Ana Sayfa İÇ POLİTİKA 12 Mart 2017

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Kılıçdaroğlu sen idama var mısın önce onu söyle?”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun açıklamalarına değinerek, “Bu sabah yaptığı konuşmasında hadi getirin idamı diyor. Tamam sen idama var mısın önce onu söyle?” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Sultanbeyli’de toplu açılış törenine katıldı. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı, TBMM Dilekçe Komisyonu Başkanı ve İstanbul Milletvekili Av. Mihrimah Belma Satır, İstanbul Valisi Vasip Şahin, İstanbul Milletvekillerinin de hazır bulunduğu açılış töreninde vatandaşlara seslenen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Milli Eğitim Bakanlığının hizmetlerinin açılışını yapıyoruz. Toplam bedeli 119 trilyonluk olan 23 kalem yatırımın açılışını yapıyoruz. Sultanbeyli ‘hayır’ diyenlerle buraya gelmedi, ‘evet’ diyenlerle geldi. Eser siyaseti ile laf siyasetini iyi biliyorsunuz. Manşetlerle hükümetlerin düşürüldüğü bir Türkiye manzarası ile karşı karşıyaydık” dedi.

“İDAMI GETİRİN DİYOR, 16 NİSAN’DAKİ EVET BUNUN PARLAMENTOYA GELMESİDİR”

“Ana muhalefetin başındaki zat ve beraberindekiler öyle bir yalan bataklığına girmişler ki hallerine acımamak elde değil” diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Şuan ki duruşumuz bir 15 Temmuz öncesi birde 15 Temmuz sonrası bir duruş. Bu sabah yaptığı konuşmasında hadi getirin idamı diyor. Tamam sen idama var mısın önce onu söyle. Bak Sayın Bahçeli açıkladı. Sayın Başbakan’ın da farklı düşündüğünü zannetmiyorum. Peki sen var mısın? 16 Nisan’daki evet bunun parlamentoya gelmesidir” dedi.

“TÜRKİYE’DE NE ZAMAN TARAFSIZ BİR CUMHURBAŞKANI OLMUŞ”

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun geçtiğimiz günlerde yaptığı gafı alanda bulunanlara dinleten Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Şimdi hayır demek için çalışıyor. Her iş gibi bunun da bir namusu ahlakı var. Eğer siz anayasa değişikliğinde bulunmayan şeyleri anlatırsanız ne namusunuz kalır ne şerefiniz kalır. Bu sabah bir kahvaltı yapmış. ‘Taraflı Cumhurbaşkanı istemiyoruz’ demiş. Bende soruyorum Türkiye’de ne zaman tarafsız bir cumhurbaşkanı olmuş. Sezer mi, Demirel mi, Özal mı tarafsızdı. Bir insanın zikri, fikri varsa tarafı vardır. Ben bu göreve gelirken tarafsız olmayacağımı peşinen söylemiştim. Milletimin yanında olacağım demiştim. Bu millet için nefesimin sonuna kadar her şeyimi vermeye devam edeceğim” diye konuştu.

“BUNLAR DEVLET YÖNETMEYİ MİSKET OYNAMAYLA KARIŞTIRIYOR”

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun yüksek yargı konusundaki açıklamalarını yalanlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Yüksek yargı konusunda mevcut sistem aynen devam ediyor. Yargıtay’la ilgili değişiklik var mı, yok, Danıştay’la ilgili var m yok. HSYK’da bir değişikliğe gidildi. Hakimlerin ve savcıların talebiyle kurul üyelerinin seçiminde değişikliğe gidildi. Birde yeni sistemde ‘her yere siyaset girecek’ diye tutturmuş Valiler, kaymakamlar, imamlar, müftüler hepsi evet için çalışıyormuş. Bu iddia valilere, kaymakamlara, imalara hakarettir. Bu sana yakışır sana çünkü sen Kandil’le berabersin. Önce bunun cevabını ver. Bu ülkede camiye siyaset gireceğini söylemek ayrı bir hareket. Meclis ve Cumhurbaşkanı arasında kriz çıkmasın diye her iki organın seçimi aynı zamanda yapılıyor. Tutturmuş bir rejim değişikliğidir gidiyor. ‘141 yıllık parlamento geleneğimiz var’ diyor. Bunu duyan 16 Nisanda meclis kapanacak sanır öyle bir şey yok. Sistem değişmesin böyle kalsın, ipleri sonra tekrar elimize alırız, diyorlar. Yok öyle yağma 18 yaşı kendi çocukları için getirdiler diyor. Hem askerlikte muaf olacaklar hem de 2 yıl sonra emekli olup 10 bin Lira emekli maaşı alacaklar diyor. Askerlik sadece erkekler için buradaki düzenlemede genç kızlarımızda milletvekili olabilir. Askerliğini yapmamış kaç milletvekili çıkabilir. Mecliste yapılan vazife askerlikten daha az mı değerli. Yeni sistemde Meclis’e şunun veya bunun değil milletin evlatları girecek. ‘Cumhurbaşkanı istediği kadar bakan ve yardımcı atayabilir’ diyor. Bunlar devlet yönetmeyi misket oynamayla karıştırıyor. Bugüne kadar hep Türkiye’nin en kaliteli kadroları ile çalıştım çalışıyorum. Sen SSK’de genel müdürlük yaptın. Batırdın bitirdin be. Bu zırvalara cevap vermeyi zul kabul ediyorum. Ama cevap vermeyince kendini haklı sanıyor. O nedenle cevap vermek istedim” dedi.

selyus