Ana Sayfa İÇ POLİTİKA 9 Mart 2016

Ataşehir Teşkilatından Darülaceze’ye özel ziyaret

Kayışdağı Darülaceze sakinlerini ilçe teşkilatı ile birlikte ziyaret eden AK Parti Ataşehir İlçe Kadın Kolları Başkanı Neslihan Yurtdagül, “Kadınımıza değer veren, her platformda kadınlarımıza destek olan Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a teşekkür ederim” dedi.

AK Parti Ataşehir İlçe Kadın Kolları Başkanı Neslihan Yurtdagül ve İlçe Sosyal İşler Birim Başkanı Selami Kaplan ile komisyon heyeti, Kayışdağı Darülaceze sakinlerini ziyaret ettiler. Başkan Yurtdagül ve İlçe Başkan Yardımcısı Kaplan’ın öncülüğünde yapılan ziyarette yaşlı kadınlarımızla yakından ilgilenen Başkan Yurtdagül ve heyet yaşlı kadınlarımızın hatırları ve sağlık durumlarını sorduktan sonra kadınlar günü dolayısı ile onlara karanfil verdiler.

Daha sonra Kayışdağı Darülaceze sakinleri ve çalışanları ile birlikte “8 Mart Dünya Kadınlar Günü” pastası kesildi. Pasta kesiminin ardından AK Parti Ataşehir İlçe Kadın Kolları Başkanı Neslihan Yurtdagül bir açıklama yaptı.

Kadın annedir, Kadın en değerli varlıktır, kadın elinin değmediği hiç bir şey yoktur diyen Başkan Neslihan Yurtdagül, “Kadınımıza değer veren, her platformda kadınlarımıza destek olan Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a teşekkür ederim. Bugün “8 Mart Dünya Kadınlar Günü”. Dünyanın her yerinde kadının anıldığı, sorunlarının çeşitli platformlarda tartışıldığı bir gün!

Biliyoruz ki, kadın toplumun en etkili, yönlendirici, birleştirici ve koruyucu unsurudur. Kadının ilerlemesi sosyal adaletin bir şartı olmakla birlikte sadece bir kadın sorunu değildir. Bu konu,  sürdürülebilir, adil ve kalkınmış bir toplumu inşa etmenin tek yolu olup, politik, sosyal, ekonomik, kültürel ve çevresel güvenliği başarmanın da ön koşuludur. Demokratik, ileri bir toplum için, kadınların güçlendirilmeleri, etkinlik alanlarının genişletilmesi, eğitim, istihdam, sağlık, siyaset, hukuk vb. alanlarda eşit fırsat ve olanaklardan faydalanabiliyor olmaları dolayısı ile büyük önem taşımaktadır” dedi. 

Başkan Yurtdagül, “Tüm dünyada tartışılan kadın kimliği, ülkemizde ırksal, kültürel, etnik,  dini, ve benzeri farklılıkları içerisinde algılanmakta ve bu farklılıkları ile gerek sosyal gerek siyasal hayatımızı zenginleştirmektedir,  Bu zenginlik sadece demokrasimizi güçlendirmemekte aynı zamanda toplumsal ahengimizi de ortaya koymaktadır,  Osmanlıdan günümüze bu çeşitlilik ve kimlik zenginliğini yaşayan ülkemizde kadınlar,    erkeklerle birlikte sosyo-kültürel, siyasal tarihimizin inşa ve ihyasında büyük roller üstlenmişlerdir. Unutulmamalıdır ki,  istiklal savaşının Nene Hatun’u, Halide Edip Adıvar’ı, Halime Çavuş’u, bizim kadınlarımızdır. Tarih bu konuda bize şöyle seslenir; Kadının müdahil olmadığı, kafasında yer bulmadığı, hiçbir sosyo-kültürel ve siyasal hareket başarıyı yakalayamaz” diye konuştu. 

selyus