Ana Sayfa İÇ POLİTİKA 26 Mayıs 2015

Artık burnunu tutmuyor!

AK Parti Kadıköy İlçe Teşkilatının rıhtımda kurduğu çadırın önünde gençlik kolları tarafından açılan sergiyi gezerken hürriyet gazetesinin 11 Ağustos 1992 yılında yayınladığı ‘Kaldırın şu pisliği’ başlıklı haber kupürünü incelerken, heyecanlı bir o kadar da şaşkın şaşkın bakan bir bayan yanıma yanaştı. Bu ‘Benim’ dedi. Kim diye sordum? “O fotoğrafta burnunu tutan benim” diye tekrarladı. Bende, “Allah’ım sen büyüksün ilacı ayağıma gönderdin” diye şükrettim.

ÖZEL HABER / Hüseyin Adil YELKENCİ

Hani bir söz var; bazen ilaç hastanın ayağına gelir diye. Biz gazeteciler ilginç haberleri bulmakta zorlanırız hep. Bu sefer öyle olmadı ve Rabbimin izniyle haber ayağıma geldi.

26 Mayıs Salı günü, AK Parti Kadıköy İlçe Teşkilatının rıhtımda kurduğu çadıra gidip tanıdıklarla bir hasbihâl edeyim dedim. Çadırın önünde eski hükümetlerin beceriksizliklerini anlatan sergiyi gezerken hürriyet gazetesinin 11 Ağustos 1992 yılında yayınladığı ‘Kaldırın şu pisliği’ başlıklı haber kupürünü incelerken, heyecanlı bir o kadar da şaşkın şaşkın bakan bir bayan yanıma yanaştı. Bu ‘Benim’ dedi. Kim diye sordum? “O fotoğrafta burnunu tutan kadın benim” diye tekrarladı. Bende, “Allah’ım sen büyüksün ilacı ayağıma gönderdin” diye şükrettim.

Nerelerden nerelere geldik diyerek söze başlayan fotoğraftaki bayan Birgül Aksoy, “Bu fotoğrafı görünce çok şaşırdım, kendimi görmekten de bir o kadar sevindim. Bu fotoğraf 23 yıl önce çekilmiş. Nerede olduğumu hatırlamıyorum. İnanın bu fotoğrafı görünce çok etkilendim. Tabi kendimi tanımakta zorlandım. Bir vatandaş olarak o günleri de, bugünleri de gördüm. Nerelerden nerelere geldik. Artık burnumuzu tutmuyoruz” dedi.  

Birgül Aksoy, bu fotoğrafın kendisi için çok önemli olduğunu ve nasıl tedarik etmesi gerektiğini bize sorduğunda, bizde kendisini çadırdaki partinin yetkililerine yönlendirerek istediğini almasına sebep olduk.

selyus