Ana Sayfa İÇ POLİTİKA 25 Eylül 2015

Büyük İstanbul ailesi bayramda buluştu

Halis Kongre Merkezi’nde İl Başkanı Dr. Selim Temurci’nin ev sahipliğinde gerçekleşen aday tanıtım ve bayramlaşma programına; Bakan Güllüce, Genel Başkan Yardımcıları, parti kurucu üyeleri Hayati Yazıcı, Av. M. Belma Satır, İsmail Safi, Burhan Kuzu, İl Kadın Kolları Başkanı İffet Polat, İl Gençlik Kolları Başkanı Melih Ecertaş, milletvekilleri ile milletvekili adayları, ilçe başkanları, belediye başkanları ve teşkilat mensupları katıldı.

AK Parti İstanbul İl Başkanlığı tarafından aday tanıtım ve bayramlaşma programı düzenlendi.  Programda, 1 Kasım 2015 Genel Seçimlerindeki İstanbul Milletvekili Adayları, Haliç Kongre Merkezi’nde kamuoyuna tanıtıldı.

Protokol konuşmaları ve tanıtımın ardından Kurban Bayramı için teşkilat mensuplarıyla bayramlaşma da gerçekleşti.

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun görüntülü bayram mesajının izlendiği programda, Türk Bayrakları ve AK Parti flamaları ile renkli görüntüler oluşturan teşkilat mensupları, Grup Tillo’nun konserini dinledi.

İl Başkanı Dr. Selim Temurci’nin öncülüğünde 25 Eylül Cuma günü gerçekleşen buluşmaya; Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, AK Parti Genel Başkan Yardımcıları Mustafa Ataş, Fatma Betül Kaya, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, partinin öncü isimleri Hayatı Yazıcı, Mehdi Eker, Ekrem Erdem, Metin Külünk, Burhan Kuzu, Av. M. Belma Satır, İl Kadın Kolları Başkanı İffet Polat, İl Gençlik Kolları Başkanı Melih Ecertaş, İBB AK Parti Grup Başkan Vekili Abubekir Taşyürek, aralarında Aziz Babuşcu, Erol Kaya, Ravza Kavakçı Kan, Mustafa Şentop, Hasan Sert, Haydar Ali Yıldız, Fatma Benli, da bulunduğu milletvekilleri, aralarında Av. Hurşit Yıldırım, Av. Mustafa Demiral, Osman Boyraz, Hulusi Şentürk, Mehmet Hüsrev, Hasan Turan, Markar Eseyan, Azmi Ekinci, Ayşegül Esra Atık’ın da bulunduğu milletvekili adayları, aralarında Ataşehir İlçe Başkanı Av. M. Naim Yağcı, Kadıköy İlçe Başkanı Av. İsa Mesih Şahin, Ümraniye İlçe Başkanı Av. E. Sedat Çakıroğlu, Bakırköy İlçe Başkan Aysun Çelikler’in de bulunduğu ilçe başkanları, yine aralarında Çekmeköy Belediye Başkanı Ahmet Poyraz, Bahçelievler Belediye Başkanı Osman Develioğlu, Pendik Belediye Başkanı Dr. Kenan Şahin, Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, Sultanbeyli Belediye Başkanı Hüseyin Keskin, Kağıthane Belediye Başkanı Fazlı Kılıç, Bayrampaşa Belediye Başkanı Atila Aydıner’inde bulunduğu belediye başkanları, partinin önemli isimleri İsmail Safi, Kadir Gurbetçi, Faruk Bilal Şener, Muharrem Ödemiş, Şahmettin Ozan ve İstanbul teşkilatları katıldı. 

1 Kasım zaferi için gece gündüz demeden çalışan İstanbul teşkilatımızın yoğun ilgisi ile gerçekleştirilen milletvekili aday tanıtımı ve bayramlaşma programının açılış konuşmasını İl Başkanı Dr. Selim Temurci yaptı.

