Hüseyin YELKENCİ

İstanbul’dan Yansıyanlar

AK PARTİ’NİN 57. ALAYLARA İHTİYACI VAR

Bu yazıma AK Parti kongre süreçleri öncesi eski ruhun yakalanması gerektiğini söyleyerek başlamak istiyorum.

Dünya Lideri Recep Tayyip Erdoğan’ın öncülüğünde kurulan AK Parti’nin siyasi yelpazedeki yerini muhafazakâr demokratlık olarak tanımladı.

Ağırlıklı olarak Milli Görüşçülerden oluşan kurucular kurulu kadrosunda eski Anavatan Partisi ve Adalet Partililer de yer aldı.

2002 yılında girdiği ilk seçimde sandıktan 1. çıkan AK Parti, o gün bu gündür Türkiye’yi başarıyla yönetiyor.

Bu 17 yıl zarfında ülkemizi batıya dilenmekten kurtarıp yardım eden ülke konumuna getiren Recep Tayyip Erdoğan liderliğindeki AK Parti, yaklaşık 10 milyon üyesi ile bugün artık dünyanın en büyük Sivil Toplum Kuruluşu haline gelmiştir.

Tabi parti büyüdükçe muhafazakar yapı biraz daha geri planda durmaya başladı.

Bugün baktığımız da her düşünce ve her renkten insanın olduğu bir yapıya dönüştü.

Hal böyle olunca az da olsa fikir çatışmaları ve koltuk kavgaları kaçınılmaz oldu..

Her ne kadar genel merkez bu olumsuz görüntüleri bastırsa da büyüyen pastadan pay almak isteyen bazı rantçılar yönetimlerde etkin rol olmak istedi ve bunda da başarılı oldular.

Son 7-8 yıldır il ve ilçe yönetimlerinde az da olsa bu tür insanları çok rahat görebiliyoruz.

Bunların yanı sıra bir yerlere gelmeyen virüsler de parti içinde kimi gizli, kimi de aşikâr muhalefet etmeye başladı.

Tüm bu olumsuzluklar kamuoyuna yansıyınca ister istemez sıkıntılar doğurdu.

Eğer bu partinin eski ruhu yeniden yakalanmak isteniyorsa ciddi anlamda temizlik yapılıp o 57. Alay ruhunu yeniden bu partiye aşılanması lazım.

AK Parti İstanbul’un her biri birer marka ve efsane olan kurucular kurulunu örnek verebiliriz…

Geçmiş yönetimleri şöyle bir geriye bakıp aklımıza getirdiğimizde her biri birer genel başkan yardımcısı, birer bakan, birer milletvekili, birer belediye başkanı olacak kadrolar vardı ve oldular da…

Bu kadrolar zaman içinde güçsüzleşmeye başladı ve 2012 yılından itibaren de istisnalar hariç sıradanlaştı.

Yine o dönemler bundan çok iyi bir lider olur diyebileceğimiz efsane il ve ilçe başkanları vardı.

Az önce 57. Alay ruhundan bahsettim.

Şu an hala görevde olan AK Parti Beykoz İlçe Kadın Kolları Başkanı Gaye Zayıf kardeşim, 5 yıldan fazla bir zamandır görevde.

Önceki Dönem İlçe Başkanı Mustafa Gürkan ve teşkilatlar, Beykoz Kadın Kolları’na 57. Alay diye hitap eder.

Hem özverili çalışmaları hem, hem bir ilçenin çok daha üstünde ürettiği projeler, hem de kadrosunun her biri İlçe Kadın Kolları Başkanlığı yapacak üstü düzey yetenekte olması onları bir marka haline getirdi.

Geçmiş köşe yazılarımda ve haberlerimde sürekli bahsederim, Gaye Zayıf başkanımız ve ekibi Türkiye’ye örnek işler yapmıştır ve yapmaya devam ediyor.

Tabi hem geçmiş dönemlerde hem de günümüzde Gaye Zayıf gibi başarılı olmuş başka ilçe kadın kolları başkanları olduğunu da ayrıca ifade edebiliriz.

