Ana Sayfa İÇ POLİTİKA 21 Ağustos 2016

O hal’de bu LGBTİ’lere nasıl izin veriliyor?

İçişleri Bakanlığı’na Olağanüstü Hal’in ilan edildiği bir dönemde Lezbiyen, Gay, Biseksüel, Transseksüel, İnterseks LGBTİ’lere gösteriş ve yürüyüş yapmalarına nasıl izin verdiğini sormak işitiyoruz? Bunların yaptığını normal vatandaşlar yapsa kafalarına copu indirmiştiniz çoktan!

Bu Lezbiyen’ler, Gay’lar, Biseksüel’ler, İnterseks’ler yine piyasaya çıktı. Hükümet geçtiğimiz ay Olağanüstü Hal ilan etmedi mi? Olağanüstü Hal’in ilan edildiği bir ülkede yürüyüş, eylem ve gösteri yapılamayacağına göre bunlara hangi yasaya göre izin verildiğini merak etmedik değil!

İstanbul LGBTİ Dayanışma Derneği öldürülen bir arkadaşları için Beyoğlu Tünel Meydanı’nda eylem düzenledi. Polisin bariyerle çevrelediği grup, basın açıklamasının ardından Galatasaray Meydanı’na yürüyerek slogan atmaya başlayınca polisle aralarında kovalamaca yaşandı.

Lezbiyen, Gay, Biseksüel, Transseksüel, İnterseks’lerden oluşan gruba, CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu’da katılarak destek verdi. Tanrıkulu, çok iyi anlaştığı Lezbiyen, Gay, Biseksüel, Transseksüel, İnterseks’leri bir an olsun yalnız bırakmadı!

POLİSTEN GRUBA BARİYERLİ ÖNLEM

Öte yandan grubun eylem yapacağı alan, güvenlik nedeniyle polis tarafından bariyerle çevrildi. Alana girmek isteyenler ise güvenlik noktasından aranarak içeriye alındı. Toplumsal Olaylara Müdahale Aracı (TOMA) ve çevik kuvvet polisleri ise hazırda bekletilirken, polisin yoğun güvenlik önlemi dikkat çekti.

 

 

İlginizi çekebilir

Haydi Gençler Sandığa

Haydi Gençler Sandığa

selyus