TÜM İSLAM TOPRAKLARINDA BARIŞ VE KARDEŞLİK RÜZGARLARI ESSİN

Konuşmasının başında başta İstanbullular olmak üzere bütün milletimizin bayramını kutlayan İl Başkanı Dr. Selim Temurci, sözlerine şöyle devam etti: “Evlatlarını bu vatana kurban vermiş şehit ailelerimizin bayramını kutluyorum. Bayramda da çalışmak zorunda kalanların, nöbet tutan askerlerimizin, devriye gezen polislerimizin, hastane köşelerinde şifa bekleyen kardeşlerimizin, sıladan uzak kalanların bayramını kutluyorum. Geçen bayram aramızda olup da bu bayrama erişemeden rahmanın rahmetiyle buluşmuş kardeşlerimizi rahmetle anıyor, ‘Mekanları cennet olsun’ diyorum. Medine’den Grozni’ye Saraybosna’dan Filistin’e, Endonezya’dan Üsküp’e bütün bir İslam coğrafyasının bayramını kutluyorum. Bu bayrama da acılarla giren Mescid-i Aksa’yı selamlıyorum. Gazze’yi, Ramallah’ı, El Halil’i, Halep’i, Şam’ı, Kobani’yi, Bağdat’ı, Kahire’yi, Musul’u, Kerkük’ü selamlıyorum. Mekke’de ve Mina’da yaşanan kazalarda hayatını kaybeden hacılarımızı rahmetle anıyorum. Bu vesileyle, İsrail’in zalim askerlerinin 18 yaşındaki kardeşimize doğrulttuğu namluyu, o fotoğrafı tekrar hatırlayalım ve bu zulmü buradan bir kez daha lanetleyelim. Acılarımız artık bitsin, tüm İslam topraklarında barış ve kardeşlik rüzgarları essin, gönüllerimiz aynı Allaha iman temelinde bir ve beraber olsun diye dua ediyorum.”

“TARİHİ BİR KARARIN ARİFESİNDEYİZ”

İl Başkanı Temurci, konuşmasını şu şekilde sürdürdü: “Aziz milletimizin istiklal ve istikbalimiz için vereceği tarihi bir kararın arifesindeyiz. 14 yıl içerisinde tarihi dönemeçler, kritik yıllar, kritik günler – saatler, hatta kritik zamanlar oldu. Bu zor dönemeçlerin, kritik eşiklerin her biri vakarla, sağduyuyla, tecrübe ve birikimle, sağlam prensiplerle ve milletimizin desteği ile aşıldı. Bu zor günlerin belki de en önemlisi, Kurucu Liderimizin ‘bu şarkı burada bitmez’ diyerek yola çıktığı o günü hatırladığımızda… Biz hiçbir zaman güçsüz olmadık. Biz, milletle mücadeleyi kendine görev olarak addetmiş, darbeyle, millete kumpasla milletle mücadele edenlere hep şunu söyledik: Biz, ‘Bir yanağına vur ötekini çevirsin, kusura bakmayın; öyle yanak bizde yok’ diyen Recep Tayyip Erdoğan’ın dik duruşunu, sağlam iradesini kendine ilke edinmiş bir hareketin mensupları olarak İstanbul’da siyaset yapıyoruz. AK Parti hareketi, Genel Başkanımız ve Başbakanımız Ahmet Davutoğlu’nun ifadesiyle konjonktürel şartlarda çıkmış konjonktürel bir hareket değil, yine Başbakanımızın ifadesiyle ‘Selçuklu, Osmanlı, Türkiye Cumhuriyeti Devleti nasıl süreklilik çizgisi gösteriyorsa, biz de aynı ruh ve heyecanla tarihin içinde yürüyen, tarihin özneleriyiz’ diyen bir harekettir.”

“EN GÜÇLÜ SELAMI İSTANBUL’DAN VERECEĞİZ”

Her seçimin siyasi tartışmalar açısından yoğunlaşacağı bir eksen olduğunu, bu seçimin ekseninin de “terör” olacağını düşündüğünü dile getiren İl Başkanı Dr. Selim Temurci, “Bizim için, teröre bağlı bütün planlar; Gezi neyse, 17 Aralık neyse, 25 Aralık neyse, oradan ne hedeflenmişse, şu anda Türkiye’de hedeflenen aynı şeydir. Onların AK Parti düşmanlığı, Recep Tayyip Erdoğan düşmanlığı, aslında güçlü bir Türkiye istememelerinden kaynaklanıyor. Güçlü Türkiye isteyen bizler, önümüzdeki dönemde en güçlü selamı İstanbul’dan teşkilatımızla birlikte vereceğiz.” ifadelerini kullandı.

