Ana Sayfa YEREL YÖNETİMLER 26 Mayıs 2015

Reisi Cumhur, evinize hoş geldiniz

Belediye Başkanı Hilmi Türkmen’in ev sahipliğinde gerçekleşen Üsküdar Belediyesi’nin yeni Türkiye’ye kazandırdığı 22 yeni eserin açılış ve temel atma etkinliği Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katıldığı törenle gerçekleşti.

Üsküdar Belediyesi’nin yapımı tamamlanan 12 eserin ve temeli atılacak 10 projenin açılış ve temel atma töreni Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, eşi Emine Erdoğan, Avrupa Birliği Bakanı Volkan Bozkır, Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, AK Parti İstanbul Milletvekilleri Erol Kaya, Egemen Bağış, Alev Dedegil, İsmail Safi, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, İstanbul Valisi Vasip Şahin, İstanbul meniye Müdürü Selami Altınok, Üsküdar Kaymakamı Mustafa Güler, AK Parti İstanbul Milletvekili Adayı Mustafa Demiral, önceki dönem Belediye Başkanı Mustafa Kara, TOGEMDER Genel Başkanı Saadet Gülbaran ile çok sayıda davetli katıldı.

“BUGÜN BİZİM GÜNÜMÜZ”

Program Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen’in açılış konuşmasıyla başladı. Başkan Türkmen Üsküdar için mutlu bir gün olduğuna vurgu yaparak, “Bugün bizim günümüz. Bugün Üsküdar’ın mutlu günü. Aziz vatanımızın her bir şehrinin gıpta ettiği, Necip milletimizin her bir ferdinin huzur duyduğu Üsküdar’ımızla, Bugün bir kez daha onur ve gurur duyuyoruz. Onur ve gurur duyuyoruz çünkü, milletimizin gururu, dünya lideri, Üsküdarlı Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan Üsküdar’da aramızda” diye konuştu.

Başkan Hilmi Türkmen hedeflerine 2023 vizyonu doğrultusunda ilerlediklerine değinerek, “Türkiye’nin yeni, yepyeni ufuklara yelken açtığı, dünyanın her yerinden yeni Türkiye’nin ayak seslerinin duyulduğu tarihi bir dönem yaşıyoruz.  Bu gücü bize veren tarihimiz, kültürümüz, milletimiz. 1071’deki gaza ruhu; 1453’teki fetih ruhu; 1923’ün milli şahlanış ruhu ve Tarihimizden aldığımız ilhamla hedefimiz 2023, 2053, 2071”  dedi.

Başkan Türkmen 22 eserin açılış töreninde bir arada bulunduklarını belirterek, “Camiler var, kültür merkezleri, akademiler var. Spor kompleksleri, Ana Okulları, Engelsiz Yaşam merkezi, yeni İmam Hatip Lisesi, Meslek liseleri, yurtlar var. Çocuklarımızın toprakla, suyla, yeşille buluşacağı tarihi Kuzguncuk Bostanı var” diye konuştu.

BAŞKAN TÜRKMEN, “300 TRİLYONLUK YATIRIM YAPTIK”

Başkan Hilmi Türkmen, Üsküdar’da 300 trilyonluk yatırım yaptıklarını söyleyerek, açılışını yaptıkları ve temelini attıkları eserleri şöyle sıraladı; “Tenzile Erdoğan Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi, Mehmet Çakır Kültür ve Spor Merkezi, Ahmet Yüksel Özemre Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi, Saray Kız Öğrenci Yurdu, Şeyh Sadık Efendi Tekkesi, Çamlıca Mehmet Efendi Tekkesi, Üsküdar Şehir Merkezi, Üsküdar Düşünce Akademesi, Kuzguncuk Bostanı, Valide-i Cedid Camii, Küçük Selimiye (Çiçekci) Camii ve Sinan-Tülin Vardar Anaokulu dahil 12 projeyi hizmete açtık.

Bağlarbaşı Spor Komleksi, Ferah İmam Hatip Ortaokulu, Üsküdar Engelsiz Yaşam Merkezi, Engelliler Özel Eğitim Anaokulu, Fatma Göksu Kız Öğrenci Yurdu, Fatih Camii (Yavuztürk) Kirazlıtepe Katlı Otopark ve Spor Tesisleri, Ünalan Spor Tesisleri ve Bilgi Evi ve Kandilli Yurt Projesi’yle birlikte 10 tesisin de temellerini bugün atıyoruz” dedi.

