Ana Sayfa İÇ POLİTİKA 3 Aralık 2016

AK Parti Sancaktepe’de yoğun katılımlı danışma meclisi

AK Parti Sancaktepe İlçe Başkanlığı, ‘15 Temmuz’ temalı İlçe Danışma Meclisini gerçekleştirdi. Sancaktepe teşkilatları toplantıya yoğun katılım gösterdi.

AK Parti Sancaktepe İlçe Başkanlığı, ‘15 Temmuz’ temalı İlçe Danışma Meclisini gerçekleştirdi. AK Parti Sancaktepe İlçe Başkanı Adil Kandemir’in ev sahipliğinde 3 Aralık Cuma günü Kadir Topbaş Kültür Merkezi’nde yoğun katılımla gerçekleşen danışma meclisine AK Parti İstanbul Milletvekilleri Dr. Ravza Kavakçı Kan ile Osman Boyraz, AK Parti İstanbul İl Başkanı Dr. Selim Temurci, Sancaktepe Belediye Başkanı İsmail Erdem, İlçe Kadın Kolları Başkanı Esra Başar, İlçe Gençlik Kolları Başkanı Feyzullah Torlak, Belediye Başkan Yardımcıları, İl Ana Kademe ve Kadın Kolları Yönetim Kurulu Üyeleri, Belediye Meclis Üyeleri, üç kademe ilçe yönetim kurulu üyeleri ve mahalle teşkilatları katıldı.

   “TÜRKİYE BİR SURİYE OLMAMASI İÇİN CUMHURBAŞKANIMIZIN ETRAFINDA KİLİTLENMELİYİZ”

Danışma meclisinin açılış konuşmasını gerçekleştiren AK Parti Sancaktepe İlçe Başkanı Adil Kandemir, “Aralık Ayında inşallah meclisten geçecek olan referandumla ilgili bir süreç başlayacak. İşte biz bugün cumhurbaşkanımıza sahip çıkmak için, Türkiye’ye sahip çıkmak için, Türkiye’nin Suriye gibi olmaması için, Türkiye’deki çocukların Halep’teki çocuklar gibi yetim, öksüz kalmaması için, Türkiye’de babaların Halep’ti babalar gibi çocukları öldükten sonra, karısı öldükten sonra perişan bir şeklide betonun üzerine oturup elini havaya kaldırarak biçare kalmaması için cumhurbaşkanımızın etrafında kilitlenmeliyiz. Onun için bugün buradan ilan ediyoruz: artık Sancaktepe’de başkanlık referandumu ile ilgili süreci başlatmış bulunuyoruz. Sancaktepe teşkilatları olarak kadın kollarımız, gençlik kollarımız, ana kadememiz, mahallelerimizle bu sürece hazırız.” dedi.   

“90 YILLIK CUMHURİYET TARİHİNDE YARINA BIRAKACAK BİR ESERİNİZ VAR MI?”

Sancaktepe teşkilat mensuplarını selamlayarak konuşmasına başlayan Sancaktepe Belediye Başkanı İsmail Erdem, “Biliyorsunuz geçen hafta Cuma günü iki önemli açılış yaptık. Birincisi Sarıgazi’de yıllardır ihtiyaç olan Caminin açılışını gerçekleştirdik. Cenabı Hak burada yapılacak duaları kabul eylesin, hayır sahiplerinden ve emeği geçen belediye personelimizden razı olsun. Sayın Cumhurbaşkanımızın da açılışa gelmesi çok çok anlamlı oldu. İkinci açılışımızda Necmettin Erbakan Külliyesi idi. Buranın mimarisini kabul edenler var, reddedenler var, çağdaşlar var. Ama biz bildiğimiz doğrular üzerine gidiyoruz. Bundan yaklaşık 4 yıl önce Okan Üniversitesinde yerel yönetimlerle alakalı bir sempozyum düzenlemişler. Benide davet ettiler. Bize verdikleri konu: “Mimarinin şehir hayatındaki insan yaşamında etkileri” Mimari yapılar insanları nasıl etkiler? Benim program yapımcımda mühendislik fakültesi dekanı. Dinleyiciler ise; hocalar, mimarlar, mühendisler, valiler ve kaymakamlar. Yani okumuş insanlar var. Bir saatlik bir zaman diliminde konuşmalarımı yaptım. Burada bir slayt gösterimi ile projelerimizi anlatıyoruz. Bu projelerin içinde Necmettin Erbakan Külliyesi ile Belediye Binası da var. Ben sözlerimi noktaladım. Programı yöneten dekan direk, ‘ben sizin görüşlerinize katılmıyorum’ dedi. Katılmak zorunda değilsin. Katılmayabilirsin. Niye katılmıyorsun? cevap; ‘Bu çağda böyle mimariler olur mu?’ Bu mimariler ve bu eserlerin anlam ve manaları var. Verdiği mesajlar var. Bunu kabul etmeyebilirsin. Senin dünya görüşün farklı olabilir. Peki söyler misiniz: Sen ne ürettin 90 yılda. 90 yıllık cumhuriyet tarihinde yarına bırakacak bir eseriniz var mı? Yok. O zaman salon bizi bir alkışladı.” diye konuştu. Başkan Erdem, mahalle teşkilatlarının sorularını cevaplayarak konuşmasını tamamladı. 

“15 TEMMUZ’U KONUŞTUĞUMUZDA BELEDİYE BAŞKANLARIMIZA TEŞEKKÜR ETMEMİZ GEREK”

Danışma Meclisine katılarak bir konuşma yapan İl Başkanı Temurci, “Bu akşamın onur konukları çok kıymetli şehit ailelerimiz, çok kıymetli gazilerimizdir. Ben şunu özellikle ifade etmek istiyorum. 15 Temmuz gecesi İstanbul’un 39 ilçesinde ve kendi ilçem olarak gördüğüm Sancaktepe’de, o gecede, o sisli puslu havada, ölüm kokan o saatlerde sokağa çıkan bende varım diyen AK Parti’de Recep Tayyip Erdoğan ile birlikte yol alan bütün kardeşlerimize ve milletimizi teşekkür ediyorum.  Bizde teşkilat ve yerel yönetim ayrımı hiçbir zaman olmadı. Kıymetli belediye başkanımız bizim teşkilatımızın içinden çok değerli bir ağabeyimiz. Ve ben belediye başkanlarımıza teşekkürü her bir toplantıda hep birlikte yapmamız gerektiğini düşünüyorum, 15 Temmuz’u konuştuğumuzda. Çünkü o gece belediyenin ağır araçlarını askeriyenin önünde nasıl koyduklarının ve oralarda nasıl nöbet tuttuklarını gördüm.” şeklinde konuştu. 

İlginizi çekebilir

Ezin şu şerefsizleri!

Ezin şu şerefsizleri!

selyus