Ana Sayfa İÇ POLİTİKA 12 Mart 2017

AK Parti Tuzla, Bakan Bozdağ’ı STK’larla buluşturdu

AK Parti Tuzla İlçe Başkanlığı, Tuzlalı Sivil Toplum Kuruluşlarını Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’la buluşturduğu toplantıya Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı da katıldı.

AK Parti Tuzla İlçe Başkanlığı, Tuzlalı Sivil Toplum Kuruluşlarını Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’la buluşturdu. 11 Mart Cumartesi günü Tuzla Belediyesi Evlendirme Dairesinde gerçekleşen coşkulu buluşmaya Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’ın yanı sıra AK Parti Kastamonu Milletvekili Murat Demir, Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, AK Parti Tuzla İlçe Başkanı Selahattin Demirci, AK Parti Tuzla İlçe Kadın Kolları Başkanı Derya Bacacı, AK Parti İstanbul 1. Bölge 7 Haziran ve 1 Kasım Seçimleri Milletvekili Adayı, İşadamı Mustafa Özmen, muhtarlar, belediye meclis üyeleri, STK Başkanları ile yönetimleri katıldı.   

Açılış konuşmasını gerçekleştiren AK Parti Tuzla İlçe Başkanı Sebahattin Demirci, “Öncelikle belediye başkanımızla birlikte başbakanımızın katıldığı bir programa bizde gittik. Başbakanımızın selamını ileterek sözlerime başlamak istiyorum. Biliyorsunuz başbakanımız zaten Tuzlalı hemşerimiz. Bu gün burada bu salonumuzu dolduran dernek başkanlarımıza, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile yöneticilerine ve değerli Tuzla halkına teşekkür ediyorum. Gittiğimiz yerlerde hiçbir zaman bizi yalnız bırakmadılar.” dedi.

  Selamlama konuşması yapmak için kürsüye gelen Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, “Çok kıymetli bakanım, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve çok kıymetli misafirlerimiz, ben sizi en kalbi duygularımla selamlıyor ve hoşgeldiniz diyorum. Bakanımızı sizlerle buluşturmak çok daha uygun. 15 Temmuz’da TBMM’de ölmek var dönmek yok diyen Sayın Bakanımızla sizleri baş başa bırakmak istiyor, hepinizi saygıyla selamlıyorum.” diyerek konuşmasını tamamladı.

   BAKAN BOZDAĞ’DAN KILIÇDAROĞLU’NA: “BİR KARAR VER”

Başkanlık sisteminin tek adamlığın önüne engel koyan ve Türkiye’de hiçbir kişinin tek adam olmasına izin vermeyen bir sistem olduğunu belirten Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na gönderme yaparak, “Sayın Kılıçdaroğlu şimdi Cumhurbaşkanı ayrı partiden, yürütme ayrı partiden, meclis çoğunluğu ayrı partiden oldu, o zaman kavga çıkar. Adamın kafası karış ama tam karışık. Bu sistem yapıldı ama bu sistemde kavga çıkar diyor. Cumhurbaşkanı ayrı partiden başbakan da ayrı partiden, olursa kavga çıkar. Sayın Kılıdaroğlu bizde tam da bunu diyoruz. Bizde onun için diyoruz ki kavga etmeyeceğiz yeni sistemle. Ben buna gizli evetçi diyorum ama Kılıçdaroğlu gizli evetçi değil, aşikar evetçi. Şimdi bu kafa karışıklığına, bilgisizliğe tepkiler gelince plağı çevirdi. Ben onu demek istemedim. Benim kastım şu: Cumhurbaşkanı ayrı, meclis ayrı çoğunluk olursa kavga çıkar, ben onu demek istedim diyor.

Peki sayın Kılıçdaroğlu her gün bağırıp çağırıyorsun. Tek adam, tek adam, diktatör diye. O zaman yalan söylediğini itiraf ediyorsun. Yasama birinin elinde yürütme birinin elinde olur diyorsun. Nerde tek adamlık o zaman? Bizde tam bunu söylüyoruz. Yasamayı ayrı bir ele verelim, yürütmeyi ayrı bir ele verelim diyoruz ama sayın Kılıçdaroğlu başkan şeyler söylüyor. Onun için ben aşikar evetçi diyorum. Yanlışı söylemek erdemdir! Ya hata ettim, sürç-i lisan ettim ve ya dersime iyi çalışamamışım, çaktım dese millet aferin diyecek.”

“AVRUPA’NIN TEK DERDİ ZAYIF BİR TÜRKİYE”

Avrupa’nın Türkiye’nin hükümet sistemini değiştirmemesi için baskı yaptığına değinen Bakan Bozdağ, “Türkiye’nin hükümet sistemi değiştiriliyor. Ama Almanya’ya bakarsanız sanki Türkler federal Almanya’nın hükümet sistemini değiştirmek için uğraşıyormuş gibi bir algı var. Avrupa konseyi üyesi bazı ülkeler Türkiye hükümet sistemi değil de kedi ülkelerinin sistemi değişiyormuş gibi telaşlanıyorlar. Türk siyasetçilerin oralarda konuşmalarına izin vermiyorlar. İfade hürriyeti, toplanma hakkı, hukukun üstünlüğü, demokrasi diyorlar. Ama hiçbirine saygıları yok. Bütün bunların tek derdi zayıf bir Türkiye, istikrarsız bir Türkiye” şeklinde konuştu.

Bozdağ, “Anadolu’nun daima huzur, güven ve barış adası olarak varlığını devam ettirebilmesi için birlikte yeni dönemin kapılarını açalım.16 Nisan’a kadar her sevdiğine saydığına, hatırının nazının geçtiğine bu meseleyi iyi anlatmalıdır. Bu mesele Tayyip Bey için değil Tayyip Beyden sonrası içindir. AK Parti için değil AK Parti’den sonrası içindir. Türkiye’nin daima siyasi istikrar ve güçlü iktidarlar tarafından yönetilmesi için, milletimizin, devletimizin ve cumhuriyetimizin bekası içindir” dedi.

selyus