Başkan Türkmen, ‘Bizler şehrimize hizmet etmenin, yeni Türkiye’mize Üsküdar’dan 22 Yeni eser kazandırmış olmanın mutluluğunu, coşkusunu yaşatıyoruz” diyerek sözlerini noktaladı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Tenzile Erdoğan Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi’nin yanındaki alanda Üsküdar Belediyesi’nce düzenlenen toplu açılış ve temel atma töreninde, resmi açılışı yapılan imam hatip lisesinin İstanbul’a, ülkeye, millete ve gençliğe hayırlı olmasını diledi.

Okulun, “proje okulu” olmasıyla ilgili de teklif verdiğini ifade eden Erdoğan, konunun takipçisi olacağını söyledi.  

REİSİ CUMHUR, AÇILIŞI YAPILAN YERLERİ TEK TEK SAYDI

Konuşmasında açılışı yapılacak ve temeli atılacak eserler hakkında bilgi veren Cumhurbaşkanı Erdoğan şunları söyledi: “Eğitimde, büyük bir kadirşinaslık gösterilerek rahmetli validemin adı verilen Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi’nin ülkemize, milletimize, gençliğimize hayırlı olmasını diliyorum. İnşallah proje okulu olması ile ilgili de Bakan Yardımcısı kardeşime teklifi verdim, takipçisi olacağım. Sinan-Tülin Vardar Anaokulunun, Saray Kız Öğrenci Yurdunun ve Üsküdar Düşünce Akademisinin açılışını yapıyoruz. Vakıflar Genel Müdürlüğümüz tarafından restore edilen, Küçük Selimiye Camii’ni, Valid-i Cedid Camii’ni de Üsküdarlı kardeşlerimin hizmetine sunuyoruz. Sağlıkta, Ahmet Yüksel Özemre Ağız ve Diş Sağlığı Merkezini de bugün resmen hizmete alıyoruz. Belediyemizin yaptığı, arkadaşım değerli kardeşim merhum Mehmet Çakır Kültür ve Spor Merkezini, Üsküdar Bağlarbaşı şehir merkezini, Mehmet Efendi Tekkesini, Kuzguncuk Bostanını bugün resmî olarak açıyoruz. Bunların yanında, imam hatip okullarından öğrenci yurtlarına, anaokullarından engelsiz yaşam merkezlerine, spor tesislerinden camii projelerine kadar, 10 kalem eserin de temel atma törenini yapıyoruz.”

“BÜTÜN ESER VE HİZMETLERİN HAYIRLI OLMASINI DİLİYORUM”

Bütün bu eser ve hizmetlerin hayırlı olması temennisini dile getiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu hizmetlerin Üsküdar’a kazandırılmasında emeği geçen kurumları, belediyeyi ve hayırseverleri tebrik etti.

Törenin yapıldığı alanın altına yüzme havuzu, kapalı spor salonu ve diğer sosyal tesislerin inşa edileceğini, üstünün de yeşil alan haline getirileceğini anlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, bunun okulu çok daha zenginleştireceğini, güçlü kılacağını ve buradan mezun olan kız öğrencilerin gelecek için çok daha farklı yerlerde temsil kabiliyeti yakalayacağını aktardı.  Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Çünkü bir imam hatip mezunu olarak, 4 evladı imam hatip mezunu bir baba olarak, kızlarımızın üniversite kapılarında neler çektiğini biz biliyoruz” dedi.

“DÜNYANIN TÜM RENKLERİNİ İSTANBUL’DA BULMANIZ MÜMKÜNDÜR”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, tüm hayatları boyunca İstanbul’a hizmet etmenin gayreti içinde olduğunu belirterek, “Bir pergel misali bir ayağımızı İstanbul’a sabitledik, diğer ayağımızla tüm Türkiye’yi, dünyayı, dost ve kardeşlerimizi kucaklamanın çabası içinde olduk” diye konuştu.