“FIRSATI EN İYİ ŞEKİLDE DEĞERLENDİRECEĞİZ”

İl Başkanı, konuşmasında şu ifadelere yer verdi: “Şu son birkaç ayda milletçe, koalisyonunun kendisinin de değil, sadece bir ihtimal olarak belirmesinin bile ülkeye nasıl maliyetler hazırladığını milletçe bir kere daha yakından gördük. Gördük ve milletçe ders aldık. Elbette AK parti olarak biz de özeleştirimizi yapıp derslerimizi aldık. 7 Haziran’ın bizim önümüze koyduğu çok önemli bir fırsat var. O da 1 Kasım seçimleridir. O fırsatı en iyi şekilde değerlendireceğiz. Bizim için 1 Kasım demek, milletimizin renkleri ve mezhep üzerinden siyaset yapmadan, yeniden 78 milyonu kucaklayacağımız tarihtir. 1 Kasım, bizim askerimize, polisimize kurşun sıkanlara bir şey söylemeyip, Türkiye Cumhuriyeti ordusuna ve polisine ‘silah bırak’ diyenlere kırmız kartı göstereceğimiz tarihtir.”

“HEDEFİMİZ TEK BAŞINA İKTİDAR”

İl Başkanı, sözlerini şöyle tamamladı: “1 Kasım, yeniden bu ülkede karışıklık isteyen, hortumlama isteyen, başbakanların medya patronlarının karşısında el pençe divan durduğu Türkiye’yi isteyenlere vereceğimiz cevabın adı olmalıdır. Bu cevabı en iyi İstanbul teşkilatı verir. Yüzde 25 oy aldığı halde, yüzde 60’lık bir blok oluşturarak ve adeta kardeşin karşısına kardeşi koyanlara, kutuplaşmayı artıranlara cevap olacaktır 1 Kasım. 35 gün koalisyon görüşmesi yaptıktan sonra ‘bize koalisyon önerilmedi’ diyen CHP’nin şaşkın siyasetine, MHP’nin her şeyden kaçan, her şeye hayır diyen siyasetine cevap olacak 1 Kasım. İstanbul’da aday adayı olarak başvuran 605 arkadaşımızın hepsi burada. 3 bölgede Seçim Koordinasyon Merkezlerimiz hazır, 39 ilçemizde de çalışmalarımız devam ediyor. Bütün arkadaşlarımızın sorumluluğu 88 adayımızın omuzlarında. Görevimiz, hedefimiz, partimizi yeniden tek başına iktidar yapmaktır. AK Parti’nin kaderi, Türkiye’nin kaderidir. Buna göre, bunu bilerek çalışacak ve 1 Kasım’da, ‘Yeniden İktidar, Yeniden Yeni Türkiye’ diyeceğiz.”

“UMUTLA GELECEĞE YÜRÜYORUZ”

İl Başkanı Temurci’nin ardından kürsüye çıkan İBB Başkanı Kadir Topbaş, konuşmasına şehitlerimizi ve Mekke’de yaşanan faciada hayatını kaybeden hacıları anarak başladı. İBB Başkan Topbaş, “Bayram; sevmektir, sevindirmektir. Bayram; sen-ben duygusundan kurtulmanın adıdır, acı ve gözyaşının dinmesidir. Milletçe büyük bir aile olduğumuzu hissediyoruz. Zor günlerden geçiyoruz ama zorlukları aşmak bizim şiarımızdır, ateşten çemberleri kırmak bizim karakterimizdir. Mücadelemiz hep birlikte devam edecek. Çalışarak ve umutla geleceğe yürüyoruz. Terörü besleyenler milletimizin güven duygusunu yok etmek, Türkiye’yi umutsuzluk çemberine hapsetmek istiyorlar. Birliğimize kasteden bu oyunu bozacak gücümüz var. AK Parti ailesi olarak, kaderimizi Türkiye’nin kaderi ile bir görmekteyiz. Türkiye varsa biz de var olacağız. Güçlü bir Türkiye için aynı sevdayla çalışıp, zorlukları birlikte aşacağız.” dedi.

