Ana Sayfa İÇ POLİTİKA 22 Mart 2023

AK Parti’nin tecrübeli ismi Selver Akkoyun Korkmaz, milletvekilliği aday adayı oldu

AK Parti İstanbul İl Kadın Kolları Başkan Yardımcısı Avukat Selver Akkoyun Korkmaz, milletvekili aday adayı oldu.

İstanbul 1. Bölge’den adaylık için müracaat eden Akkoyun, AK Parti’de uzun yıllara dayanan emeği var.

Davaya bağlılığı ve partisine olan hizmet aşkıyla çocuklarını partide koltuklar üzerinde büyüten Selver Akkoyun Korkmaz, “Milletvekilliği müracaatım hakkımda hayırlı ise nasip olsun. Eğer milletvekili kimliğimle Ümmete ve yüce milletimize hizmet edebileceksem Rabbim nasip etsin. Değilse nasip olmasın” dedi.

SELVER AKKOYUN KORKMAZ KİMDİR?

Avukat Selver Akkoyun Korkmaz, 1985 yılında Manisa’da doğdu. İlköğretim ve liseyi Manisa’da tamamladı. 2007 yılında Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden mezun oldu. Serbest olarak avukatlık yapan Akkoyun, AK Parti Kadıköy İlçe Gençlik Kolları Yönetim Kurulu Üyesi olarak 2010 yılında siyasete adım attı. 2011 yılı genel seçiminde İstanbul 1.Bölge SKM Seçim İşleri Birim Başkan Yardımcısı olarak görev alan Akkoyun,  2011-2012 yıllarında İstanbul İl Kadın Kolları Yönetim Kurulu Üyesi olarak görev yaptı. 2012-2014 yıllarında AK Parti Maltepe Ana Kademe İlçe Yönetim Kurulu üyeliği ve Seçim İşleri Birim Başkan Yardımcılığı görevini ifade eden Akkoyun, 2014 yılında yapılan yerel seçimlerde AK Parti Sancaktepe Belediye Meclis Üyesi seçildi. Bu görev esnasında Encümen Üyeliği, Hukuk ve Tarifeler Komisyonu Üyeliği, İmar Komisyonu Üyeliği ve Kadın-Aile Komisyonu üyeliği görevlerinde bulunan, 2019 yılında yapılan yerel seçimlerde İstanbul İl SKM Koordinatörü olarak Ataşehir ilçesinde görev yapan Akkoyun, Hukukçular Derneği Sancaktepe İlçe Temsilciliği, Kadın ve Demokrasi Derneği (Kadem), Sancaktepe Engelliler Derneği, Manisalılar Platformu gibi çeşitli sivil toplum kuruluşlarında görev aldı.

19.02.2021 yılında yapılan kongrede İstanbul İl Kadın Kolları yönetim kurulu üyesi olarak seçilen Av. Selver Akkoyun Korkmaz, 31.03.2021  tarihinden bu yana İstanbul İl Kadın Kolları Seçim İşleri Başkanlığı görevini ve İl Seçim işleri Komisyon üyeliğini yürütmektedir. Evli ve 3 çocuk annesi olan Akkoyun, iyi derecede İngilizce bilmektedir.

selyus