İstanbul’un, medeniyetlerin, kültürlerin, kıtaların kavşak noktası olduğunu vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Türkiye’nin tüm renkleri İstanbul’da toplanmıştır. Bu şehirde her ilimizden, ilçemizden hatta köyümüzden bir kardeşimiz var. İstanbul’a meftun olmayan Türkiye’ye yabancılaşır. Dünyanın da tüm renklerini İstanbul’da bulmanız mümkündür. İstanbul’u tanımayan Üsküp’ten Kerkük’e, Bahçesaray’dan Medine’ye kadar koca bir coğrafyaya bigâne kalır. Türkiye’nin kalbine giden yol İstanbul’dan geçer, İstanbul’un gönlünü fethetmekten geçer. Söylediklerinin İstanbul’da karşılığı olmayanların Türkiye’ye verecekleri hiçbir şey yoktur” dedi.

Siyasi hayatına İstanbul’da başladığını hatırlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan,  kendisini, önce İstanbulluların sonra da tüm Türkiye’nin kucakladığını belirterek, “İstanbul’un semtlerini dahi bilmeyen ama şehremini için aday olanın akıbetini biliyorsunuz. İstanbulluların vurduğu sillenin etkisini halen üzerinden atamadı. İstanbul’a belediye başkanı olamadı ama ana muhalefete genel başkan oldu. Şimdi o koltuğu korumak için siyasi mühendisliklere, paralel örgüte, terör örgütlerine bel bağlamış durumda. Bu işler böyledir. Şayet millet iradesiyle değil de operasyonla gelirsen, attığın her adımda önüne bir hesap koyarlar. Ömrün seni oraya getirenlere diyet ödemekle geçer” diye konuştu.

EĞİTİMDE YAPILAN REFORMLAR

Cumhurbaşkanı Erdoğan, neredeyse cumhuriyet tarihinde yapılan derslik sayısına ulaştıklarını, 300 bine yakın derslik yaptıklarını, 76 olan üniversite sayısını 191’e çıkardıklarını, 81 ilin tamamında üniversite bulunduğunu vurguladı. Üniversite öğrencilerine verilen bursun 45 liradan, lisans öğrencilerine 330 lira, yüksek lisans öğrencilerine 660 lira, doktora öğrencilerine 985 liraya yükseldiğini bildiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Millet sefalet içindeyken, hastane kuyruklarında sabahlarken, çocuğuna kitap defter bulamazken, bunların her işi yolunda gidiyordu. İşte tüm bunlara son verdiğimiz, hortumlarını kestiğimiz için bize karşı birleştiler. Ne dediler? ‘Bu ülkede birinci güç medyadır’ dediler. Biz ne dedik, ‘Hayır, bu ülkede birinci güç milletin iradesidir’ dedik. Onun için bize cephe aldılar. Filistin’e, Balkanlar’daki Evladı-ı Fatihan’a, dünyanın her yerindeki mağdur ve mazlumlara sahip çıkmamıza tahammül edemiyorlar. İşte şu anda 1 milyon 700 bin Suriyeli var. Ne diyor ana muhalefetin başındaki zat, ‘Ben bunları tekrar Suriye’ye göndereceğim. Oraya verilen para bana kaynak olacak’ diyor. Şuna bak ya. Senin zaten deden bunu yapmıştı. Kim? Milli şef. Ne yapmıştı? Boraltan Köprüsü’nden Azeri kardeşlerimizi Stalin’e teslim etmişti ve onların idamına seyirci olmuştu. O zaman bir Azeri ne diyordu biliyor musunuz? ‘Ah ah kardeşim, bizi keşke siz öldürseydiniz de Stalin’in askerlerine teslim etmeseydiniz’. Hale bak. Bu ne acınacak bir durum. Bunlar bu millete yakışır mı ya? Biz, böyle bir millet miyiz? Şair ne diyor? Bir zamanlar biz de millet, hem nasıl milletmişiz. Gelmişiz dünyaya millet, milliyet nedir öğretmişiz. Biz, böyle bir milletiz. Ama ne yazık ki bu şuurda olmayan bir muhalefet var” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu hizmetlerin Üsküdar’a kazandırılmasında emeği geçen kurumları, Üsküdar Belediyesi’ni ve hayırseverleri tebrik etti.

Protokol konuşmaları sonrası Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a günün hatırasına Üsküdar temalı tablo hediye etti.

Program açılış kurdelesinin kesilmesi ve toplu fotoğraf çekiminin ardından sona erdi.

selyus