“BAYRAMLARIMIZDAN BİRİ DE 1 KASIM BAYRAMI OLACAK”

Programda bir konuşma yapan Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, şunları kaydetti: “Bizim bayramlarımız, gönlümüzden geçen, arzuladığımız bayramlar olamıyor. Niçin olamıyor? İnşallah, insanları yeni bir medeniyet inşa ettiği, kimsenin kanını akıtmadığı, dostluk ve huzurun olduğu bir dünyayı Allah nasip eder ve bizler de görürüz. Bayramların istediğimiz gibi olmamasının bir nedeni de 7 Haziran seçimlerinde istediğimiz sonucu almamamız. 1 Kasım’a 840 saatimiz var. İnşallah 1 Kasım’a kadar öyle bir çalışacağız ki; bayramlarımızdan biri de 1 Kasım Bayramı olacak ve hüznümüz biraz daha azalacak. Bugün burada gençlerimizin çok olması beni bu konuda ümitlendirdi. Sizler bahara doğdunuz gençler, inşallah yaz mevsimini de göreceksiniz. Sizlere imreniyoruz, bütün umutlarımız sizlerde.”

İSTANBUL, BİR BAŞARI VE İNANÇ HİKAYESİNİN BAŞLANGIÇ NOKTASIDIR

Genel Merkez Teşkilat Başkanı Mustafa Ataş, konuşmasın başında İslam aleminin, milletimizin ve İstanbulluların bayramını kutlayarak şöyle devam etti: “İstanbul teşkilatı Türkiye’ye ışık tutmuş, lokomotif olmuş bir teşkilattır. Bağrından bir yiğit adam çıkartmıştır bu teşkilat. 1994’te İstanbul’u yönetmeye başlayan o yiğit adam, 2002 yılında AK Parti Genel Başkanı olarak Türkiye’yi yönetmeye başladı. 12 yıllık iktidarı boyunca, 1994 öncesinde yaşanabilir bir şehir olmaktan çıkmış olan İstanbul’a benzeyen, ekonomik olarak çökme noktasına gelmiş Türkiye’yi, dünya ülkeleri içinde onurlu bir yere taşıdı. İstanbul, Türkiye’nin özetidir. İstanbul’a hizmet etmek Türkiye’ye hizmet etmek demektir. İstanbul, bir başarı ve inanç hikayesinin başlangıç noktasıdır. Önümüzde 1 Kasım seçimleri var. Sizleri 7 gün-24 saat seferberlik ilan etmeye çağırıyorum. İstanbul’da 120 bin aktif çalışanı olan bir teşkilatımız var. 7 Haziran seçimlerinden önce kimin kalbini kırdıysak, kimin gönlünü incittiysek… Sizleri kırılan kalpleri onarmaya, incitilen gönülleri tamir etmeye çağırıyorum. Biz sorumluluk ve sadakat sahibi olursak, inanıyorum ki başaramayacağımız hiçbir şey yoktur.”

Program sonunda, İstanbul Milletvekili Adayları tek tek sahneye çağrılarak kamuoyuna tanıtıldı. Adayların İl Başkanı Dr. Selim Temurci ile birlikte teşkilat mensuplarını selamladığı program, toplu fotoğraf çekimiyle sona erdi.

İl aday tanıtım ve bayramlaşma programına Beyoğlu teşkilatının renkli isimleride vardı. Beyoğlu Belediye Meclis Üyesi ve AK Parti Beyoğlu Seçim Koordinasyon Merkezi Başkanı Necdet Bekçi, Beyoğlu Belediyesi ve İstanbul Büyükşehir Belediye Meclis Üyeleri Turan Topal ile Şenol Cengiz toplantıya ayrı bir renk kattılar.

 

selyus