Ana Sayfa İÇ POLİTİKA 6 Kasım 2023

Ataşehir Belediye Başkan adaylığı için Ahmet Misbah Demircan’ın adı geçiyor

İstanbul’da AK Parti’li Belediyelerde aday adaylık süreci başladı. Parti genel merkezi mevcut AK Parti’li Belediye Başkanlarından kalacak ve gidecek olanlarla ilgili kararı önümüzdeki süreçte açıklayacak.

Bir de CHP’de olan belediyeler var. Buralarda AK Parti özellikle iyi adaylarla alacağı belediyeler var.

Örneğin: Küçükçekmece, Esenyurt, Ataşehir, Kartal, Maltepe, Sarıyer, Avcılar ilçelerinde karşılığı olan liyakat sahibi adaylarla belediyeler AK Parti geçebilir.

Ataşehir’den detaylı bahsedecek olursak, CHP’li mevcut Belediye Başkanı Battal İlgezdi, Kılıçdaroğlu’nun açıktan desteklemesi ve İBB Başkanı İmamoğlu ile arasının serin olması hasebiyle gitti gözüyle bakılıyor.

Ataşehir’de bir güç olan ve algı ve yalanlarıyla 15 yılı geride bırakan İlgezdi’den sonra gösterilecek adaya karşı AK Parti Beyoğlu’nun 3 dönem Belediye Başkanlığını yapan ve önceki dönem Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı olan Ahmet Misbah Demircan ile Ataşehir AK Parti’ye kazandırılması çok güçlü görünüyor.

Öte yandan mühendis olan İlçe Başkanı Burak Çiftci ve önceki dönem Sancaktepe Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Genç ile AK Parti’nin şansı var.

Etiketler:
selyus