Ana Sayfa İÇ POLİTİKA 27 Ekim 2023

AK Parti’de adaylık başvuruları başlıyor

AK Parti’de yerel seçim mesaisi hızlanıyor. Adaylık başvuruları Kasım’ın ilk haftasında alınacak, kamu görevlileri 1 Aralık’a kadar istifa edecek. Temayül ise Kasım ayının üçüncü haftasında yapılacak. Aday listelerine son şeklini Erdoğan’ın başkanlığındaki üst komisyon karar verecek.

Yerel seçimler için hem Yüksek Seçim Kurulu’nda (YSK) hem de AK Parti’de çalışmalar hızlandı. Edinilen bilgilere göre, YSK, seçimlerde belediye başkanı adayı olmak isteyen kamu görevlilerinin 1 Aralık’a kadar istifa etmelerini isteyecek. AK Parti’de ise adaylık başvurularının Kasım’ın ilk haftasında alınması planlanıyor.

Aday temayüllerinin Kasım’ın üçüncü haftasında yapılması öngörülürken, Ankara ve İstanbul için Cumhurbaşkanının dar bir kurmay kadrosunun ayrı bir çalışma yürüteceği ifade edildi. Tüm bu süreçler devam ederken, bir yandan da Türkiye genelinde kapsamlı bir anket çalışması yapılacak. Hangi adayların ön plana çıktığına, halk nezdindeki karşılıklarına yönelik vatandaşın nabzı tutulacak.

KAMPANYA ŞEKİLLENİYOR

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın da kurmaylarından ‘icraat yapacak, ilinde ilçesinde sevilen, sayılan, kibri olmayan, tüm toplum kesimlerini temsil eden adayların tespit edilmesini’ istediği belirtildi. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, “Özellikle milletvekillerimizle uyumlu çalışacak isimler üzerinde duralım. Milletvekili arkadaşlarımız da yanlış aday önermesin” dediği öğrenildi.

Öte yandan, adaylar belli olduktan sonra AK Parti’de öncelikle 30 büyükşehirde tanıtım toplantıları düzenlenecek. Ankara ve İstanbul için ayrı bir program hazırlanacak. Her şehrin kampanyası o şehre özgü içeriklerle yürütülecek.

İSTANBUL İÇİN ÖZEL ÇALIŞMA

AK Parti özellikle İstanbul için ayrı bir hazırlık yapıyor. Kampanyada kullanılacak içeriklerden, sloganlara kadar her şey Cumhurbaşkanının başkanlığındaki bir ekip taraftan belirlenecek. Kampanya için, AK Parti’nin tecrübeli isimleri İstanbul’da görevlendirilecek. AK Parti kaynakları, “İstanbul şu anda yorgun bir şehir. Hayatı kolaylaştıran, pratik çözümlerle bu yorgunluğu atacak projeler ortaya konulacak” bilgisini verdi. Yücel Kayaoğlu / Türkiye Gazetesi

selyus