Ana Sayfa YAŞAM 22 Mart 2023

Pendik Belediyesi Ramazan Ayı’na hazır

Pendik Belediyesi hem ilçe genelinde hem de deprem bölgesi Hatay’da Ramazan ayı hazırlıklarını tamamladı.

Pendik Belediyesi Ramazan ayı için hazırlıklarını tamamladı. Pendikliler Ramazan Ayında paylaşma ruhu yaşayacak. Ramazan ayı boyunca düzenli olarak iftar çadırları kurulacak. Kurtköy Kültür Sokağı, Kavakpınar Ahmedi Hani K.M. Yanı, Esenyalı Dörtyol Metro, Pendik Millet Bahçesi ve Pendik Sahil Etkinlik Alanı’nda olmak üzere 5 çadırda iftar yemeği ikram edilecek. Bunun yanı sıra Pendik’teki Marmara Üniversitesi Pendik Eğitim ve Araştırma Hastanesi acil çıkış önü ve metro çıkışlarında iftara yetişemeyen vatandaşlar için sandviç, meyve suyu ve hurmadan oluşan iftariyelikler dağıtılacak.

İHTİYAÇ SAHİBİ AİLELERE GIDA KOLİSİ

Pendik Belediyesi geçtiğimiz Ramazan ayında da yürüttüğü Ramazan kolisi yardımına devam ediyor. Bu Ramazan ayında da belediyede kayıtlı ihtiyaç sahibi ailelere Ramazan erzak kolisi dağıtımı yapılacak. Aynı zamanda ihtiyaç sahibi aileler için günlük sıcak yemek çıkartılarak Ramazan sofrasında yalnız bırakılmayacak. Geçtiğimiz yıllarda devam ettirilen ve hayırsever iş insanlarının da katıldığı “Veresiye Defteri Kapatma Kampanyası” bu Ramazan ayında da gönüller alacak, ilçe genelindeki mahallelerde bulunan bakkallarda ihtiyaç sahibi ailelere ait veresiye borçları kapatılacak.

BÜYÜKLERİMİZ DE UNUTULMADI

Pendik Belediyesi Ramazan ayında 65 yaş üstü vatandaşlara pide ve hurma dağıtımı yapacak. Ekipler büyüklerimizin evlerine giderek sıcak pide ve hurma ikram edecek.

DEPREM BÖLGESİ HATAY’DA DA RAMAZAN SOFRASI KURULACAK

Pendik Belediyesi depremin ilk gününden bugüne depremzede vatandaşlar için yapılan yardım çalışmalarına devam ediyor. Pendik Belediyesi, Ramazan ayı boyunca deprem bölgesi Hatay’da belirlenen 2 köye günlük iftar ikramı yapacak. Günlük sıcak yemek ikramıyla depremzedelere iftar sofrası kurulacak. Ayrıca Pendik’te misafir edilen depremzede ailelere Ramazan kolisi yardımı da yapılacak.

Etiketler:

İlginizi çekebilir

Mini cemaatin mini kantini

Mini cemaatin mini kantini

selyus