı.

Davutoğlu da “Allah o talebi yerine getiren, senden alan AKİM çalışanı arkadaşlarımızdan, yerine getiren Cumhurbaşkanımızdan, AK Parti kadrolarından razı olsun” dedi.

Başbakan Davutoğlu’nun, AKİM’e şimdi telefon açmaları durumunda ne tür bir talepte bulunacağı yönündeki sorusu üzerine de Yusuf Sevim “Sorunlarımızın çoğu çözüldü, Allah razı olsun” dedi. Bunun üzerine Davutoğlu, “Şu anda bir talebiniz yoksa elhamdülillah, hayatınızdan memnunsunuz demektir” ifadesini kullandı.

“BEN KÜRDÜM, SELAHATTİN DEMİRTAŞ BENİM TEMSİLCİM OLAMAZ”

Başbakan Davutoğlu’nun ödülünü verdiği 2 milyonuncu başvuru sahibi Siirt’ten Sevinç Karataş’ın oğlu Mehmet Resul Karataş da “Kürt’üm, buradan sesleniyorum, Selahatin Demirtaş benim temsilcim olamaz” dedi.

Karataş, bu sözlerinden dolayı törene katılan partililer tarafından uzun süre ayakta alkışlandı.

CHP ve MHP’ye de seslenmek istediğini dile getiren Karataş, “Buradan CHP, MHP’ye de sesleniyorum, siz halkı düşünmüyorsunuz, kendi çıkarlarınıza halkı feda ediyorsunuz” şeklinde konuştu.

“TÜRK SİLAHLI KUVVETLERİNE ALINMAK İSTİYORUM”

Karataş, Genelkurmay Başkanlığına da seslenmek istediğini belirterek, “Türk Silahlı Kuvvetlerine alınmak istiyorum” dedi.

Başbakan Davutoğlu, Resul Karataş’ın yiğit bir Anadolu çocuğu olduğunu vurgulayarak, “Allah razı olsun. Allah bu ülkede barışı, kardeşliği daim eylesin. Bizim meselemiz, 78 milyonun kardeşliği. Bu kardeşliğe kim kastederse karşısında bizi bulur. Allah, bu ülkenin barışını, esenliğini daim eylesin” şeklinde konuştu.

Anne Sevinç Karataş ise “Allah, Cumhurbaşkanımızdan, Başbakanımızdan razı olsun, Allah sizinle olsun, yolunuz açık olsun” şeklinde dua etti.

İyi Türkçe konuşamadığını belirten Karataş, Davutoğlu’na hitaben, “Devlet varsa biz de varız. AK Parti varsa biz varız. Ben sana kurban olayım” dedi. Davutoğlu, Karataş’ın bu sözlerine, “Siz varsanız AK Parti var” karşılığını verdi.

Davutoğlu, 2 milyonuncu diğer bir başvuru sahibi Kilis’ten Süleyman Akdeniz’e de ödülünü verdi. Akdeniz ödülünü alırken, kullanılamaz halde olan yollarının yapımı için AKİM’e başvurduğunu, kısa sürede talebinin yerine getirildiğini ifade etti.

Başbakan Davutoğlu’na, terör örgütünün 12 yaşındaki çocuklarını polise taş atmaları için zorladığı belirtilen bir ailenin talebi de ilgili belgeleriyle birlikte teslim edildi. Belgeleri alan Davutoğlu’nun, konuyla derhal ilgileneceklerini belirtmesinin ardından, “Anında AKİM çözümleri de var” sözleri gülüşmelere neden oldu.

81 İLİN TOPRAĞIYLA HAZIRLANAN TÜRKİYE HARİTASI

Başbakan Ahmet Davutoğlu’na, 81 ilden alınan toprakla oluşturulan Türkiye haritası da takdim edildi.

Her ilin, o ilden alınan toprağın kullanılmasıyla hazırlanan harita Davutoğlu’na, AK Parti Halkla İlişkiler Başkanlığından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Öznur Çalık tarafından sunuldu.

selyus