Ana Sayfa İÇ POLİTİKA 21 Ağustos 2016

AK Parti Üsküdar’dan tarihi bir gece

AK Parti Üsküdar İlçe Başkanlığı, düzenlediği “15 Temmuz Üsküdar Direnişi ve Kahramanları” programına CHP ve MHP İlçe Başkanlarını da getirerek Üsküdar siyasi tarihine damga vurdu.

AK Parti Üsküdar İlçe Başkanlığı’nın düzenlediği “Üsküdar Direnişi ve Kahramanları” programında Fetullahçı Terör Örgütü’nün darbe girişimini püskürten Şehit yakınları ile gaziler geceye katılanları duygulandırdı. Yoğun ilgi gören Şehit aileleri ve gaziler ile yakından ilgilenen ilçenin üç siyasi parti başkanı ayrıca masaları tek tek dolaşarak büyük takdir toplandılar.

AK Parti Üsküdar İlçe Başkanlığı’nın Üsküdar siyasi tarihine damga vurduğu bu anlamlı geceye Üsküdar Kaymakamı Mustafa Güler, Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, Üsküdar İlçe Başkanı Halit Hızır, AK Parti Ümraniye İlçe Başkanı Av. Enver Sedat Çakıroğlu, CHP Üsküdar İlçe Başkanı Erdoğan Altan, MHP Üsküdar İlçe Başkanı Hakan Aslan, Ümraniye Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Küçükkapdan, AK Parti Üsküdar İlçe Kadın Kolları Başkanı Neslihan Aydın, AK Parti Üsküdar İlçe Gençlik Kolları Başkanı Yunus Köse, Üsküdar İlçe Milli Eğitim Müdür Sinan Aydın, Üsküdar Müftüsü Mehmet Vefa Özdemir, STK temsilcileri, Üsküdar Mahalle Muhtarları, Şehitlerin aileleri, Gaziler ile aileleri ve 3 kademe İlçe Yönetim Kurulu Üyeleri, katıldı.

AK Parti Üsküdar İlçe Sosyal İşler Biriminin organize ettiği programda, FETÖ darbe girişimine karşı koyan 15 Temmuz kahramanları için Üsküdar Müftüsü Mehmet Vefa Özdemir dua etti.

“ŞEHİTLER TEPESİ’NİN BU ÜLKEDE HİÇBİR ZAMAN BOŞ DEĞİLDİR”

Gecede bir konuşma yapan AK Parti Üsküdar İlçe Başkanı Halit Hızır, “Şehitlik makamı Peygamberlik makamından sonra en yüksek makamdır. Şehitler Tepesi’nin bu ülkede hiçbir zaman boş değildir. 15 Temmuz’ da yeni bir destan yazan genç kardeşlerimi alınlarından öperek kutluyorum. Peygamber övgüsüne mazhar olan Şehitlerimizi kıskandığımı belirterek onlarla beraber haşr olmayı arzu ediyorum” dedi.

“ÜSKÜDAR BU DESTANA SAHİP ÇIKAN MİLLİ İRADENİN KALESİDİR”

15 Temmuz’un önemli bir yere sahip olduğunu belirten Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, “15 Temmuz’dan önceki destanlarımızı kitaplardan okuyarak öğrendik. Fakat 15 Temmuz’u yaşayarak ve iliklerimizde hissederek öğrendik. Şehitlerimizi unutmamak ve onları yaşatmak ve ölümsüzleştirmek için Üsküdar’da bulunan bazı durak ve okullara Şehitlerimizin isimlerini vereceğiz. 15 Temmuz başta Üsküdar olmak üzere tüm Türkiye’de yazılan destanın bizden sonraki kuşaklara aktarılması ve unutulmaması gereklidir. Ve Üsküdar bu destana sahip çıkan Milli İradenin kalesidir” şeklinde konuştu.

AK Parti Ümraniye İlçe Başkanı Av. Enver Sedat Çakıroğlu, gecede yaptığı konuşmada: “Fetullahçı Terör Örgütü’nün darbe girişimini püskürten 15 Temmuz Şehitlerimiz ile gazilerimiz tarihimize adlarını altın harflerle yazdırdılar. Şehitlerimize Allah’tan rahmet, gazilerimize de acil şifalar diliyorum” dedi.  

 

selyus