Ana Sayfa YAŞAM 3 Aralık 2016

Beykozlu AK Kadınlar ekmeğini Halepli kardeşleriyle bölüştü

AK Parti Beykoz İlçe Kadın Kolları, “Beykoz Ekmeğini Halep’le Paylaşıyor” temalı yardım kampanyası düzenleyerek bir tır dolusu 22 ton unu Halep’e gönderdi. AK Parti Beykoz İlçe Kadın Kolları Başkanı Gaye Zayıf ve ekibi bu kampanya ile ekmeğini Halepli kardeşleriyle bölüştü.

AK Parti Beykoz İlçe Kadın Kolları, “Beykoz Ekmeğini Halep’le Paylaşıyor” temalı yardım kampanyası düzenleyerek bir tır dolusu 22 ton unu Halep’e gönderdi. İlçe başkanlığında düzenlenen törende yapılan konuşmaların ardından tır Halep’e gitmek üzere yola çıktı. Sadaka Taşı Derneği ve İHH İnsani Yardım Vakfı Beykoz İlçe temsilcilileri aracılığı ile bir tır dolusu un, Halep’te perişan olan Müslüman kardeşlerimize önemli katkı sunacak. Beykoz İlçe Kadın Kolları Başkanı Gaye Zayıf’ın öncülüğünde gerçekleşen kampanyaya Beykoz teşkilatları “Dünya Sussa da Biz Haykırıyoruz Halep Ölüyor” sloganıyla destek verdiler.

İlçe Başkanlığında gerçekleşen programa İlçe Başkanı Av. Mustafa Gürkan, İl Kadın Kolları Başkan Yardımcısı Gülten Terzi, İlçe Kadın Kolları Başkanı Gaye Zayıf, Sadaka Taşı Derneği Başkan Yardımcısı Cevdet Hasbal ve İHH İnsanı Yardım Vakfı Temsilcisi Uğur Yoleri ve Beykoz İlçe Kadın Kolları Teşkilatları katıldı.

“Beykoz Ekmeğini Halep’le Paylaşıyor” temalı yardım kampanyasının öncülüğünü yapan İlçe Kadın Kolları Başkanı Gaye Zayıf, “Halep’te Müslüman kardeşlerimize bombaların yağmur gibi yağdığı ve  zalimlerin zulmü altında yaşam mücadelesi verdiği bir ortamda bizim rahat uyumamız beklenemez. Orada büyük dram var. Orada açlık var. Orada sefalet var. Yüreğimiz yanıyor. Allah, kardeşlerimizin yardımcısı olsun. Daha öncede Suriye’nin değişik bölgelerine yardımlar yaptık. Bundan sonrada elimizden geleni yapacağız. İnşallah bu vahşet orada biter ve Halepli kardeşlerimiz özgürlüğüne kavuşur, kendi kendilerine ayakta duracak güçleri olur ve Rabbim onları bize muhtaç etmez. Ben bu un kampanyasına destek veren ilçe ve mahalle kadın kolları ekiplerim ile hayırseverlere teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.  

Burada bir konuşma yapan İlçe Başkanı Mustafa Gürkan, Türkiye bulunduğu bölgede yaşanan olaylara hiçbir zaman sessiz kalmıyor. Özellikle Suriye’de Halep’te yaşanan insanlık dramına bizim sessiz kalmamız mümkün değildi. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’da, İslam’a Müslümanlığa yakışır bir şekilde elinden gelen desteği gösteriyor fakat ona bizim de destek olmamız lazım. Bugün Kadın Kollarımız yaklaşık 20 tondan fazla unu Halep’e gönderiyor.” dedi.

Emeği geçen herkese teşekkür eden İl Kadın Kolları Başkan Yardımcısı Gülten Terzi, “Bugün burada Halep’e yardım etmeye çalışıyoruz. Dünyaya baktığımızda kendini modern olarak gösteren Batılılar insanlık hakları diye bağırıp çağırıyorlar ama Halep’te kadınların, çocukların, annelerin öldürülmesine sessiz kalıyorlar. Çok şükür öyle bir Cumhurbaşkanımız var ki “Dünya 5’ten büyüktür” diyor ve herkese bu zulmü anlatmaya çalışıyor” diye konuştu. 

selyus