Bu arada görevde olduğu yıllar içinde önemli icraatların altına imza atan ve bugün baktığımızda İstanbul’da iyi bir iz bırakan Aziz Babuşçu’dan bahsetmeden geçemeyeceğim.

Babuşçu’nun İl Yönetim Kurulu Üyeleri adeta A Milli Takım kadrosu gibiydi..

İlk aklımıza gelenleri şöyle bir sıralayacak olursak: Teşkilatlanmadan Sorumlu AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Erkan Kandemir, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Dr. Fatma Betül Sayan Kaya, TBMM AK Parti Grup Başkan Vekili ve Tokat Milletvekili Av. Özlem Zengin, TBMM AK Parti Grup Başkan Vekili ve Çanakkale Milletvekili Bülent Turan, MKYK Üyesi ve Erzurum Milletvekili Zehra Taşkesenlioğlu, İstanbul Milletvekilleri Av. Abdullah Güler, Av. Serkan Bayram, Halis Dalkılıç, Mehmet Muş, Emine Sare Aydın Yılmaz, Hulusi Şentürk, Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Nurettin Nebati, Ana Yasa Mahkeme Üyesi Av. Yıldız Seferinoğlu, Pendik Belediye Bakanı Ahmet Cin, Beyoğlu Belediye Başkanı Haydar Ali Yıldız, Sancaktepe Belediye Başkanı Av. Şeyma Döğücü, Bahçelievler Belediye Başkanı Hakan Bahadır, AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları Başkan Yardımcısı Şebnem Koçakelçi, 26. Dönem İstanbul Milletvekili, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu (BDDK) Üyesi Av. Hurşit Yıldırım, İMES Başkanı Türkiye Basketbol Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Kemal Akar isimlerini söyleyebiliriz.

Aziz Babuşçu adeta 57. Alayı gibi ekip kurdu dersek yeridir…

Bugün böyle efsane kadroları kurmak belki zor ama en azından bu kadrolar gibi partiye fayda getirecek isimleri bulmak lazım…

Öte yandan partinin geçmiş tarihi sayfalarını kurcaladığımızda Beyoğlu İlçe Başkanlığı yapan Haydar Ali Yıldız, Tuzla İlçe Başkanlığı yapan Dr. Şadi Yazıcı, Zeytinburnu İlçe Başkanlığı yapan Bahattin Ünver, Kadıköy İlçe Başkanlığı yapan Ömer Abamor, Ümraniye İlçe Başkanlığı yapan Ahmet Poyraz, Esenler İlçe Başkanlığı yapan Av. Gökhan Taran, Şile İlçe Başkanlığı yapan İlhan Ocaklı, Çekmeköy İlçe Başkanlığı yapan Şahmettin Yüksel güçlü ve başarılı kadrolarıyla iz bıraktılar…

İl ve İlçe Başkanı modeli nasıl olmalı diye bana soracak olursa kesinlikle ve de hiç tereddüt etmeden Üsküdar İlçe Başkanımız Adem Kaan Pehlivan kardeşimin adını söylerim.

Hem siyaseten hem karakter olarak kendini gayet iyi yetiştirmiş, hem Belediye Başkanı Hilmi Türkmen ile Maşallah dedirtecek düzeyde uyum içinde olan, hem ekonomik olarak birilerine bağımlılığı olmayan, hem de belediyeden değil bir şey talep etmek mecbur kalmadıkça çayını bile içerken dikkat edecek bir duruşu olan Kaan kardeşim tüm Türkiye’ye İl ve İlçe Başkanlığı düzeyinde bir örnektir bana göre. Genel Merkeze duyurulur!

Konuyu toparlayacak olursak her ne kadar ciddiye almasak da geçmiş yıllarda AK Parti içinde etkili olan bazı isimler bugün yolun karşısına geçerek davalarına ihanet ettiklerini söylesek de, bu kongrelerde önceki kongrelerde ki gibi kalması gerekenler gider, gitmesi gerekenler kalırsa ve yine birilerinin baskısıyla isimler belirlenip adaletsiz davranılırsa parti içinde ciddi anlamda kaymalar olacağını şimdiden duyurayım.

Lütfen ve lütfen liyakate dikkat edelim..

Kalın sağlıcakla…

selyus